- Svammel och trams -

Jag vet att min uppdatering har varit vädligt mycket på minus denna helg, men jag har jobbat som en gris hela helgen. På lördagen hann jag dock med en middag på Benellis med Viola från jobb, och förstås lite dans på Börsen, men det var allt. Igår jobbade jag precis hela dagen och cyklade dessutom till jobb. Snacka om effektiv!

Idag började min skola. Klockan halv nie borde jag ha haft min första föreläsning, men tyvärr så orkade jag bara inte släpa mig dit. Jag var tvungen att få sova, eftersom jag ska på jobb ikväll igen. Jag måste medge att det ska bli skönt med skola igen, ja, i onsdag då, när jag har föreläsning nästa gång. Jag känner att jag har fått tillräckligt av sommaren nu. Nu vill jag ha höst, ljus, mörka kvällar och mys. Hösten är en bra årstid för att bara slappa och man behöver inte ha dåligt samvete för att man väljer att sitta inne och göra ingenting!

Dessutom väntar jag på att äntligen få åka över till syster i Sverige och hälsa på dem, men framför allt deras bebis som jag väntar så otroligt mycket på. Jag ska bli moster, tänk vad kul! Jag ska pina "den" att kalla mig "Moster Josefin", även om den inte vill. Så det lär ju bli "Monster Josefin". Hih.

Idag byter de mitt abonnemang till Dna. Hoppas det funkar, det har nu gått två veckor sen åskan och jag har fortfarande inte sett någon förbättring i Saunalahti. Skäms!

Jag har också fått en förfrågan att sjunga på min gamla högstadierektors pensionsfest. Vad sjunger man åt sin gamla rektor? Knappast min egen låt där jag sjunger: " I'd like to hold you close.."..Not so much! Och knappast någon annan låt heller som handlar om kärlek. Jag funderade på någon neutral som typ CCR eller någon liten nyare låt.

Idag börjar Desperate igen. Wohoo! Som jag har väntat. Men problemet är bara att det börjar 21 och jag slutar jobba då. Snacka om att jag kommer att filla hem för full fjong! Jag ska vara hemma så att jag iallafall hinner se slutet.

Idag är alltså sommarens sista dag då. En mycket annorlunda sommar, rolig, ny men samtidigt lite ledsam. Men livet går vidare, och det är egentligen nu som "mitt" liv med studier börjar igen. Sommaren var en mellan period och jag kände att jag hörde varken hit eller dit. Men nu börjar det som "jag gör" och jag är peppad för det.
Nu städning och sen iväg på jobb. So long!


- Här igen -

Så var man hemma igen då. Eller, hemma och hemma, vet inte vad jag ska kalla hemma. Åbo är hemma, Bruke är hemma.

Iallafall hade jag en nice surprise då jag kom hem; mina foton hade kommit. Äntligen finns sommaren på bilder! Härligt. Ska snarast köpa lim och sedan börja fixa och trixa.

Imorgon blir det jobb igen, hela helgen faktiskt. Men nu ska jag sätta mig i soffan, äta blåbär ( som jag själv plockade idag!) och sen sova! Guten Nacht!

- Allting var bättre förr -

Jestas vad varmt det är. Mystiskt väder. Man skulle kunna tro att onsdagens åskväder skulle ha rensat luften lite men icke. Kom just hem från moffas, vi satt ute och pratade över en och en halv timme:) Mysigt. Han berättade historier från sin barndom och om hur det såg ut i Dalsbruk förrut och jag lyssnade och önskade att jag skulle få åka tillbaka i tiden och leva en dag som det var i Dalsbruk förr:) Moffas historier är bäst och han har faktiskt ett otroligt detaljminne, vilket gör allting ännu mera intressant!

Har också hunnit färga håret idag. Rätt mörk igen, men jag gillar det. Nu borde jag egentligen packa alla mina saker att jag inte glömmer kvar typ hälfte nsom förra gången, men jag känner istället för att lägga mig på soffan med en Marabou och kolla på tv.

Ikväll åker jag tillbaka till Åbo och sen börjar helgjobbet igen. Blä. Men sen är sommarjobbet över och hösten och skolan tar fart igen. Jihuu! Hejsvejs!

- När det är dags att banta -

Äntligen hemma i Dalsbruk. Två lediga dagar kvar av sommarlovet och de ska jag alltså tillbringa här. Idag vid elva hade jag frissa, det var på tiden. Jag klippte bort rejält mycket men det märks nog inte så hemskt ändå:) Men nu känns det bättre iallafall. Hårfärgen väntar ännu på hyllan. Sen är det mission accomplished.

Efter frissan blev det en visit hos moster och lilla kusinbarnet. Hon är allt prima och snackar en massa hela tiden, en del mera förståeligt än det andra:) Men väldigt klar var hon iallafall då jag idag satt på en stol och hon kom väldigt nära, stirrade på min mage och sa: " Beibi dää".


Kul. Som sagt, dags att banta eventuellt?

Nu ska vi äta här, jag har fixat mumsig mat. Kanske jag dock borde stå över..?

- Natt -

Astrött efter dagen och orkar faktiskt inte blogga så mycket mera än det. Imorgon bär det av HEM och där ska jag chilla två dagar med familjen. Skönt! Men före det morgonskift imorgon. Måste hinna kolla när bussen går ännu, innan ögonlocken slår fast!

Godnatt från mig och världens tråkigaste blogginlägg! Sry:)

- Skinkpaj -

Oh, vad skönt med en tuppis. Vakna redan vid 18.00 dock, och lade mig sen på soffan, för att upptäcka att det kommer Desperate repris på fyran på eftermiddagarna. Jess!

Nu håller jag på att fixa ihop en skinkpaj, mums! Sen blir det SATC på fyran klockan nio. Gonatt!

- Helgen tar ut sin rätt -

Hemma efter en arbetsdag av total trötthet. Helgens bravader tar ut sin rätt och jag känner bara för att gå och sova bort hela dagen. Typiskt att solen ska lysa för fullt just då man har en sån här dag.

Lördagen blev också helt trevlig, men jag var hemma tidigt eftersom jag skulle jobba igår. Gjorde inget annat speciellt igår, förutom gick till butiken och handlade en massa onödigt godis och choklad och sånt, vilka jag behövde då jag kollade på "Pretty Woman":)

Nu ska jag strax äta och sen lägga mig på sängen, äta godisrester och kolla på Friends. Eventuellt ersätta vännerna med Harry Potter och den sista boken, ifall ögonen hålls öppn det vill säga. So long!

- Erasmus -

Gårdagen var en av de bästa på länge! Jag jobbade först 7 timmar, slutade halv tie och fick sen skjuts hem med Hanna:) Efter det bestämde jag mig för att joina B och L och mötte upp dem i stan för att sen dra vidare till jokilaivat och Donna. Där hade L stämt träff med lite utbytesstuderanden, italianos, spanjorer och tyskar. Väldigt nice:)! Hah!

Efteråt drog vi vidare till Amarillo/Börs och sheikkade hela natten lång. Jätteskoj!

Idag var det en dag på stan med mamma, N och I. Vi åt också kinesiskt idag, längesen jag åt det, gott! Nu blir det antagligen att hppa på cykeln och träffa B och L för lite after-rödvin. Skoj! Job imorgon vid halv 10. Fint!

 

Är alla låtar som heter "I'm yours" bra eller?:) Den här är så fin..killens röst är bara för härlig.

- Unelma -

Hola!
Morgon igen. Och jag har sovit så gott inatt. Inte vaknat en enda gång och bara drömt en massa saker, som jag såklart inte nu längre minns.

Jag vaknade, gjorde en hejdundrande frukost med kaffe ( of course), bröd, yoghurt, mysli och saft. Kiviks blandsaft från Sverige är mumsig. På tal om Sverige, den 23 september blir det antagligen avfärd mot STHLM och till en av mina två bästaste storasystrar och hennes man, nya hus och Bebbe! Hoppas att den har valt att komma ut innan dess..

Jag beställde också ett nytt VikingLine Club kort idag, eftersom mitt gamla visar att jag bor i Sthlm på en adress invid Tekniska Högskolan, vilket jag ju obviously inte gör. Vi skaffade dem med Lotta någongång då hon jobbade en sommar där och jag hälsade på henne. Those were the days. Hah!

Nu tror jag att jag ska beställa mitt nya sim-kort från Dna. Är nästan säker på att jag ska byta nu. FIck annars tag på Saunalahti idag, de antog att det nog finns ett fel någonstans, eftersom många hade ringt. Gör något åt saken kanske? My God.

Nå, nu ska jag börja med dagen.På allvar! Ajöken!

- En kladdis gör susen -

Nu har jag mumsat i mig helt megamassor med kladdkaka och kände mig redan efter första biten på bättre humör:) Fint! Dessutom kollade jag på Simpsons, vilket jag inte har gjort på evigheter, och till och med den serien lyckades få mig på ännu lite bättre humör. Så det ser ut som om denna dag blev räddad trots allt!

Även om jag nu verkligt seriöst funderar på att byta från Saunalahti till Dna Unelma. Det blir morgondagens bekymmer.

Just nu roar jag mig med att läsa Blondinbellas blogg på finska. HAHA, säger jag. Finskan där är nog verkligen inte finska utan något låtsas språk med en massa låtsas påhittade meningar. Se nu bara på denna mening:

" Nils ja olen lähes aina orgaanisten mutta haluamme tulla paremmin tulossa ilmasto marta ja ajatella enemmän ympäristöä. Siksi tuemme kestävää kehitystä tulee oikeudenmukainen ja oppia! " Gud så roligt! Låter lite som estniska, vilket jag snart börjar lära mig med tanke på hur mycket eestipuhetta jag hör på jobb varje dag!

Nej nu ska jag kolla Tv igen! Här här min kladdis!


   

- Irritation -

Usch vilken hemsk dag idag. Jag försov mig till jobbet en halv timme och hela dagne är förstörd efter det. Jag blir så förbannad på min telefon att det är inte sant. Efter åskan i tisdags har jag inte haft någon som helst hörbarhet i min lägenhet. Jag måste ha telefonen helt vid fönstret, eller sen helst ute på balkongen, för att ha så mycket som en stolpe. Irri!

Igår försökte jag fixa telefonen genom att stänga av den och sätta på den igen. Och jo, jag tror fortfarande att det kan hjälpa i alla situationer. Nå anyway, sen var jag tvungen att ställa in datum och tid också, vilka jag antagligen ställde in fel. Då jag vaknade var klockan 7.36 och på min telefon var klockan 6.36 och dessutom var det fredag. Jag menar, Oh My God.

Jag fick panik och bara hoppade på cykeln och pinade iväg till jobbet. Då jag kom hem ringde jag till Saunalahti, men efter att ha köat i 15 minuter orkade jag inte längre. Nu är jag måttligt störd på både telefon, Saunalahti och mig själv!

Snacka om att jag lagar kladdkaka idag! Fullt med grädde! Adjö!


- Cheesecake -

Världens godaste cheesecake finns på Bremer. Jag svär! Mätt blev man också.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag drömma. Gonatt!

- För ett torrare golv -

Äntligen har jag fått inhandlat min gummiskrapa till badrummet. Jess! Nu är golvet torrt med bara ett enda drag. Härligt!

Dessutom fick jag och Anna planerat vårt skolår rätt bra och som det ser ut nu verkar hösten se helt OK ut för min del. Ledigt varje fredag. Toppen!

Min effektivitet slutade inte här heller, eftersom jag också har framkallat alla mina gamla bilder som jag gärna vill få bort från datorn. Great! Nu är det bara att vänta på att bilderna kommer:) Sen ska det klistras, limmas och skrivas. Skönt att också ha det ur världen.

Nu ska jag surfa runt lite och sen blir det Bremer med Emppu. Tydligtvis cheesecake!:) So long!

- Handla inför skolstarten -

Yes, en fin dag idag! Och gissa om jag är ledig, JO:)! Jihuu! Fast dagen kommer egentligen mest att tillbringas i stan. Har en massa ärenden att uträtta och så ska jag träffa Anna för att planera skolan. Jag har ingen aning om nå kurser what so ever, och det känns som att det är dags att skärpa till sig.

Dessutom har jag världens inspiration att handla pennor, mappar och häften för att vara så organiserad som möjligt då skolan börjar. Jag tror det där med att köpa nya saker till skolan alltid kommer att kännas lika roligt. Jag minns ännu hur "into" man var i lågstadiet då man innan skolstarten åkte in till Åbo och handlade nya grejer, bäst var det om man fick en ny skolväska också. Hih:)

Tyvärr har jag det felet att jag kanske hålls organiserad en vecka, sen blir det back to normal igen, det vill säga ingen ordning och allt upp och ner.

Sen ska jag lämna tillbaka mina "wet-look" - leggings från H&M också. De var helt fina på, men känns ändå som om jag inte kommer att gå med dem. Lika bra att lämna tillbaka.

En ny, charmig låt av Rihanna och Lady Gaga. Bra artistblandning.

- Åska -

Morning! Vaknade typ just, igen. Värst vad jag ska sova länge nuförtiden. Men det är så skönt att bara sova, sova och sova. Vaknade dock vid fem i morse, eftersom det bara blixtrade och bullrade för fullt. Jag fick panik och rev ut alla sladdar från väggen och kröp sen långt in under täcket i hopp om att inga åskbollar sulle hitta ut genom väggkontakten. Dom finns! Jag vet det!

Det konstiga var att vid elva, då jag vaknade på riktigt, vaknade jag också av att det smällde till riktigt ordentligt utanför! Konstigt. Men nu verkar det vara över.

Jag borde egentligen laga mig i ordning nu och sticka iväg in till stan, eftersom jag antagligen är påväg på kaffe med mina bästaste arbetskompisar ever, men jag är som vanligt lite trög på morgonen. Dessutom har jag konstaterat att jag får faktiskt inget gjort innan jag har så bråttom att jag bara håsar omkring och blir försenad. Jag måste ha bråttom för att få någonting gjort överhuvudtaget. Konstigt, det med.

Den här regninga och tråkiga dagen får mig att minnas fredagen för två veckor sen då jag, mamma, pappa, I och Nathalie åkte ut på sjön. Vi tog iland på en holme och satt där och åt smörgåsar och drack cokis för att senare övergå till kaffe och bullar. Så mysigt. Ett fint sommarminne. Men än kan det bli varmt, jag ger inte upp hoppet ännu. Men nu måste jag städa undan här, snälla nån, eventuellt var det inte åskan som bullrade, utan en bomb som slog ner i mitt kök..

So long!

 
Jag på holmen.
 
  
 

- Segis -

Hemkommen från jobb igen då. Har inte ens något trevligt att dela med mig av idag. Bara att jag är astrött att vara på jobb nu eftersom det kommer in så grymt mycket kläder varje dag att man helt enkelt inte hinner få fram allt. Det är så stressigt och jag verkligen hatar stress över allt annat!

Nåväl, kanske bäst jag hettar upp lite knackkorvar, äter dem och går och sova. Fast egentligen är jag inte trött eftersom jag idag sov till halv tolv. Uscha mig!

Adjö!

- Megatrött -

Jösses. Har just sovit bort hela kvällen! Jag som bara skulle ta en liten tuppis innan min filmkväll skulle börja, och så går det såhär. Jag vaknade typ för 10 minuter sen, och somnade vid fem. Great!

Nå, jag hinner väl kanske ut en liten sväng ännu innan nio, vilket jag hadt planerat, men det känns som om att jag inte riktigt orkar det heller. Tack och lov får jag sova imorgon också, jag skulle kunna sova en hel vecka till, känns det som. Gonatt!

- Lyckat -

Oy my! Dagen efter då, men måste säga att inga större men faktiskt:). Gårkvällen var skitskoj, verkligen! Jag och Emmi träffades i stan och sen gick vi till Donna för att börja med varsin cider. Senare joinade Emmis pojkvän och hans kompisar och där satt vi ytterligare en stund för att sen helt enkelt konstatera att det var dags för mig och Emmi att gå och svänga våra lurviga på Amarillo. Vi dansade där typ hela kvällen, ena orsaken till det var att såklart att det var så jädrans skoj, andra orsaken var att vi på så vis då kunde hålla oss borta från snuskiga gubbar som prompt skulle lukta på Emmi. Nice!

Jag var hemma lite efter tre och somnade gladeligen. Verkligen en rolig kväll, jag har glömt hur skoj det är att bara gå ut och dansa!

Nu lagar jag potatis och maletköttsås och ska snart äta. Bunkrade också upp med chips och choklad för kvällen, som för min del kommer att bestå av Frendit, säng och slapphet. Ha det så bra!


 Jag och Emmi, rätt flummig bild:)

- Utgång -

Äntligen arbetsdagen över. Jag har varit helt asatrött hela dagen. Fick sömn typ 1 inatt och steg upp halv sex. Inte så trevligt! Tack och lov var jag smart och cyklade till jobb vilket antagligen hjälpte att hålla mig vaken de första morgontimmarna. Nu är jag dock redo för en liten power-nap.

Ikväll blir det utgång! Mycket trevligt! Men innan dess måste jag bestämma mig för vilka kläder det blir. Köpte nya leggings och en topp idag, eventuellt kunde jag sätta det. Nej nu mat, sen sova! Ajöss! Jag ska ha en trevligt kväll:)!


- Kul dag -

Fredag igen då! Fortfarande har veckorna inte lugnat ner sig, de bara flyger förbi. Igår kom världens sötaste lillasyster till Åbo, prick klockan 8 på morgonen ringde dörrklockan. Nice:)

Vi gjorde oss i ordning och gick sedan in till stan. Vi shoppade hela dagen med undantag för en middagspaus vid tre. Vi åt väldigt mumsig mat på Frak Benellis i stan. Rekommenderas.

Vid sex åkte vi hem till mig och gick till närbutiken och köpte dajmglass, slurp! Vid nie åkte Nathalie hem igen och då åkte jag till Nylandsgatan och Graceland för att träffa Emmi över en cider. Dagens trevlighetssaldo var väldigt högt.

Jag är faktiskt rätt lyckligt lottad som får vara i mitten av alla syskon. Jag har två härliga storasystrar och en lika härlig lillesyster och dessutom en liten bror. Jag menar, kan det bli bättre? Syskon är det bästa som finns:)

Idag vaknade jag inte förrän efter elva (!), och har nyss diskat undan och ska snart ut och gå lite grann. Ska först på jobb till fyra idag, så jag hinner greja lite innan dess. Imoron blir det morgontur och sen ledig igen, lyxigt värre! Dessutom blir det krog imorgon, och jag  ska inte på jobb dagen efter! Ska bli asakul! Hoppas jag. So long!


 En sommarbild av mig i Dalsbruk:)

- Lambchops -

Vilken rolig dag! Slutade jobba vid tre och mötte då upp Jayde i Mylly där vi stannade och shoppade lite. Efter det åkte vi hem till dem där vi fixade middag. Lammkotletter, New Zeeland style,  och en massa mumsia grönsaker, champinjoner med bacon och annat mums!

Nu chillar jag framför datan och känner att jag är nöjd:) Fundera äta lite blåbär ännu, som mamsen plockade åt mig i helgen. Men godnatt då!


- Kaffe -

Kom just hem från en kaffe på stan med Emmi. Vi gick till Café Brahe och klämde i oss rätt rejäla kakbitar. Mums! Vill man ha stora bakelser som smakar som en liten bit av himlen ska man definitivt gå dit.

Har också hunnit städa lite efter att jag kom hem. Diska bort disk och dammsuga och tvätta wc:n, väldigt trevligt! Nu ska jag försöka hitta nå bra musik, det känns väldigt svårt nuförtiden.

Märkte annars idag att glassbilen kommer till mittt område på tisdagar, och att den dessutom kommer så nära den bara kan, eftersom den parkerar rakt utanför ingången till mitt hus. Nice. Synd bara att jag inte kan äta glassbils glass, jag får eksem och keikkers.Men annars trevligt!

Ha en trevlig kväll! Ajöss!

-Äntligen -

Äntligen ä'r jag på YouTube! Jag har väntat hela sommaren på detta! Jättekul att se sig själv, och konstigt att höra sig själv också:) Men kul! Såklart lägger jag klippet hit!

- Jag vet -

Jo, jag vet att jag har uppdaterat otroligt dåligt de senaste dagarna, men jag har haft fullt upp med att leva sommarliv. Åkte till Bruke på torsdag och chillade hemma på gården hela fredagen. Simmade, solade och gjorde ingenting. Umgicks med lillebror och N:)

På lördagen bar jag och mamma ved, snacka om att det var längesen jag gjorde något sånt. Men det kändes riktigt skoj att hjälpa lite:)

PÅ kvällen bar det av på PoolParty till Anna och Emil. Jätteskoj. Dessutom åkte jag därifrån till Alexandras kräftskiva, och skålade lite med dom där. Mitt kräftsaldo: en stjärt!

Igår kom jag tillbaka till Åbo igen, och raka vägen på jobb. Trevligt det med, efter två lediga soldagar:) NU ska jag snabba mig till butiken och sedan cykla iväg mot jobb. Ha en fin dag!

- Bastu -

Gudars, min lägenhet är som en bastu för tillfället. Solen gassar på för fullt och värmen försvinner inte direkt då jag har hållit på och städat och dammsugat här hela morgonen. Puh.

Lyssnar för tillfället på min Koop. Har inte lyssnat på hans skiva på länge, eftersom det har hämtat en del minnen. Men nu känns det bra att lyssna igen, han är så bra. Och dessutom har jag äntligen kommit till den punkt där jag märker att minnen är minnen, men att det är nuet man ska leva i:) Allt man har varit med om bär man med sig, och växer av, men det får inte stoppa en att gå vidare.

Där fick ni en bit av mitt filosofiska jag:)

Nu ska jag ut en sväng och sen duscha och iväg till följande bastu --> jobb! Ajö!

- Friskis och svettis -

Jepp, det är jag det! Jag är äntligen frisk, och har fått jobba, men på jobbet är jag däremot en riktig svettis! Alltså alla håller på att dö av värmeslag där inne, det måste vara något fel på luftkonditioneringen. Först trodde jag att det bara var jag, men nej, alla andra har lika hett! Hemskt att jobba och svettas hela tiden. My god!

Har som bäst pannan med vatten på spisen och ska strax dricka mumsigt te med skogsbärs smak och äta lingonbröd med tomat. Mums! Dagens låt måste vara Akcent feat. Inna - Hot! Gud så bra den är!



- Ja, fortfarande -

Fortfarande sjuk..så störande! Hur blir man frisk? Jag har försökt kurera med allting, men ingenting verkar bita på mina basiller. Trevligt.

Har bara legat i sängen typ hela dagen idag. Somnat och kollat på TV om vartannat. Så meningslöst. Jag vill vara på jobb!

Tur finns det bra musik iallafalll. Annars vore jag död vid det här laget.



- Urk -

Jag hatar det här! Varför måste jag vara sjuk nu!? Vi hade dessutom planerat med Pauliina att ta en cider på Donna efter jobb idag, men det blev ju inget av det nu heller. Skit feber! Och jo, jag har feber, eftersom jag idag köpte ett feberglas åt mig,. Kanske inte så bra att blogga då humöret är såhär. Bäst att krypa ner under täcket, igen, och fortsätta kvällen med mina DVD-vänner. Natt!

- Sjukling -

Jahapp, så gick det med den arbetsdagen. Igår kväll började jag frysa som en galning och somnade i sängen med min fleecemorognrock på mig, en filt om benen, sockorpå fötterna, och täcket över hela mig.

Jag brukar inte vara sjuk på sommaren. Men nu är jag tydligen det. Det är så trist. Och inte har jag feberglas heller, men jag känner ju nog på mig att jag har feber. Helt tungt huvud och yr. Klockan ett ska jag till läkaren, eftersom jag var tvungen att vara hemma från jobb. Gud så trist! Jag ville verkligen på jobb. Blä.

Adjö!


RSS 2.0