- Fail -

Ok, fail!

Jag bädda den, okejokej! Täcket såg ut som det höll på att attackera i vilken minut som helst, och dynorna var allmänt skärrade över mitt förfarande..Jag är lame.

- Hoppsan -

Idag är en historisk dag i Casa Josefins historia: jag kommer inte att bädda sängen!

Efter min "lilla" tuppis på typ två evighetslånga timmar och mitt nyliga uppvaknande, bestämde jag att det är onödigt att bädda sängen idag. Jag är annars en mycket jobbig människa på det viset att jag definitivt alltid vill bädda min säng. Men inte idag, jag ska ju snart sova igen. Att bädda idag vore onödigt och skulle ta tid, och tid är pengar. Iallafall oftast..

Och en anann mystisk sak, varför går jag omkring med en Axe-lukt i näsan? Har någon bytt min tvål till tvål för män? Usch vad äckligt.

Nä ut i dödskalla isluften för att friska upp mig själv, prommis here I come!


- Torsdag -

Vilken mysdag jag hade igår. Började dagen med frukost, E's egengjorda scones och en kopp kaffe. Efteråt tog jag lillebror med mig och stack iväg til pulkabacken vid morfars, där vi alltid åkte då vi var små. Jag och I var ute nästan två timmar, och jag åkte som aldrig förr. Det är dock lite svårt att åka pulka, eftersom det nästan finns för mycket snö, man kommer lixom inte riktigt fram.

Dagen slutades med middag och klippning i V:fjärd. Jag är väldigt nöjd och E blev också het i sin nya frilla;) Tog sista bussen hem och är nu tillbaka i Åbo. Denna dag började dock mindre trevligt med engelskatent. Kände dock att det gick helt okej, borde väl vara godkänd. Efter tenten lunch och sedan kaffe med syster på stan. Vi åt på Brahe, lite jobbigt att luncha med A dock, eftersom hon tycker synd om alla ensamma, lonely people som sitter själva och smaskar på sina bullar i något hörn ( en smaskade dock på en bulle och en muffins, och som alla vet är de MEGAstora på Brahe). Men vi hade skoj iallfall, kul med syster i stan. Gärna skulle alla syskon få bo nära:)

Nu ska jag ta en tuppis och sen ta i tu med sociologin. Känns konstigt att inte ha någon tent att läsa på. Najs, verkligen! Ha en chill-dag!

Och ja ps. Suomipojat kom visst till semifinal. Kanske de kniper guldet ännu. Men vem bryr sig egentligen?


- Bla-dag -

Usch bilken bla-dag hittills! Hatar att stiga upp och gå på engelska, hatar tråkiga sociologiföreläsningar, hatar att ha snuva och hosta och hatar att det är kallt ute och vinter!

Sådär, nu har jag avreagerat mig! Kan vi låtsas..

Hoppas dagen vänder ännu, men det tror jag. Jag måste skärpa mig. Det är faktiskt så, att saker och ting blir så som man själv gör dem. Om jag ställer in mig på att allt är bra och att småsaker som irriterar verkligen är små och inte världsförstörande, så antar jag att dagen genast blir bättre:) Dessutom har jag frissatid imorgon,vilket alltid är trevligt! Tänker inte ens i misstag nämna när jag senast klippte mig. Skäms på mig!

Ska lägga upp lite cheer-up bilder från mitt och brudarnas födelsedagspartaj! Hihi!







- Lättskrämd? -

 Detta är vad som orsakade näst intill en hjärtinfarkt då jag i all sköns ro satt och läste på engelskatent imorse:


Min kaffefilterhållare (?) rasade ner från väggen med dunder och brak!


- ÅU -

 Min kära syster beställde ÅU åt mig som en vändagsgåva för någon vecka sen, denna gåva gällde två veckor. Nu har ÅU spammat och ringt mig tre gånger( varav två gånger varit innan jag ens druckit morgonkaffe) och frågat om jag vill fortsätta prenumerera. Kanske man kunde skriva upp eller pricka av eller whatever de människor man ringt så att små stackare som jag slipper att svara på mystiska telefonnummer och varje gång bli lika besviken då jag svarar och det inte är någon som meddelar att jag vunnit någonting..

- 020202-

Haha, min morgon började kul! Har som vanligt Radio Vega på i bakgrunden och sitter själv framför datorn och kollar mailen. Tydligen har de en fråga till alla lyssnare gällande tågtrafiken i Finland och vill att folk ska ringa in och berätta sin åsikt. Alldeles nyss ringde en finsk gubbe in och rabblade upp en gatunummer och sade att han behöver numret till skattebyrån. Haha! Gud så jag skrattade! Radiogubben fick förklara att han ringt till en svensk radiokanal och att han itne ha rnumret, sedan föreslog han att lyssnaren skulle ringa till 020202 och fråga numret där. Haha! Sen visade sig att gubben visst kunde svenska och att han sedan också svarade på frågan om tågtrafiken. Voi Vega!

Jag blir så irriterad på att alla ska "joma" om hur Finland kunde förlora mot Sverige i hockeyn, klart dom gör det! När ska finnarna inse att svenskarna ÄR bättre och att Finlands tid som stort ishockeyland är förbi. God! Visst vore det trevligt om vi kom till final, men jag betvivlar vinst..Återstår att se!

Nu engelska och morgonkaffe! Ciao!

- Enough is enough -

Puh. När ska det sluta snöa? Jag vet, "man ska inte gnälla nu då det är ordentlig vinter" men seriöst? Enough is enough!

Just hemkommen från K. Har jobbat på Kårens årsfestjatkon. Helt kul, eller nja, intessant kanske är ett bättre ord. Mycket människor och mycket ljud, men som tur var arbetsturen rätt kort och jag är redan hemma redo för att krypa till kojs.

Jobbade i stans H&M igår, usch! Jag skulle inte byta min arbetsplats i Mylly för något i världen, hur bra är inte det:)? Visst, intressant att se hur det fungerar där, men det är konstigt att jag verkligen så starkt känner att jag inte absolut vill jobba i den butiken. Men nu kan jag iallafall säga: Been there done that! Thanks!

Gårkvällen var däremot otroligt lyckad. Kvällen började med middag hos A och M, biff och mos. Väldigt smaskens! Efterrätten med cheesecake och punschrullar ( obs A gjorde from scratch!) var däremot nästan ännu mera smaskens! Efter det gjorde jag mig i ordning och drog till Pauliina där vi sedan satt tills vi hoppade in i taxin till Börs. Mycket rolig kväll med vänner!

Nästa veckas plan består av tentläsning, sociologiuppsats, hem till familjen och annat skoj! Ser framemot en ny, härlig vecka. Lite varmare ute är dock en liten önskan. Nu baguette och film! Over and out!


- Ge upp! -

Okej, nu måste jag sluta leka att jag är bra på att hitta i naturen, för det är jag INTE! Kom just innanför dörren efter en evighet av yrsel i skogen i Åbo. Varför?

Jo, jag tänkte att jag skulle gena över skolgården som ligger precis bakom mitt hus (!) och att jag på så vis skulle spara några steg ute i kylan. Men nej! Jag hittade till skolhuset, men på något otroligt sjukt sätt lyckades jag virra bort mig totalt och hittade mig själv 15 minuter senare typ hundratals meter från ens närheten av mitt hus. Jag kan inte förstå.

Jag var sedan tvungen att gå i snön, som btw ligger typ 10 meter djup på marken, och väl framme vid huset sen smyga längs med väggen. Till all lycka märker jag sedan att en man med sin hund står bredvid på vägen( som jag helt missat och istället plumsat i snön) och glor på mig. Tack! Jag hälsade på honom med skorna och näshålorna fulla med snö och gick in.
Kul!

Nu ska jag kasta mig på soffan och äta popcorn. Går aldrig mera ut. The end.

- Not the only one -

Är inte längre ensam singel, numera är min bror som är SJU år också det!

Han hade ett långt förhållande med sin tjejkompis på dagis, men det är över nu. Söta dom är.

Just nu sitter lilla W i min famn. Hur söt får man vara?

- Chill -

Vilken tung dag det blev igår. Jobbet kändes väldigt tungt och jag var allmänt trött. Idag är jag hem - hemma. Skönt att bara chilla och göra ingenting. Även om jag borde göra en massa. Engelskatent, sociologiuppsats, tent m.m.

Men som Laurent Wolf säger: No stress!

Den här låten får mig alltid på så bra humör, skitgammal och skitbra!


- Mardi Gras -

Fettisdagen var det igår ja. Dagen började med engelska och slutade på K.

Efter ärtsoppa och punsch på K bar det av mot Vårdberget och pulkatävling. Det var helt perfekt vinterväder, men efter två timmar i en snöhög började mina tår kännas non-excistenta. Kallt.

Jag drog hem efter vårdberget och sov lite och åt mat och stack sedan iväg till Micheles och sedan Annas för att till slut dra mitt arbetspass på K. Det blev en lång kväll, och hemma var jag först lite över fyra. Men det var rätt skoj! 

Idag har jag fixat lite engelska grejs och ska strax göra mig i ordning för jobb. Inget kul att berätta egentligen. 

Ha det najs! 

- Grattis till mig -

Så var helgen över för denna gång igen då. En helt otroligt rolig  helg, måste jag säga. Lördagens födelsedagsfirande var jätteroligt och det var roligt att så många av våra vänner var med. Vi började med middag på Teini och drog sedan över till andra sidan och Bremer där vi tillbringade resten av förkvällen. Vid tolv drog vi ut på krog och dansade och umgicks. Väldigt kul! Som födelsedagsbarn slapp jag in gratis och fick en gratis cider och arabkram. Najs!

Igår åkte jag hem med Mila och hade sedan kaffekalas med släkt och familj på kvällen. Väldigt trevligt! Morgonen har jag tillbringat med W och E, tyvärr har W sovit mesta delen av morgonen, men nu är han vaken så ska gå och mysa med honom en stund innan bussen till Åbo går vid ett.

Jobb ikväll och sen hem och skriva sociologiuppsats som ska inlämnas imorgon. Kul..

So long!

- Skivade äppel -

Sitter som bäst hos syster A och myser med alla utom två syskon. Lilla W sover och de andra är i köket och fixar mat. Jag kan inte vara där eftersom jag är så hungrig och matlukten gör allt värre...

Gjorde just en rätt pinsam sak,eller ganska typisk mig. Gick in i köket, konstaterade att A hade skivat fina äpplen till rulltårtan ( jag vet inte varför jag trodde att hon skulle sätta skivade äpplen i rulltårtan) och bestämde mig att smaka på en bit. Jag stoppade biten i munnen och samtidigt utbrister A: " Men vad gör du? Det där är ju potatis!"
Haha, vilken dummer jag är ibland. Eller ja, oftast.

Nu blir det chillkväll! Imoron jobb och sen partyy! Väntar! Adios!

- Kom med i H&M-sekten -

Oj vilken härlig morgon. Kan det bli bättre än paniktentläsning och kalla tår med solen som tittar in genom fönstret? JO det kan det!!

Bla.

Jag ska således skita i att skriva om tenten och diskutera ett mycket förbryllande fenomen. Igår delade jag ut -20% lappar på valfritt klädesplagg på jobb och en normal människa tackar och tar emot. Men inte alla. Alltså jag fick säkert 20 personer som tackade nej, och sa att de inte ska ha något. Alltså vad är problemet? Det vi erbjuder är ju bara skoj, jag menar, man får ju saker billigare. Borde inte alla go craxy då? Ena gumman sa att hon vägrar delta i någon insamling för H&M och åtminstone tänker hon inte skänka några pengar till ett medlemskort. Jag bara what? Idiots! Hälften lyssnar inte ens vad vi har att säga. Vad tror de? Att jag försöker få med dem i någon sekt eller nåt?Nå whatever..

Efter tenten ska jag en sväng på tentkaffe, eventuellt, och sen iväg och träffa sötisarna från Sve.

Nej nu dusch och sen lunch med Lotta! Och sen fyller ju sötis Anna år idag också. Grattis:)!Imorgon partaj!

Adios!

- Slut -

Det är vad jag är. Hur kan en fyra timmars arbetsdag kännas en evighet längre än en åtta? Det är matte jag inte klarar av..

Av mitt läsas blev det inte så mycket, så morgondagens tent kommer att gå åt fanders. Kul.

Nu ska jag äta och sen sova. Fullt.

Gonatt!

- Konservöppnare? -

Hiello!

Onsdagen över då, och torsdag följande på tur. Har just kommit hem från skolan efter en och en halv timme plågsam engelskalektion. Hatar dessa tidiga morgnar. Men kunde faktiskt idag konstatera att det under en veckas tid blivit helt otroligt mycket ljusare. Idag såg jag faktiskt vart jag gick och kände mig inte osynlig i trafiken. Lovely.

Efter en kopp kaffe och en negerkyss med Axi, jo jag vet att det namnet inte längre får användas men jag är uppvuxen med negerkyssar och kommer att fortsätta använda det, tog jag mig hem från Hanken eftersom tentläsning står på agendan. Hur effektiv jag kommer att vara återstår att se, men borde kanske studera lite iallafall eftersom tenten är imorgon.

Imorgon ja. Min kära syster och världens sötaste syterson kommer till det rätta landet imorgon. Jag har väntat hela veckan! Vi ska fira mig imorgon, med pompa och ståt. Näe, inte vet jag, men på lördag är jag ett år närmare pensioneringen igen. Jihuu! Folk frågar mig vad jag önskar mig, och det bästa jag kom på till svar åt min moster, var en konservöppnare. Är man störd då? Iallafall inte dyr i drift!
Jag kan inte det här med att önska mig saker. Jag önskar alltid sånt jag bara behöver, inte något kul alls..

Kanske jag borde önska mig någonting mera inspirerande, hmm, en engelsk ordbok perhaps? Näe, inte direkt en kul gåva..Men där ser ni, jag kan inte!

Suprise me!

Nej nu ska jag äta korvsoppa, en annan misslyckad maträtt á la Josefin, och sen sätta igång. Jobb ikväll igen!

So long!


- Onsdag -

Ursäkta den ofrilliga pausen igår. Hade lite mycket att stå i och internet och bloggande fanns det inte mycket plats för.

Hade en otroligt bra bändövning igår. Shit vad najs det kommer att bli på Kimitoö-keikkan.

Hmm, egentligen har jag inget att skriva idag heller. Jag har hosta och snuva, väldigt trevligt. Väntar dock på lördagen otroligt mycket, hoppas att jag inte blir värre. Vitaminer och vindruvor, here I come! PÅ lördagen blir det alltså födelsedagsfirande big time, jag, Anna och Mila! Mat, vänner och dryck!

 Idag blir det jobb, 14-21, hoppas där finns asmycket att göra så att jag inte dör av leda i lagret.. Det är möjligt!

Borde börja söka arbetskläder åt mig också, sponsrat av H&M, otroligt najs! Funderar på de nya jeansen som kommit nyligen, och blusarna. Älskar vårens färger, och jag kan med information i bagaget säga att det bara blir bättre!

Nej, nu ska jag fortsätta läsa och sen fixa lite pappersjobb. Jo, jag är en viktig människa!

Ha en najs dag! So long!

- White trash -

Ingen mer snö tack! Jag orkar inte plumsa omkring på oplogade vägar mera!

Och jag måste erkänna att vid min närbutik bor de mest mystiska människor. För en tid sen då jag gjorde mina inhandlingar i Valintatalo, stod gubben framför mig klädd i sommarsandaler utan sockor med gigantiska ovårdade tår. Det här var en av de få gånger jag önskat att någon faktiskt skulle ha haft sockor i sandalerna.

Idag då jag laddade upp mitt vitaminförråd i K-marketen, står en gumma iklädd morgonrock (!) och yllesockor och valde bland med pirogerna i disken. What? Hur kan man gå in i butiken med badrock/morgonrock och märkte gumman inte att det var snö?Inte för att man annars heller kan gå till butiken i yllesockor. Ingen förklaring till hennes beteende. Kanske hon var full? Jag säger bara en sak: white trash!

Mina gamla gymppaskor är kanske inte helt fel sen heller..

Nu ska jag fixa en fruktsallad och sen bänka mig framför Bridget Jones. Jo, är medveten om Desperate på fyran, men har redan sett det avsnittet. Hih!

Go'kväll!


- The Boss -

Jag har nog världens roligaste chef! Efter dagens intensiva möte med vårens modenyheter slår chefen på denna skitroliga video à la " Ketonen & Myllyrinne", för att lufta upp stämningen lite. Älska!! Jag har sett den typ tusen gånger och den är lika rolig varje gång!

 


- Upprörd -

Såklart att jag glömde mitt saltkar hem! Bra Josse!

Nå, syrran får ta hem det idag då hon kommer till Åbo. Jag måste ha det! Måste salta!

En sak jag undrar över idag. Why, oh why, måsta den där bilen på gården tuta för fullt i fem minuter kvart i nio på morgonen!? Folk vaknar, och med folk menar jag mig, och folk blir arga, och med folk menar jag MIG! Så störande! Skulle jag ha varit lite närmare balkongen och om det inte skulle vara så kallt ute, skulle någon ha fått höra!

Steg upp och kokade fullt med kaffe och satte mig sen vid bordet som en flitig studerande bör och läste K-markets reklamblad...

Näe, har faktiskt läst lite till tenten på fredag. Nu ska jag fortsätta med engelskauppsatsen och mina förbättringar som min SvenneBanan - syster gjort. Sen blir det lunch på Hanken och sen jobb, två timmars KickOff, och sen hem och läsa klart boken. Go Josse!

Adios!


- Snällt -

Min mamma förgyllde nyss min dag big time. Hon av en liten present: ett äkta "Friends" saltkar! Vilken skitbra present till mig, ska börja salta maten fullt nu!

Nu dop! Ajöss!

- I'm the champ -

Snacka om att jag är nöjd med mig själv idag! Har läst 80 sidor statskunskap, eller ja, "läst" och dessutom skrivit klart min engelskauppsats. Nöjd, nöjd, nöjd, mannen kvinnan här är väldigt nöjd!

Har dessutom sovit i två timmar. Tidiga morgnar är absolut inget för mig. Tyvärr missade jag en chans till hamburgare just, då pappa ringde och frågade om jag var hungrig och om jag ville fara på hamppare med han. Har typ ätit för 30 minuter sen, skulle han ha väntat med att ringa 10 minuter till skulle jag säkert har varit vrålhungrig. Min aptit är sjuklig. Jag vet.

Nu ska jag ut på länk, långt och länge! Känns som mitt huvud är en enda degklump. Lyssnar vidare på Kelly Clarkson och denna låt:


...
I want you to know that it doesn't matter
Where we take this road someone's gotta go
And I want you to know you couldn't have loved me better
But I want you to move on so I'm already gone
...


- Studiestöd -

Hejhej studiestöd. Och goodbye. Hatar att få studiestöd, eftersom det för min del betyder betala hyran och köpa ett äpple ungefär. Alla andra är så glada över studiestödsdagen, för mig är det lika med ingenting. Najs.

Nå, inte ska jag gräva ner mig i det. Det finns värre saker, som att skriva engelskauppsats och läsa på tent, vilket är det min dag kommer att bestå av idag. Wohoo!

Har inget vettigt att komma med nu heller. Det är tordsdag och imorgon är det fredag. Jag ska jobba, morgontur, första gången sen typ jättelänge. Sen blir det Graceland på kvällen och möjligen en sväng till AÖ på K. Najs!

Nu effektivering! Adios amigos!

- Charlie bit me -

Skitskoj kväll igår! Alltid roligt då det är bra människor och fiilis på topp! Jag lärde mig en massa nya saker i och med Annas spel " Hur visste du det?", bland annat att det i ett 1 liters stop rymms 40 000 riskorn! Det är alltid nått!

Idag har jag varit väldigt aktiv igen. Har haft planeringsmöte på Arnold's gällande födelsedagspartaj den 13.2 och efter det iväg till K på ett möte om kommande events inom SF och sen hem. Hemma har jag fortsatt vara aktiv och skrivit sociologi och början till engelskauppsatsen och dessutom gjort min engelskaläxa. Har också hunnit med power -walk i det iskalla vädret. Wau!

Imorgon har jag endast en morgonföreläsning och sen läsa läsa läsa, hela dagen! Interesting! Ska nu äta lite frukt och sen kasta mig i säng. Men först måste jag bara lägga upp detta klipp. Jag går sönder! Så roligt!


- Reba McEntire -

Härlig verison! Aldrig hört denna Reba förrut, men hon har skön röst!


-Took a chill-pill! -

Jess, tenten över för denna gång! Hatar tenter. Just då jag borde vara som mest koncentrerad dyker onödiga jobbrelaterade diskussioner upp i mitt huvud, som varför folk handlar tre blusar i samma storlek i samma färg, eller varför folk alltid måste fråga om de finns plats i provrummen då alla dörrar är öppna eller varför kunder inte bara kan låta bli att ge gosedjur till sina dreglande småbarn innan de har köpt dem? Irriterande!

Tenten gick sådär.

Idag har jag gjort absolut ingeting av värde. Två föreläsningar och sedan lunch på Hanken. Tyvärr resluterade lunchen där i tre timmar skitsnack efteråt. Jag var hemma halv fyra. Nå, fick iaf engelska övningspappren utprintade. Jei me!

För övrigt en bra dag nog. Håller som bäst på att fixa käk och sedan ska jag fixa mig klar för att chilla hos Anna hela kvällen!

Adios!

- I'm alive -

Puh, helgen äravklarad och jag LEVER! Jag trodde seriöst att denna helg skulle ta knäcken på mig, men jag är här! Men okej, jag skippade ena festen, gick nog på inflyttningsfesten på lördagen, men eftersom jag varit igång två dagar innan det, bestämde jag att inte åka till krogen utan att gå hem och sova.

Jag var så nöjd då jag hoppade på sista bussen hem, ah! Blev dock utsatt för andra som definitivt inte tänkt gå hem, utan antagligen dricka Leijona i bussen. Usch! Tack och lov kastade chaffisen ut dom! Vad äckligt. Vart är världen på väg? Och dessutom hörde jag på radion att studerande på ÅA dricker mest av alla studeranden. Varifrån kommer sån statistik:)

Funkkizen var rätt skit faktiskt. Styrelsen var rätt fulla och sitzen spårade ur efter 15 min. Men annars skoj nog! Bra folk:)

Idag ska jag tenta, men före det läsa till tenten, hah! Sen jobba och sen hem och inte jobba eller göra något på hela veckan! Lovely!

Men nu läsa! Ciao!

RSS 2.0