- Det är inte jul! -

OK folk, nu är det definitivt dags att ta ner julbelysningen från balkongen och buskar! Vad är upp med folk som är tröga? Julen är ju så länge sedan att följande jul snart är närmare!

Idag har varit en icke-produktiv dag. Om inte diskning och kvällslänk räknas det vill säga. Jag har gjort nada och kommer att fortsätta göra det ända tills mina ögonlock trillar ihop. Men jag fick en lysande idé då jag prommade nyss! Jag gick nämligen på stigen i skogen där jag i somras plockade blåbär och jag har fortfarande kvar dem i frysen! Gissa om jag nu ska äta fullt med blåbär och mjölk! Slurp!

Imorgon ska jag cykla till skolan. Det har jag bestämt. Min söte far var här förra veckan och restaurerade min pärla, det vill säga satte luft i ringarna och kollade kjeden. Herregud, skrivs det "kjeden"? Jag har fått totalpanik med det svenska språket och hur jag talar sedan min språkpolis till syster rättat mina uppsatser. Jaiks. Nå eniwei, jag ska nu inleda cykelsäsongen for real!

Sen ska jag och syrran dra iväg till Cittarn och storshoppa korv och vindruvor för att klara vappen. Det ska iallafall jag göra. Och surskorpor.

Okej, mera bla än såhär blir det inte idag. Ha en bra en!

Och ja, TPS förlora. Too bad.

- Räkälärundi -

Jag lever och mår bra. Har bara jobbat som en galning hela helgen och varit alldeles för trött och tråkig för att blogga någonting alls. Så det så!

Nu är det däremot en ny vecka och nya härliga saker att delta i. Igår var det räkälärunda med Rådet och det var väldigt speciellt om vi säger så:) Otroligt rolig kväll, men inte allt för sen! Nu har jag iallafall varit på min närpub "Pietro". Går nog aldrig mera dit igen. Fy attans!

Nu sitter jag i skolan och borde ge respons på en text en brud skrivit om "Utsläppshandel" men jag har absolut ingen ork att läsa. Tyvärr är jag tvungen. Usch.

Ikväll funderar jag fara och kolla lätkä, men en lugn kväll hemma lockar också. Får se. Borde gå och kolla om jag är godkänd i min statskunskaptent också i något skede. Hmm.

Nej, för mycket svammel. Kan bjuda på lite bilder senare. Ciao!

- Torsdag -

Hellou!

Jess, har nu förhoppningsvis skrivit min sista tent för i år, om den blir godkänd det vill säga..

Har drischat på Hanken en evighet men eftersom alla andra bestämde sig för att gå hem och vara aktiva, var ju jag också tvungen att göra det. Dock har jag för en gångs skull inget att göra så jag bestämde mig för att jag nu ska lägga mig på soffan och kolla film och sen sova bort eftermiddagen.

Ikväll blir det utgång verkar det som. Jep, det är torsdag, men vi är studerande så det är okej:)

Skulle dessutom inte alls orka jobba i helgen..var är min jobbiver? Jag skulle gärna se av den. Känns som jag börjar ha måttet fullt med jobb. Fast snart är det semester, wohoo!

Laters!

- Och så var det onsdag -

Hejsvejs!

Nyss hemkommen från föreläsning, lunch med Heni och kaffe på Hanken. Vilka jobbiga dagar:) Näe, faktiskt så är det nu som mitt slit ska börja inför morgondagens tent. Hur ska jag orka? Får väl trösta mig med att det bara är lite kvar nu..:)

Sitter redan nu och väntar på att Banana ska komma till mig så vi kan slå våra kloka huvuden ihop och läsa flitigt på tent tillsammans. Yeah right! Kaffe och kladdkaka och en jäkla massa skvaller antar jag att det blir..

Nej nu ska ja läsa. Laters people!

- Astråkigt -

Tristess i kvadrat för tillfället. Jag vet inte liksom vad jag ska hitta på! Jag har redan varit ut på prommis och till butiken. Har läst på tent och skrivit rent referatet efter syrrans Hitler-rättning. Nädå, hon är duktig och jag är dum. Vad är upp med min finska meningsbyggnad!? Jag dör..Måste skärpa mig, kanske jag borde sjunga modersmålets sång för mig själv istället och inte lilla W.
 
Min tristess har dessutom gått så långt att jag har på Buu-klubben i bakgrunden. Lovely.

Kanske jag borde sova. Näe. Äta har jag också redan gjort.

Nåja, får väl ringa till Lotta, vi talar alltid flera timmar.

Adjö..

- Grattis! -

Morning's here, oh morning's here! ( De som bodde med mig i Pampas, lär har trauma efter det där)

Jess, referatet klart, tadaa! Jag är så duktig. Måste ju säga det åt mig själv då ingen annan finns här och kan säga det.

Igår efter att ha gått sönder på kommunikation, i två timmar, som var allt jag klarade av, stack jag hem för någon timme för att sedan dra iväg till Bristol med gänget för att chilla lite. Alltid najs att mitt i allt dra iväg och snacka lite:) Tyvärr kan jag inte redogöra för vad vi snackade om eftersom det mesta vore censurerat anyhow.

Idag fyller min bästaste äldstaste syster år! Synd att jag inte kan vara där och fira med henne, men vi firade lite då jag var där tidigare. Dessutom har hon redan fått sin present av mig, lyxigt, jag brukar alltid komma med mina systers presenter typ ett år efteråt. Men det ska det bli ändring på. Tyvärr fyller min andra syster år om cirkus en månad, och hon HATAR jag att köpa presenter åt. Det vet hon:)

Nej nu ska jag ut på balkongen och njuta av solen, en smörgås och en kopp kaffe. Livet är allt härligt ibland:)! Sen lunch, och kanske en sväng på stan för att slippa läsa engelska här hemma.

Hola!

- Måndag -

Jag är så duktig. Har redan i morgonstund skrivit två sidor på mitt referat, nu har jag bara två kvar, med vilka jag hinner hur bra som helst på eftermiddagen. Det går undan i my crib!

Jag tror det är mitt toffe-kaffe av Cilla som gör susen, det är nått magiskt med det!

Idag blir det skit-föreläsning i kommunikation i tre hela jäkla timmar på eftermiddagen, sånt gör att jag går sönder. Usch! Men vårvädret där ute är så härligt så det piggar upp en lite.

Borde faktiskt ta och fixa min cykel också, lovade få hjälp med den av en kompis men jag har som inte hunnit ännu. Kanske jag kan fixa det själv? Hur svårt kan det vara att lägga luft i ringen..? Okej, jag kan nog det, men grejen är att min pappa köpte någon värsta high-tech pump som jag omöjligen kan klura ut hur som ska användas..Tack!

Nå, kommunalt går bra det också. Men nu dusch och sen iväg till skolan och luncha. Älskar att luncha!

So long!

- Tavastia -

Kanske jag borde lägga av med det här bloggandet eftersom jag aldrig verkar hinna updatera nuförtiden. Crap alltså.

Helgen har alltså varit och farit ännu en gång och jag är verkligen förundrad över att jag har lever. Fredagen var helt otroligt rolig, jag var alltså i Helsingfors och träffade mina vänner från min studietid där. Härligt att se alla igen och vi hade så skoj! Jag borde definitivt åka dit oftare och Tavastia, vilken härlig club! Fiilisen var på topp och en massa bra band spelade:)

Lördagen var jag totalt sönder och pissed off på tågsystemet i Finland. Jag skulle ta nians tåg hem på morgonen för att i tid hinna på jobb klockan halv ett. Men icke. Tåget var en timme försenat vilket resluterade i att jag blev försenad till jobb. Såklart. VR tycks verkligen så för : Venaile Rauhassa! Thanks a lot. Dagen på jobb var helt hemsk och jag höll på somna hela tiden. Jag tror faktiskt jag sov lite då jag stod i kassan. Två timmars sömn på 26h räcker inte gott folk!

Idag har jag också jobbat och hatar Myllytys över allt annat. Usch! Tack och lov är det över nu och jag jobbar först på fredag nästa gång.

Det är igen dags för en vecka fullproppad med skolarbeten. Jag dör. Men bara en vecka kvar nu, I can do it. Sen blir det lite mera chill på skolfronten.

Satt och lyssnade på X-factor medans jag Facebookade här tidigare, alltså fy skäms! Jag kan inte fatta att någon kan förstöra en låt så mycket som den killen gjorde, det där var inte en bra verison av Viva la Vida av Coldplay. Samma gäller för den pinsamma trion med tjejer, jag tror Katy Perry skulle ha gråtit sig själv till döds om hon hört deras cover. My God people!

Nej nu ska jag sluta svamla och kasta mig framför teven och se om det eventuellt skulle komma något trevligt. Knappast. Sömn låter bra det också. Ajöss!

- Jag är effektiv... -

Vilket härligt väder det varit idag!Älska våren!

Dagen började med föreläsning vid 10. Jag orkade sitta där och lyssna på världens tråkigaste föreläsare nästan en och en halv timme, men när klockan var 11.35 och det var tio minuter kvar av föreläsningen gav jag upp. Jag orkade inte längre sitta och höra på hur man bearbetar en text. Herregud, ämnesstudier in my ...

Drog sedan vid ett tiden in till stan och kaffade med Paulis från jobb. Café Brahe är vårt kaffecafé, vi går alltid dit. Idag hade jag dock papper i min bakelse, inte så fräscht kanske. Gick och bytte den till en annan som också visade sig ha papper som ingrediens. Yäk. Fick sedan byta till en annan kaka, som också var helt delicious.

Sen kom jag hem och satte mig på balkongen och njöt av de sista strålarna som lyste på mig. Effektiverade min dag genom att skriva 1.5 sidor på mitt referat och dessutom skriva klart engelskauppsatsen due imorgon. Jes. Jag är nöjd.

Ett litet tips till alla irriterande tiggare kring Åbo torg ( nej, snackar inte om tamburinkvinnorna, de är helt annan klass): det lönar sig inte att sitta och tigga med en mugg framför sig och samtidigt nacka i mobiltelefon. Konceptet av att tigga brister ganska radikalt då.

Nu ska jag vänta att syrran kommer och hämtar mig och sen ska vi åka och tvätta hennes bil. Najs!

So long!

- Larv -

Urk vilken tung dag. Hemma från jobb med full snuba och var ändå tvungen att gå på min jäkla kurs i Kommunikation där jag verkligen tänkte gå sönder. Men har däremot varit rätt aktiv ända sedan jag kom hem och har skrivit klart en kommunikationsuppgift som inte behöver vara klar förrän 26.4. Jag tänker framåt, NOT! Jag borde läsa på tent och jag borde läsa min sociologibok som referatet ska göras om. Blah. Hur ska jag orka?

Tänkte istället för att sitta framför datorn dra mig ut på en prommis i vårsolen nu, så länge den ännu lyser det vill säga. Måste bara ladda lite ny musik på Mp3n, funderar Kent och John Mayer.

Såg en larv idag. En svart liten en som kröp omkring, eller ja, rätt rakt fram kröp den nog..

Nej nu ut. Ska det förresten lukta gas från en ugn en timme efter att man ätit? Det verkar suspekt..

Adios!


- Snorhäst -

Det är jag det! Har en så äcklig förkylning på G att jag håller på att gå sönder. Usch. Stannade hemma från jobb idag också, det värsta jag vet ät att gå omkring på jobb med huvudet fullt av sörja, hosta så man tror att lungorna ska ploppa ut och sen har jag alltid så förbenat varmt.  Nej tack. Hellre äter ja vitaminer här hemma så att jag blir bättre.

Tyvärr måste jag dra mitt ass till Arken på Kommunikation kl 15, men där kan man sova, det har jag gjort förr..

KLockan 13 ska ja vara på Mehiläinens och intyga min snormängd. Kanske hon vill att jag snyter mig så hon kan se själv..

Nej nu bädda sängen och sen kanske sitta lite i solen på balkongen. Najs. Jag vill bli frisk, har inte tid med det här nu.
För övrigt var lördagen skitskoj! Verkligen otroligt rolig random-kväll:)

Hejhej!

- Störande objekt -

Saker som gjort mig irriterad idag:

 - Idiotiska tiggare som sitter i varje hörn på torget och spelar tamburin med  en enda takt hela tiden. Tror dom seriöst att folk skulle betala för något sånt? Det är ju pinsamt. Gå hem och lär er spela ett annant instrument, ordentligt!

- Giriga människor som handlar slut allt bröd i butikerna eftersom de är rädda att bli utan. Get real!

- Bussar som är försenade

- Jag själv som aldrig kan komma i tid till bussen, även om jag missat den första. Lame.

- Jag själv som inte får något gjort även om jag har tusen saker att göra.

- Jag själv som dricker mängder med kaffe istället för att göra de saker jag borde.

- Folk som öppnar sig om onödiga saker!

Sådär, nu är det sagt. För övrigt verkar det som om jag är mest störd på mig själv för tillfället. Hah, way to go. Vem ska göra något åt saken? Inte jag iallafall, jag gör inget åt saker, aldrig!

Istället för att ta i tu med sociologi-boken och engelskan ska jag snart iväg till Purkku för att sen dra vidare till Live10 på Kåren. Jag måste dit, jag har ju vunnit min biljett ju! Imorgon jobb och sen partaj med sötisarna:)


- Parasit-visit -

Äntligen färdig med uppsatsen! Puh. Vad skönt det känns! Nu är jag dock helt död och önskar att jag inte blir sjuk, eftersom min hals känns lite sträv..

Kunde tyvärr inte bara sitta hemma idag och skriva så jag släpa iväg mig till skolan och lunchade med alla söta. Efteråt kunde jag lixom inte heller bara gå hem, så jag parasiterade Lotta och hennes kaffekokare tillsammans med Michele. Det är konstigt hur mycket tid man har att sitta och tala skit då man egentligen inte alls har tid. Det enda vi gjorde var gnällde över hur mycket vi hade att göra och hur lite vi gjorde. Typiskt:)

Nu ska jag passa på att bjussa på lite bilder från bästa helgen hittills i år: Pampas! Enjoy!









Jag tror bilderna får tala för sig själva...:)


- Hoppsan -

Haha, jag har visst ett liv sen också? Det har gått över en vecka sen mitt senaste inlägg, och jag svär att jag inte ens har tänkt på min blogg och att blogga under den tiden.

Jag har alltså varit en vecka i Sveriget med min söta syster, där förgyllde jag mina dagar med blöjbyte, shopping, matätande och slöande. Jag kan säga att blöjbytet nästan var roligast, och då jämför jag med shopping! Jag har också uppnått ett mål, nämligen lärt min systerson att digga reggae! Det är viktigt!

Jag har också firat påsk, på ett lite annorlunda sätt en förrut kanske, men ack så roligt. Har också varit hemma i Bruke och chillat med familjen, hälsat på min guddotter och pratat väder och vind med morfar!

Nu är det vår hörni! Assnön är long gone och solen tittar fram nu och då:) Jag kan verkligen känna våren i kroppen, och magen:)

Nu ska jag ta i tu med min skittråkiga vardag med skolarbeten så jag dör. Sociologireferat, engelskauppsats, tent, kommunikationuppgifter..Kill me, kill me now! Jag orkar inte med någonting just nu, men faktiskt har jag en ny låt som surrar i huvudet, kanske det skulle bli något av den om jag fick sätta mig ner och skriva, men tyvärr så tror jag inte min soc.prof. skulle vara så nöjd över att få en lovesong inskickad istället för bokreferatet han förväntar sig. Tråkmåns!

Nej nu kaffe i koppen och skärpning av hjärncellerna! So long!

Och ja, jag ska försöka med bättre update. Försöka. Jag HAR ett liv också.


RSS 2.0