- Pampas, yeah! -

Bästa helgen på en hel jädrans evighet alltså! Jag kan omöjligen redogöra för allt, men helt otroligt megakul helg är en början iallfall! Världens bästa kompisar, fest, musik och håll i gång! Pampas is the shit, helt klart!

Det känns så bla, att vara tillbaka i vardagen att jag helst skulle vrida tiden tillbaka till torsdagen och roadtripen upp till Pamiland:) Tack alla som var med för att helgen blev helt awesome!

Nu är det packning igen och sen iväg till Sveariket och min älskade syster med barn:) Jee! Det händer och fötter!

Bjuder på lite Pami-bilder senare, lite brådis nu. Perus- Josse!

Se on moro!

- My gosh! -

Herregud, tydligen har jag inlett solsäsongen idag!

Öppnade dörren för att vädra då jag skulle äta frulle, och märkte samtidigt att det var sketavarmt på min balkong. Detta ledde till att jag tog kaffekoppen och smörglarna med mig ut på balkongen och satte mig i solen. My gosh! Det var helt varmt där ute, minst 20 grader alltså. Wow! Var till och med tvungen att gå in tillbaka och sätta på mig bikinin. Jee! Sommar, sommar, sommar! Snart i allafall.

Nu mat och sen iväg till stan och senare Mylly. Today's gonna be a good day! Laters!

Tänk vad lite sol kan göra!

- PP-

Äntligen presentationen klar. Inte är ju PowerPoint alls svårt att använda. Världens lättaste ju. Skönt!

Nu blir det frulle och sen ut i solen, härligt! Sen mat och iväg på jobb. Snart, snart är det helg och Pamiland! Jee!

Måste hitta silliz-hatt åt mig. Kanske Tiimari har nått fult. Antagligen..

Tjohej!

- Soaked -

Denna låt är otroligt stark tycker jag. Mycket fint! Adam Lambert är för övrigt väldigt duktig!


- Finito -

Är så otroligt trött så jag håller på att gå sönder just nu. Hade en otroligt rolig gårkväll med alla bästa vänner men är idag dödstrött efter alldeles för lite sömn och alldeles för lång arbetsdag. Men jag lever, det är alltid positivt:)

Eftersom jag endast ätit en smörgås och två minimunkar, som min söta arbetskompis hade med till jobb idag, är det nu dags för en portion mat. Riktig mat. Franskisar är faktiskt bra! Näe, inte alls egentligen, men orka gå till butiken i detta SNÖväder! Damn it!

Får väl gottgöra min onyttiga intag med en fruktsallad fylld me vitaminer istället.

Nej nu är det kväll i min residence! Adjöken!

- Jah -

Jess, regn! Regna regna regna! Okej, kommer antagligen ångra att jag sagt detta i juli då det regnar varje dag, men just nu är det bara för härligt! Hoppas all snö är borta imorgon då jag vaknar och tittar ut. Det enda negativa är mina skor som fortfarande av någon konstig anledning bara fortsätter att läcka..Såg en flicka som silvertejpat sina skor, kanske jag också borde prova?

Nu ska jag fixa en fruktsallad och äta den med en klick grädde. Slurp!

Min resa till Sverige som jag så hade sett fram emot att göra under påsken kommer nu antagligen inte att bli av då jag planerat, på grund av min idiotiska arbetskompis som vägrar byta sin lediga lördag med mig. Jag blir så arg! Jag ska minsann aldrig byta något mera med henne, man får aldrig något tillbaks. Men jag funderar ändå på att sticka iväg i början av påskveckan och vara där till på fredag. Har Stockholm och storasyster med sitt söta barn-abstinens. Dessutom behöver jag obviously nya skor och skor hittar jag endast i Sveriget. Fast jag tror dock att min mamma kommer att truga på mig nya dojor innan påsk. Hihi.

Fick idag bekräftat ledigt från jobb i april, vilket betyder att jag och Lotta kan dra iväg till Holland och Amsterdamster. Jee!

Men first things first: fruktsallad och fredagsmys med mig själv och tvn! Bis bald!

- Rubrik-

Äntligen helg. Känns som denna vecka varit jättelång, fast å andra sidan kanske denna vecka egentligen varit normallång eftersom de andra veckorna har gått så jädrans snabbt. Vem vet?

Har iallafall fixat klart min engelskapresentation nu och känner mig helt utmattad. Ska nu käka och skulle egentligen bara vilja lägga mig i sängen och sova, men jag ska baka paj har jag tänkt. Blåbärspaj! Ska ikväll bar sitta hemma medan andra sitzar och skojar sig, eftersom jag ska jobba imorgon. Utgång före jobb har visat reslutera i mycket långa arbetstimmar dagen efter. Imorgon blir det dock utgång med Lotta. Jihuu! Känns som en evighet sen. Ska jobba söndag okcså, men antar att jag bara får bita ihop.

Nej nu mat, jag är hungrig som en varg. Konstigt, känns som jag just lunchade, men det är i och för sig fem timmar sen. Engelska gör mig råddig. Adios!

- I am good -

Wohoo! Har nu skrivit 7 sidor till min engelskapresentation. Total crap, men 7 sidor! Damn I'm good!

Har också stigit upp tidigt idag och gått på engelska. Även om jag verkligen inte har någon ork över whatsoever för skola just nu. Blä. Lite kvar nu bara.

Gårdagen i stan var helt okej. Lite bättre arbetskumpaner nu och jag fick jobba på damavdelningen vilken är min area of expertice. Helst jobbar jag dock inte flera turer där, saknar redan alla i min butik. Min.

Nu ska jag vila, sen äta mat och sen iväg på TBBAS spelning. Laters!

- Onsdag-

Good morning!

Eller ja, eftermiddag är det ju faktiskt redan..Jag har gjort inte någonting vettigt alls idag. Steg upp och var taggad att börja med min engelska. Orkade cirka en halv timme, men har iallafall på det klara nu vad jag ska ha med i presentationen. Tror inte det blir så svårt som jag var förberedd på.

Har också lagat mat och hunnit ut på en prommis, även om jag gärna skulle protestera och sitta inne. Pantat lite flaskor har jag också...Herregud jag är patetisk. Nå, inte kan man alltid vara så aktiv heller.

Tyvärr ska jag snart iväg på jobb, och inte till MITT jobb, utan till stan, därav tyvärr..Hatar att jobba där. Yäk! Hoppas kvällen går snabbt och att jag får stå i lagret hela kvällen..

Nu ska jag äta och sen dusch och fixa och sen iväg..Wish me luck! Adios amigos!

- ? -

Varför kommer glassbilen klockan åtta på kvällen? Alla barn sover ju då...mystiskt område jag bor i..

- Våffelpartaj -

Ok, tar tillbaka allt det där jag babblade på om hur det känns som våren är påväg, för det är den ju tydligen inte! Jag blir så arg. Okej att vi inte har haft bra vintrar på flera år, men enough is enough! Seriously! Jag orkar inte mer..

Är nyss hemkommen från Lotta B och våffelkalaset. Vi gjorde en mega våffelsmet och åt typ flera tusen våfflor per man. Är nu väldigt mätt, nöjd och uppblåst. Riktigt rolig eftermiddag/kväll med flickorna:)

Nu ska jag bara slöa och kolla Desperate som Anna fixat åt mig. Spännande:) Borde egentligen kolla igenom vad jag ska skriva om i min sista engelskauppsats och presentation, men jag är ledig hela dagen till halv fyra imorgon, så jag tar i tu med det då istället.

Nu kväll! Ajöss!


- Hej och Hå -

Snacka om att denna helg gick fort. Ska försöka göra en liten summé av allting.

Fredag: Funhouse i Furlund, som min syster ordnade med sin kompis i samband med Radio Extrem. Mitt bänd spela där och det var helt otroligt skoj! Fiilisen var på topp och hela Furulund was on fire! Vår keikka gick jättebra och det var helt otroligt häftigt att få sjunga framför publik igen:) Vi åkte sedan vidare till Åbo samma kväll, en sväng till K men jag och Anna var så trötta så det fick bli hem klockan ett. Najs!

Lördag: Inget annat än jobb. Kvällen tillbringade jag hemma på soffan med glass och smaskigheter. Var så otroligt trött att jag höll på att gå sönder.

Söndag: Jobb och chill hemma. Hade tänkt ta våffel-kalas med Lotta men det rann ut i sanden, båda så otroligt trötta. Vi får ta det någon gång  veckan istället.

Idag har jag varit världens hurtigaste. Steg upp vid nio, drack en kopp kaffe och stack sedan ut på en härlig, lång promenad i solskenet. Gud så fint det är där ute. Jag var tvungen att helt stanna upp i min power-walk för att bara stå och njuta av solen som lyste på ansiktet. Lovely.

Nu ska jag äta morgonmål och sen dra iväg in till stan för att kolla i lite skobutiker. Mina skor är sönder, big time! Men som sagt, nu frulle! Ha en fin dag, och ni som är lediga: gå ut!

Hejsvejs!

- Sleepy Sleeperson -

Puh, har just vaknat efter en evighetssömn. Jag var så trött då jag kom hem från skolan, (tydligen gör skitprat i Hanken en tröttare än allt annat) att jag bara kastade mig på sängen och sov. Men innan det var jag tvungen att mäta febern och kolla att jag bara inte hade feber. 36.57, nemas problemas.

Vaknade typ nyss och ätit, tänker dock inte säga vad, eftersom jag skämms..Men jag åt iallafall i skolan. Äcklig thai mat, that's got to count for something, visst?

Nu ska jag kolla vad min outfit på keikkan blir imorgon, sen ska jag samla ihop en massa kläder som min moder ska sälja åt mig på loppis, och sen ska jag eventuellt umgås med människor.

Have a nice one, at least what's left of it!

- Shutter Island -

Gud så bra Shutter Island är! Alla måste se den! Jag och Ale satt som på nålar hela filmen från början till slut. Man trodde man kom på vad som egentligen försiggick, men i samma stund ändrades  allting och man fick börja om. DiCaprio är superb i sin roll! Verkligen. Vi konstaterade att han bara blivit bättre med åren. Väldigt välspenderad onsdagskväll med bästaste syster!

Nu ska jag lägga mig på soffan och göra ingenting. So long!

- Är det vår eller?

Ok, vet inte om det är för tidigt att säga men jag tror, tror, att våren är här! Vilket absout megahärligt väder det är ute. Även om jag har fullt att göra idag, var jag tvungen att gå ut på en prommis i vårsolen. Som jag har längtat. Hoppas att snön smälter bort och att Pekka Pouta inte kommer med flera rapporter om att en ny vinterkyla är påväg. Orkar inte mera.

Idag har jag dessutom städat hela lägenheten från topp till tå och känner mig väldigt nöjd. Dessutom har jag skrivit mitt ena svar till sociologin och renskrivit det andra. Tyvärr blev det nog inte tre sidor som läraren hoppats på men det får faktiskt vara. Det är omöjligt att plita ihop tre sidor om vad aktuell forskning är utan litteratur att utgå ifrån. Ännu värre är det att svara på frågan " Vad gör en forskare"?, utan något som helst material att ta hjälp av. Visst har jag ju själv en del fakta, men ska ett tentsvar verkligen baseras på egna åsikter och funderingar? I think not! Det är löjligt, det är ju bara löjligt.

Men nu snabbt renskriva det andra tentsvaret och sen fixa mig i ordning för bio med Ale. Ska bli så kul, har inte varit på bio sen typ i somras eller något. Najs!

À bientot!

- Heartless -

Gillar denna verison av Kanye's verison. Mysigt. Sorligt.


- I stole it -

Nämn något som gjorde dig glad igår: Mina arbetskompisar.
Vad gjorde du kl 08 imorse: hade just stigit på bussen till skolan. Urk.
Vad gjorde du för 15 min sedan: skrev tentsvar till sociologin.
Det sista du sa högt: "...respektive områden."
Det senaste någon sa till dig: "mm, hej"
Vad har du druckit idag: Vitamin-brustablett, kaffe, mjölk, och vatten.
Vad var det senaste du åt: fisk och potatis i skolan.
Vad var det senaste du köpte: bröd.
Vad är det för färg på din ytterdörr: typ beige eller nått.
Vad är det för väder hos dig nu: härligt solsken och ska därför gå ut efter att denna lilla lista är klar.
Godaste glassmaken: Choklad-nougat och gammaldags choklad.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jepp!
Sover du tungt: Näe, typ aldrig. Vaknar av minsta lilla.
Drömmer du mardrömmar: Jo visst kan jag det ibland, men inte så ofta.
Trivs du med ditt jobb: Jo!
Favoritklädsel: Något jag nyligen köpt, älskar att klä på mig nya kläder!
Favoritlåt just nu: Det måste vara Alicia Keys, alla nya låtar rockar! Cheryl Cole är nice också.
Vad ser du om du tittar till höger: En vägg och min halvdöende blomma.
Vad gör dig glad just nu: Solen och att jag faktiskt skrivit ett tentsvar klart.
Vad ska du göra härnäst: Ut och gå, fixa mat och kolla Friends.
Höger eller vänsterhänt: Apselut höger.
Humör just nu: Rätt bra, börjar bli lite hungrig dock, och det är inte bra för mitt humör..
Favoritgodis: Äter inte mycket godis, men choklad räknas ju inte som godis:)
Kläder just nu: Leggings, sockor och en lila lång topp.
Sommarplaner: Jobb och semester. Ska försöka chilla och göra bara det jag vill. BJ och RR eventuellt.Festivaler.
Hur många kuddar sover du med: Två
Spelar du något instrument: Jep, piano.
Morgon eller nattmänniska: Jag är ingendera tror jag. Men eventuellt mera natt, på grund av alla partajs!
Vad är viktigast för dig: Hmm, att inte bli sjuk till fredagen! Och att alla nära och kära finns till. Och att min tvättmaskin Maggie inte ger upp innan pappa hunnit fixa den!
Är du kittlig: Nja, inte direkt.
Snarkar du: Hoppas inte det, tycker det är ett äckligt ljud.
Stjärntecken: Vattuman
Äckligaste insekten: Spindlar! Jag gråter då jag ser en spindel. Och om möss räknas till insekter är de minst lika asiga.
Stökigt eller välstädat: Jag vägrar svara på den frågan, men för eventuell upplysning fråga vid behov någon familjemedlem som antagligen har en del att säga till om saken...
Längtar du mest efter just nu: Min syster i Swe, hennes barn och sommaren! Och glass. The end.

- Tisdag -

Helgen gick igen då. Mycket trevlig helg om ni frågar mig. Middag på fredag som nästan slutade på B men som inte gjorde det sen heller, utan jag gick hem som en representabel human being.

Lördagen var däremot väldigt skoj, skoj skoj! Jobb, bändövning och sen partaj hos syrran. Mycket skoj! Den kvällen slutade på Amarillo med många skratt.

Igår jobbade jag, varav ingen uppdatering. Idag däremot ska jag ta i tu med skolan. Fick hemtentamens frågorna utdelad idag. My God säger jag bara! Det är en grundkurs, men come on liksom, lite måste man väl ändå kämpa? Nå, kanske bäst att inte ropa hej, före man är över bäcken.

Nu ska jag iallafall sätta igång med den. Eventuellt bio med syrran ikväll. So long!

- Äntligen -

Äntligen, sol! Känner mig som en helt ny människa idag, mycket trevligt! Har just kommit hem efter en runda på stan var jag fick en massa ärenden uträttade med Axi.

Jag är så uppiggad av detta vackra väder så jag steg till och med av bussen två hållplatser tidigare bara så att jag skulle få gå i solen lite. I pulkabacken bredvid mitt hus åkte små barn och stojsade. Märkte till min förvåning att de körde samma lek som jag och min syster gjorde någon gång i tiderna, det vill säga lägga sig ner och leka död. Fast jag och Ale gjorde det dock inte i pulkabacken utan i diket bredvid vägen så att alla bilister säkert skulle se..

Nu ska jag göra lite engelska som jag missade igår och sen iväg på middag. Adios amigos!


- Och godnatt -

Jag är skittrött, irriterad och har ont i fötterna. Ingen bra kombination alls.

Ska nu balsamera mina fötter, dra täcket högt över huvudet och somna till Frendit. Jag går sönder.

Godnatt!

Ps. Ifall det intresserar någon så har min granne snuva och nyser så hela grannskapet vaknar. Tur att jag är trött. Adjö!

- Godmorgon -

Fast jag har redan varit vaken en tid och skrivit klart min uppsats. Jess! I'm done! Skippade som sagt engelskan idag, men å andra sidan skrev jag på min engelskauppsats, så det jämnar ut sig. Right?

Idag blir det jobb, ska bli skoj:) Tyvärr har jag fortfarande världens snuva på gång och hostan är inte direkt borta heller, så jag hoppas att jag inte måste stå hela kvällen i kassan. I sånt fall får jag skriva ner priset och önska att kunden fattar ändå.

Före jobb ska jag dock traska iväg till Ale och kolla läget. Har inte sett henne på en tid igen, även om vi bor rätt nära. Hon jobbar, jag studerar och jobbar. Sällan det passar ihop att båda har lite överlopps tid, även om hon nu också jobbar.

Nej nu ska jag duscha och sen bege mig iväg. Hoppas det inte är så kallt, men ändå tillräckligt kallt att marken inte är så våt att simbassängen i mina skor återuppstår.

Se on moro!

- Varulvar på gångbanan -

Dagens fråga? Vem skidar på gångbanan med två gigantiska varghundar? Svar: Ingen som har vett i skallen. Vem möter denne person? Svar: Jag, vem annan?

Jag höll på att skrämmas ihjäl. Först märkte jag inte ens att gubben kom skidandes, men efter att ena hunden var två centimeter från att gotta sig med min hand, vaknade jag till och såg till min förskräckelse gubbens skidor och kunde inget annat än konstatera att det bästa sättet att röra sig med dess varulvar knappast var på skidor! Eventuellt kunde det vara det om man vore en människa med en bestående death wish! Vilka mystiska människor det finns alltså.

Kan inte komma över hur chill denna låt är: Anna Nalick - Catalyst. Hennes röst är så mysig.

 


- Trögo -

Nej, har fortfarande inte släpat my ass bort från datorstolen och gått ut. Men jag ska. Har suttit och läst gamla blogginlägg och upptäckt gamla bra ltåar pånytt, Anna Nalick for example.

Det är annars konstigt. Jag klippte ju håret här för en vecka sedan, och tog bort rejält på längden, närmare 10 cm. Nu då håret är jättekort, iallafall enligt mig, har jag under helgen fått tre kommentarer om att mitt hår ser mycket längre ut. Hih, det är konstigt. Sitter faktiskt och funderar om jag borde färga det igen, har en färg i skåpet. Är lite sugen faktiskt. Kanske borde fixa det till keikkan nästa vecka, eller sen låta det vara i risk för att förstöra det.

Varför gillar annars alla den här låten med Lykke Li - Possibility? Den är ju helt bla. Gosh!
Näe, nu räcker det. Ut med mig!


- Jobbigt -

Bla. Har suttit hela förmiddagen och halva eftermiddagen tills nu och skrivit på min engelskauppsats. Jag känner verkligen inte för att göra någonting nu. Men det kan inte hjälpas. Skulle allra helst bara sitta i soffan och kolla på film hela dagen, eller Friends. Allt annat vore kul. Nå, har iallafall grunden till texten klar nu, men det behövs definitivt finslipningar och justeringar, tacka vet jag E och A som får läsa igenom och rätta. Bara så ni vet!

Skulle egentligen vilja gå och simma idag, men vet inte om jag riktigt orkar. Tror det får bli tills imorgon, tänker nämligen skippa engelskan imorgon på grund av denna förbenade strejk, jag tänker absolut inte gå till skolan halv 8 på morgonen. Så det så!

Dessutom har jag mycket jag kan pyssla med innan jobbet halv fyra. Men nu blir det nog lite frisk luft och prommis, sen mat. So long!

- Dilemma -

Vad störande med denna strejk som nu är på gång! Inga bussar går, hur ska de som tar sig fram med buss klara sig, det vill säga jag?? Inte är vädret på min sida heller, känner inte för att gå en dag till i detta slask. Och hur ska jag göra då jag imorgon hade tänkt gå och köpa gummistövlar, jag menar, de kan ju vara slut i butiken och på grund av strejken kommer det ju knappast nya heller! Vilket dilemma, bäst att stanna hemma. Hah, det rimma ju fint!

Nu ska jag äta en glass och slappa på soffan. Heippa.


- Like the sea -

Detta är den absolut bästa låten på Alicia Keys nya album " The Element of Freedom". Hon är verkligen grym på sin nyaste skiva. Tack Spotify!

Nu ska jag dra iväg ut på en prommis och posta mina försäkringspapper. Äntligen!




Love is like the sea,
leaves you on your knees.
Then it pulls you in, then it takes you out.
Takes you takes you over.
Love is like the sea,
leaves you on your knees.
First you're floating high,
then it takes you takes you under.


- Dagens goda gärning -

Just det, dagens goda gärning är avklarad. Jag och Axi gick förbi en stackars gulis som inte fick sin bil att röra sig en endaste en millimeter i detta slaskbad, och vi bestämde oss att försöka hjälpa genom att slå våra stora armar ihop och skuffa. I dyblöta skor och i snö upp till knäna försökte vi skuffa fram bilen, men det gick inte. Senare kom en gubbe och försökte göra sitt bästa han med, men det fungerade inte heller. Vi ansåg att en spade kunde vara ett bra alternativ, och i samma stund ropar en kvinna från andra sidan vägen om vi behöver låna en spade. Tänka sig. Eftersom vi alla lever i detta eländiga slaskväder nu, tror jag att människor visar större sympati för varandra och tar sig tid att hjälpa i situationer som denna. Dessutom kände jag denna pojke från de gamla goda tiderna i simskolan:)

Äntligen börjar mina fötter vakna till liv igen efter att ha varit instängde i mina dyblöta skor i en halv dag. Trevligt. En annan positiv sak är att min föreläsning, som jag btw hade tänkt skippa idag, var inhiberad. Jihuu! Men lite irriterande att ÅA börjar ta efter Arcadas crappiga system med att lägga upp lapp på föreläsningsdörren istället för att skicka ett mail till alla på kursen och meddela. Irri!

Nu ska jag sova. Är så trött. Gårdagens övning gick dock skitbra. Det blir väldigt najs! So long!

- Sönder -

Okej, det kan lugnt konstateras att jag inte hinner skriva på helgerna nå mera. Iallafall inte helger som denna då jag har jobbat precis hela tiden. Hann dock med en ost-och vin kväll hos Matilda på lördagen, vilket var mycket trevligt. För övrigt har jag worka my ass off fyra dagar i sträck och efter denna 7-15 arbetsdag är det nu dags för mig att lägga mig ner och sova.

Ikväll blir det övning, men först senare, så tupplur är på sin plats.

Veckans program består av engelskauppsats, skola, jobb och fritid. Ska också catcha up med Anna som kommit hem från södern inatt. Jee!

Ha en bra!

RSS 2.0