- Min egen lilla bubbla -

Puh, snacka om att det var tungt att gå. Jag har fortfarande jättemycket snuva och halsen är inte direkt heller återställd + att mina öron är helt låsta, så det kändes som om jag gick omkring på vägen i min egen lilla bubbla. jag gick kanske två kilometer men i kroppen känns det som om jag sprungit världens längsta maraton. Men jag  kunde ju inte bara sitta inne och glo då solen lyste. Puh, jag vill inte vara snuvig, snälla ta bort det någon!

Jag gick iallafall in på Coop och köpte en skvallertidning, nu ska jag läsa nyaste nytt om Jennifer Aniston. Jag vet, jag är pinsam, men det är intressant iallafall! Mycket intressantare än statskunskap böckerna jag borde läsa till min Intitia Artis - uppsats...

Det gör jag imorgon, det lovar jag! Snart kommer E och M hem, tror att det bli bio idag, skoj! Hejhej!

Ps. Nu saknar jag nog V jättemassor mycket...men snart ses vi:)!

- Brämhult -

Godmorgon! Härligt solig dag idag! Nu ska jag bara diska undan här och sen ska jag gå ut i våren!:) Har jag förresten sagt att Brämhults hallonsaft är världens godaste? Om inte så säger jag det nu: Brämhults hallonsaft är världens godaste! Mums!

Ha en bra tisdag!

- Farsta centrum -

Äntligen har jag hittat ett par skor som sitter som gjutet för min fot, eller ja, mina fötter! E och jag åkte in till Farsta centrum och gick igenom några skoaffärer innan vi jag slutligen i Eurosko fann skorna med stort S som jag så länge letat efter. Tänk hur svårt det ska vara att hitta ett par fina, bekväma, vanliga tygskor nuförtiden! Men nu har jag dem i min påse här hemma, i svart,  lovely:)! Hittade också en jättefin blå topp från Indiska, blå har blivit min nya favortifärg:) Iallafall då det gäller kläder.

Efter Farsta blev det Maxi där jag köpte Napoelon - bakelser. Världens bästa, helt klart! De ska avnjutas alldeles strax, bara kaffet blir färdigt!:) Min mat var för övrigt asagod idag också, så tack Lotta för receptet! Taco - lasagne blev det, mums!

Nu ska jag gå och kolla på TV en stund innan kaffet. Go'kväll!

- Måndag -

Morning! Härligt att vakna upp och känna att man faktiskt fått sova:) Hela natten faktiskt! Började dagen med en kopp te och "LIlla huset på prärien" som fortfarande snurrar på i bakgrunden.

Tack och lov fick jag i gång kaffekokaren så att jag fick mitt morgonkaffe, gud vilken katastrof om den uteblivit! Tror att jag ska fortsätta kolla på tv nu en stund och sen iväg till ICA för att handla lite ingredienser till maten som jag ska göra färdig tills E och M kommer hem:)

Trevlig måndag! Adjö!

- Proppfull -

Så var middagen avklarad för idag. E fixade jättemumsig filet rosé, potatis och sallad. Smaskens! Nu är jag alldeles proppmätt och betvivlar att jag ens rymms in i jeansen jag inhandlade från Gina idag..hmm:)

Jättegoda plättar, observera plättar och inte pannkakor som svenskarna envisas med att kalla dem( :) ), har vi också hunnit avnjuta idag. Jag och E tog en "fika" på Café Momo i Handen och blev båda så sugna på plättar så kaffet och bullen utbyttes till plättar och fanta:) Slurp!

Nu ska E jobba lite och efteråt blir det prommis i dimman..Något annat har jag inte att rapportera för idag så ha en trevlig kväll!

- Irriterande grannar -

Ok, jag tar tillbaka det om att mina grannar som pratar högt bakom väggen är irriterande, för E och M's grannar är typ tusen gånger värre! Igår festade de ända till klockan 5 på morgonen! Jag kunde INTE sova, eftersom ungefär allt jag hör är vad "Leffe" och "Tony" gör! Hade flera gånger god lust att gå upp och säga vad som var on my mind, men det fick va...Nu är jag ju vaken iallafall!

Igår hyrde vi film, "Låt den rätte komma in". Vet inte riktigt om jag tyckte att den var så bra, helt ok, men inte otroligt bra. Idag blir det shopping, hoppas jag. Efter gårdagen ska jag inte kanske säga att jag ska handla någoting alls, eftersom samma fiasko då kan upprepas. Nu ska jag i allafall gå och  väcka E och sen vill jag ha kaffe, eller te, min hals är inte helt Ok ännu. Trevlig söndag! Ajöss! 

- Noll inköp -

För en tid sen kom vi hem från stan efter våran "shopping". Jag hittade ingenting! Absolut ingenting! Känns lite pinsamt. Men en god lunch på "KLARA mat och prat" kan väl också räknas som ett "köp", fast E bjussa ju i och för sig på den..hmm..Nå, anyway, better luck imorgon:)!

Eftersom jag har lite ont i min hals har vi just druckit lite te och ätit Marabou-choklad, känner mig redan bättre, är säker på att chokladen gjorde susen:)! Nu blir det prommis och sen filmhyrning:) Myskväll med hcips på soffan! Perfekt! Trevlig lördag!

- Framme -

Ok, har nog varit framme redan sen igår kväll, men har inte hunnit skriva någonting eftersom jag inte har hunnit:) Båtresan gick bra, jag höll mig mest i min hytt eftersom jag helt enkelt är livrädd att åka båt nuförtiden då där händer en massa hemska saker. Men hytten var en av de renoverade hytterna på Amorella så jag trivdes rätt bra. Ok, visst var det asatråkigt att sitta där typ 4 timmar i sträck men då det blev allt för tråkigt satte jag mp3:n i gång och dansade lite grann till Brittan's - If you seek Amy. Jag vet, jättetönt, men jag skäms inte:)!

Dessutom höll Sophie Kinsellas bok " Shopaholic ties the knot" mig på bra humör hela resan, gud så bra bok! Den måste alla läsa, måste! Jag skrattar så jag håller på och dör då jag läser, just en sån bok ska det vara för att få mig att överhuvudtaget läsa böcker. Eller sen biografier:)

Idag vaknade jag med halsont, trevligt. E och M sov såklart då jag var uppe med tuppen, så jag underhöll mig själv med min bok och två koppar te. Sen steg syster upp och vi fixade morgonmål:) Nu blir det stan, jag ska försöka hitta något trevligt klädesplagg.

Ha en trevlig lördag, det ska jag:) So long!
Ps. Jag har också fått E att gilla Koop, eventuellt säger hon bara att hon tycker att han är bra så att jag inte ska pina henne att lyssna, men wihuu iallafall!

- Nu vet jag -

Detta är vad Malena Ernman sjunger i sin sång La voix:

Je t'aime, amour, quand j'entends la voix
Je t'aime, ma vie, c'est jamais sans toi
Je vis ma vie pour toi, c'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand j'entends la voix


Det har jag verkligen inte hört. Blir otroligt irriterad på att hon sjunger sådär otydligt, visst, fint med opera och sånt men nog ska man väl ändå kunna sjunga så att folk hör vad man sjunger? Det tycker jag iallafall..

Har just mättat mig med broilersås och ris, mums! Nu ska jag göra franskan och sen ut o gå lite, igen:) Har redan varit ute en gång, men då det är så härligt vårväder ( även om snön stör enormt mycket ännu) måste jag bara ut igen:)

Efteråt ska jag fixa fruktsallad och sen kommer V snart, jee:) Imorgon på morgonen åker jag till Sverige, Alex blir hemma eftersom hon fortfarande är sjuk:( Tråkigt..

Nå, ha en fin dag! Ajöken!

- Trevlig utmaning -

Denna trevliga utmaning fick jag av Emelie, skoj!


4 TV-program :
Desperate Housewives, Days of our Lives, Herregud, det är allt, följer inte med så mycket..

4 saker jag gjort idag:
Åkt buss, varit till ÅUSC, lyssnat på Queen och druckit kaffe.
4 saker jag längtar efter:
Sommaren, att åka till Sverige, vår nästa södernresa och att V ska komma  hem från jobb.

4 saker på önskelistan:
Nya gardiner till köket, en stavmixer, att få spela in mina låtar, en rolig sommar med mindre jobb än ifjol!

4 saker som avskys:
SNÖN, som kom alldeles för sent på året, våra grannar, dammet på vardagsrumsmöblemanget, statisstisk- dataanalys!

4 saker jag tycker om att göra:
Sjunga, gå ut och gå, äta och mysa på soffan:)

4 saker jag ätit idag:
Mysli, en smörgås, lite kokta grönsaker och tuggummit som jag svalde ner!

4 som jag utmanar:
Alexandra, Emilia, Nathalie och Henrica

- Våffeldag -

Utan våfflor. Jag har inte hunnit laga några och ingen annan heller för den delen. Nå, jag får väl fixa hemma i Åbo imorgon, där har jag också mitt magiska våffelrecept från högstadiets hussatimmar:)

Inget annat nytt. I fredag blir det Sverige. Jag saknar V. Nå, imorgon träffas vi:) Nu blir det kaffe och glass, nästan lika bra som våfflor:)! Go'kväll!

Ps. Hemskt väder! Drömmer mig bort till sommaren 2006 och Paris med Lotta:)






- Happening i Sagu -

Vilken trevlig kväll det var igår! Lotta hade fixat jättegod taco-gratäng och lite rött vin passade ypperligt till:). Kvällen blev riktigt lugn och cirka halv ett tiden åkte vi alla hem i Milas bil. Såklart hade jag inte kameran med så inga bilder blir det tyvärr.

Nu är jag äntligen hemma i Bruke. Bussen körde i diket i Sagu och sär satt vi en halvtimme ända tills de kom och sandade vägen så att bussen kunde backa bort. Oh my! Har jag nämnt att jag hatar att åka buss?

Nu ska jag tydligen koka makaroner tills mamma kommer hem så att hon sedan kan laga vidare på makaronilådan, jag är vrålhungrig, måste nog ta en smörglare...

Nåväl, ha en trevlig, snöig och vit måndag! So long!

- ... -

Hemma igen! Asaväder där ute, fy attan! Jag ska protestera och hålla mig inne ända tills snön smält, eller ja, iallafall ska jag hålla mig inne till klockan sex då jag måste tå bussen in till stan igen!

Tror jag ska se ett avsnitt Friends innan jag äter något smått och sen kommer det Päivien som jag inte får missa. Borde också hinna i duschen och fixa till mig innan kvällen, får se hur det ska gå. Såklart tar jag kameran med ikväll så att jag imorgon kan lägga upp en massa pinsamma bilder på oss alla:) Nu är det nog over and out för idag, måste ta mig långt bort från datorn och FB. Ska lyssna på min låt nu, den är snart klar. IIk:)! Adjöken!

- Ursäkta.... -

men det var ju vår igår?! Vad är det här? Jag hatar att det alltid måste komma mera snö just då man vant sig med sol och vårfåglar! Usch och fy! Blir nog ingen cykel in till stan...hmh..


- Tjejkväll vol. 2 -

Veckostart igen då. Denna vecka blir rätt hektisk men trevlig:) Ikväll blir det tjejkväll hos Lotta, ska bli skoj att träffa alla igen:) På ett och samma ställe! Imorgon blir det franska och sen hem till Bruke varifrån jag på torsdag åker till Sverige och syster E och M:) Jätteroligt! Tyvärr kan inte V komma med, jäkla jobb. Det är det här som är bra med att vara studerande, man kan alltid åka dit man vill när man vill, även om man har lite skola:)

Klockan två har jag sång, borde göra stämmorna klart till låten ännu. Puh, känns som om jag inte hinner med allt jag borde. Efter sången snabbt via skolbibban för att låna alla böcker jag behöver till statskunskap uppsatsen och sen snabbt hem och fixa mig i ordning för att igen åka in till stan och Lotta:)

Nu ska jag diska, härliga disk! Nå, eventuellt hinner plita ner något trevligt hit idag ännu, förutsatt att det händer något trevligt förstås! Ha en skön måndag! À bientot!

- Invigt -

NU är cykeln invigd för denna vårtermin:) Vi åkte snabbt ner till närköpet, jag satt på pakethållaren och V fillade. Nu är det vår:)! Jihuu!

- Yrvaken -

Jösses, är nu helt yr i bollen eftersom jag hade för mig att jag tog en liten tupplur för att alldeles nyss vakna och märka att jag hade sovit i två timmar! Jag somnade på sängen och då jag gick ut till vardagsrummet sov V på soffan, haha. Typiskt:)

Dagen började med att jag vid halv ett mötte upp Annika och hennes vänner på Coffee House där vi tog en milkshake. Jag kan tipsa om Mango-miklshaken de har där, mums! Dessutom kan jag återigen konstatera att världen är allt bra liten, en av Annikas vänner var samma flicka som gick på samma franska som jag i början av perioden. Skoj:)! Det var kul att träffas efter en så lång tid och vi borde definitivt träffas oftare!

Efter shaken kom V och hämtade mig och vi åkte till Kaarina där vi blev bjudna på mat, alltid kul! Vi hann också med den långa sköna vårpromenaden, Tico var såklart med:) Jag fundera om jag skulle gå ut en sväng idag ännu, även om det redan är mörkt. Får se. Ikväll ska vi iallafall se på "Polisskolan", hihi! Sitter just nu och njuter av en kopp kaffe och syster N's goda dajmcookies, fasans goda är dom:)!

Nej nu ska jag effektivera mig, börjar småningom återhämta mig från sömnen. Lyssna på Koops - Broadway sky. Ni som har skivan. Ps. Jag har! 

- Vårdag -

Hemma i Åbo igen. Hann inte alls blogga igår, men egentligen hade jag heller inget nytt att komma med:)! Idag blir det en lång promenad här nu på morgonsidan, vi har redan varit vakna flera timmar. Som vanligt:)!

På eftermiddagen tror jag det blir kaffe med en vän som gick i Arcada ifjol med mig. Ska bli skoj! Nu diska och sen ut! So long!

- Morotskaka! -

Jihuu, mamma har lagat morotskaka, som jag älskar! Jag känner redan doften av den, hääärligt:)! Har just kommit igen efter att ha lekt "Harry Potter"/ "Sagan om ringen" i skogen med I. Vilken fantasi den pojken har, haha! Efteråt tog vi en liten cykeltur runt Dalsbruk och nu tar jag officiellt kväll! Adios!


- Motionsdagar -

Puh, är alldeles slut efter att ha varit ute och gått två timmar. Efter att moster och kusinbarnet var och hälsade på på morgonsidan erbjöd jag mig att ta med lilla I i vagnen på min och Susannas promenad. Snacka om att det tar på att gå omkring och skuffa på barnvagnen, är alldeles slut nu. Dessutom hade jag också Alma med i kopplet, vilket inte direkt underlättade, även om hon går jättefint bredvid:) Nu är iallafall dagens promenad avklarad, big time!

Nu väntar jag på att mammas mat ska bli färdig, är hungrig som en varg, även om jag åt massor med Ingmans apelsinyoghurt och mysli till morgonmål:) Hörde en fin låt av fransmannen Garou idag. Har enbart hört franska låtar av honom, vilka alla är jättefina, men denna  låt First day of my life, var faktiskt otroligt bra! Mycket bättre än Melanie C's original. Go Radio Vega:)!

Ikväll vet jag inte vad det blir, antagligen film eller något annat kul:) Ha en fin fredag!

- Sötis -

Gud så söt mammas och pappas nya bebis är, goldisvalpen Hedda:) Jag skulle kunna sitta med den i famnen hela tiden, så rund, vit och mjuk. Jag skulle vilja ha en likadan, fast då skulle den få lov att vara valp hela livet, hihi:) Fast goldisar är söta även om de växer upp, iallafall vår andra "vuxna" Alma:)

Bussresan hem var btw alldeles hemsk! Jag startade två från Åbo och var först klockan fyra i Bruke! Jag hade glömt bort att det var just den turen som tar en evighet i och med att den kör in på alla småvägar som bara finns, plus att den kör Söderlångvikvägen! Nåja, fram kom jag ju i allafall..

Har just kommit in efter en prommis på isen med mamma, vad skönt! Dessutom hann vi ut medan solen ännu sken, härligt! Nu blir det en vanlig hemmakväll i Bruke; Nathalie, Alexandra, I, mamma, pappa, Hedda, Alma, och så Koop förstås:). Ha en bra kväll!

- Fem gånger -

Så många gånger har jag nu lyssnat igenom skivan på raken, och den blir bara bättre! Gud så bra! Samtidigt sitter jag och drömmer mig bort till förra höstens och Rhodos. Jag vill tillbaka, jag vill! Dessutom vill jag att V kommer hem nu också...Jag är en ensammis.

Imorgon blir det Dalsbruk för hela slanten, jag ska helt semestra med inget att göra, dessutom är mamsen ledig också, vad skoj!




 Mums med Mythos:)


 Rhodos by night.

- Tonåring all over again -

Åh vad härlig skiva! Åkte in med V till stan redan vid halv tio och köpte skivan från Sokos Wiklund! Jag vet, en riktig tonårstönt!:) Men jag riktigt ryser då jag hör hans röst, och jag måste bara få skivan idag. Fast just nu är jag helt pissed off på mig själv eftersom det första jag gör är öppnar skivan och kastar den i golvet! Jag klåpar alltid! Så nu är alltså fodralet sönder, fast å andra sidan är det ju innehållet som räknas:) Tack gulle V:)

Jag känner mig riktigt hurtig idag, funderade på att baka mockarutor också! Fast alltid då jag funderar att jag ska göra något så blir det inget av det, så vi får väl se! Nu ska jag fortsätta lyssna och sen äta mera mysli, asagott var det! Ciao!


 Mums mums:)
    

Lite bilder från helgens pulkåkning:)

 Hah, min favoritbild:)


- Mmm, mysli -

Var tvungen att springa ner till närköpet efter yoghurt och mysli! Fick ett sånt otroligt sug att jag bara måste få det right here, right now!Bäryoggis och mysli med frukter och lite hallon ovanpå, kan det bli smarrigare:)?
Med mysli passar soffmys med V perfekt, så det ska jag kombinera nu:)! So long!

- Vanlig, men kort tisdag -

Värst vad den här dagen har gått snabbt då! I princip ahr den sett ut exakt som jag beskrev den igår och efter sången gick jag en sväng på stan och hittade lite mera B- smink från H&M, jag måste ju understöda lite:) Dessutom hittade jag , från Seppälä (!) en body lotion som doftar hallon och äpple! Härligt!

V hämtade mig på stan och sen åkte vi till Cittari för att handla. Vi var båda vrålhungriga då vi kom hem så V svängde snabbt ihop mumsiga biffar med potatis och kokta grönsaker, yummie! Kan inte förstå att klokan redan är halv åtta, det är ju kväll nu! Borde dock hinna ut en sväng ännu innan tröttheten kommer!

Imorgon kommer Koop Arponens första album ut i butikerna och gissa vem som ska hämta ett exemplar med det samma! Jo, jag! V har lovat köpa den åt mig, jag tror han är medveten om crushen jag har på Koop, hih:) Imorgon börjar också 3+1- dagarna i Wiklunds, men jag har kollat i tidningen och tycker inte att det finns så många bra erbjudanden.  Kanske lika bra att jag stannar hemma och sparar shoppingen till Sveriget i nästa vecka:) Det ska bli kul, saknar E och M:)

Nu ska jag chilla till Flo Rida feat. Kesha - Right round , eller ja, chilla och chilla, jag kan inte sitta still då jag hör den låten:) En riktig fiilislåt är det! Men nu blir de FB för min del, ska försöka svara på ett frågeformulär jag har fått för evigheter sen, men jag kan bara inte förstå mig på FB, och allra minst nu då allt är nytt igen! Skön tisdag till alla! So long!

Ps. Har idag sett klart filmen "Matti" om Matti Nykänen, ingen bra film och jag skriver det bara såhär i slutet och förbifarten eftersom att ha sett filmen inte är något jag är stolt över...

- Alive -

Så heter filmen jag och V kollar på som bäst, den är en flygplanskraschfilm baserad på en verklig händelse! Intressant! Idag inhandlade jag enbart en trippelögonskugga från IsaDora, hittade inget annat fint.

Imorgon blir det franska och sång och sen inget annat på agendan. Nu ska jag fortsätta kolla filmen, vi tog en paus så att V fick kolla Salkkarit. Jag vet, tönt!:)

Ha en skön kväll! So long!

- Ici encore -

Sådär, nu har helgen igen varit och farit och jag har verkligen inte hunnit blogga alls under tiden. Ja, jag har inte ens suttit framför datorn under hela helgen, vilket har kännts rätt konstigt, men tiden ahr inte räckt till:)

Jag ska nu dra en snabb resumé över helgens härliga händelser. På fredag efter att mina bästaste småsyskon hade blivit hämtade till oss av Alexandra och M och efter att vi tillsammans hade druckit mitt utsökta kaffe, bar det ut i pulkabacken. Jag  och V hade väntat att få åka pulka hela vintern och nu äntligen var det möjligt, det var jättekul, men efteråt var min rumpa rätt sjuk, jag skyller på att pulkastorleken var barnstorlek och att den inte var gjord för såna som min rumpa...

På kvällen lagade V mackor och vi poppade popcorn och fixade morötter och dipp och hade sedan en riktigt filmkväll. Vi såg "Corpse Bride" och jag och I tyckte att filmen var jättebra, de andra hade inte så mycket att säga till om eftersom båda somnade!

På lördagen åkte vi till "HopLop" där I fick leka i två hela timmar. Vilket paradis för barn! Skulle vi varit ensamma där skulle det nog också varit ett paradis för mig:) Efteråt blev det träff med mamma och pappa i stan och sen mat, sen kaffe hos oss innan gästerna åkte hem:(. Men de ska snart komma igen!

På lördagskvällen åkte vi till vårt lilla musikskyffe och jag lärde mig spela trummor, NOT! Gud hur svårt det är, mina armar och ben räcker inte till till alla trummor och pinnar.  Lördagskvällen avslutades med Melodifestivalen, lite mystiskt bidrag som vann, skulle vara trevligt att höra vad annat hon sjunger än bara " La voix"!

Igår lunchade vi tillsammans med min gudfar och hans fru och dotter på ett mysigt ställe som heter "Panini" på Slottsgatan. Jag kan ärligen erkänna att jag aldrig i hela mitt liv ätit så god "Carbonarapasta" som deras. Gudomligt läcker:)! Efter lunchen kom de till oss på kaffe. Vi hade en mycket trevlig dag och en väldigt rolig helg overall:)!

Idag är vi båda lediga och vi hade tänkt att vi ska gå i lite inredningsbutiker och kolla. Dessutom ska jag handla smink, eftersom jag inte gjort det än! Ha en fin veckostart alla! Over and out!

- Fredag -

Så var tenten över! Gick helt skit, men jag hoppas på en full etta:)! Efteråt lunchade jag med Anna och Lotta B på Gado, fiskbullar som smakade kyckling, bra affärsidé!

Nu ska jag städa lite här och sen iväg till butiken och inhandla något smarrigt tills syskonen kommer på visit:) Ha en bra fredagseftermiddag och lyssna på Les Enfoirés - Ici les inforiés som är en fransk cover på Status Quos " In the army now". Jättebra!

- Feelgood -

Vilken härlig film igår! Verkligen en feelgood-film! Jag gapskrattade hela tiden och tyckte verkligen att det var fint att se en film som inte alltid har alla megastars med. En enda känd nuna såg jag, blondinen som var med i serien "Popular" för typ hundra år sedan:) Orkar tyvärr inte söka upp vad hon heter in real life, i filmen var det Alicia, kanske det hjälper:). Dessutom nämndes Finland och det finska språket typ hundra gånger i filmen, och de till och med pratades en hel del finska, kul:) I alla andra filmer är det Sverige som får lysa, men inte i denna:)

Nu ska jag snabbt läsa igenom mina anteckningar till statskunskapen och sen iväg på tent klockan tolv. Usch. Sen blir det helg, och Nathalie och I kommer till oss, skoj! Tyvärr hinner jag inte höra Fredagshälsningen på Vega idag, men jag vet ju musiken de spelar så kanske lika bra att jag inte lyssnar!

Nå, ha en skön dag, jag ska ha en riktigt chill-dag, iallafall efter tenten:)! Ciao!

- James Bond och Fazers blå -

Har först nu tid att sätta mig ner och berätta mina nyheter, vilka inte är många. Dagen började bra, som oftast, då V kom in och väckte mig. Jag älskar att inte behöva ha väckarklocka, det är tusen gånger bättre att bli väckt av sin gullis som kommer in och berättar att kaffet är klart och morgonmålet står på bordet:)

Vid tio hade jag franska, språket jag lär mig att älska mer och mer för varje dag:) Efter tolv hade jag tandläkare för att kolla att mina icke-excisterande tänder läkt bra. Och det hade de! Jihuu! Nu kan jag äntligen andas tryggt, har nämligen varit lite orolig om de läkts så som de ska.

Jag gick hem från stan och sen lunchade jag lite lätt innan jag började läsa statskunskap. Och nu sitter jag här och är fullärd om den internationella politiken. Not!

Det som rullar på i min hjärna idag är massakern i Tyskland. Hur många gånger ska det här få hända? 14 personer har mist sitt liv på grund av en annan människas ilska och vrede. Det är hemskt och det får mig att fundera vad vissa människor är kapabla till. Jag känner mig inte säker!

Dessutom blir det ju inte bättre av att musikgruppen i ÅA  igår skrämde upp hela pubiken med sin James Bond - figur med fejkpistol! Inte så bra timing måste jag säga! Vart är vi påväg...?

Jag ska iallafall ta och städa lite här nu och sen fila på min låt. Antagligen bio ikväll med V's syster, "Confessions of a shopaholic", ska bli kul:) Fast innan städningen borde jag kanske lägga mig ner och vila, en halv platta Fazers blå gör inte så att läsning eller inlärning går bättre..Bara så ni vet:)!

- Nattskoj -

Det blev simning igår, skönt var det:) Bullarna får jag göra någon annan dag, idag blir det inte, eftersom jag jobbar ikväll. Passligt efter att jag kom från simningen hade V gjort pizza för hela slanten, jag var hungrig som en varg så det satt inte helt fel:)

Denna natt var jag med om något mycket roligt, tydligen, eftersom jag väckte mig själv på grund av att jag skrattade helt jättehögt i sömnen. Haha, jag har ingen aning om vad jag drömde om, men tydligen något jättekul. V vaknade också tydligen av mitt skratt, eftersom han i morse frågade om jag var med om något roligt inatt. Hih, trevligt sätt att börja dagen/natten, gott humör direkt från morgonen:)

Nu ska jag laga mig i ordning och sedan iväg till skolan och statskunskap. Ha en fin dag!

- I valet och kvalet -

Nu kan jag inte riktigt bestämma mig för hur jag ska fortsätta dagen, ska jag gå och simma eller ska jag baka bullar? Lite olika saker det gäller men båda två skulle vara trevligt, men jag vet inte om jag orkar med båda, och då måste jag ju ge efter för den ena. Hmm..

Måste nog fundera lite till...:)...

- Sång -

Sådär, då var franskan över då:) Jag blev förvånad över hur mycket jag faktiskt kunde eftersom jag läst rätt lite. Duktiga jag:)! Det kändes skönt att gå ut från salen med en " jag tror det gick rätt bra" - känsla!

Nu ska jag vänta en stund och sen blir det sång. Jag har nu två egna låtar jag sjunger, idag ska vi se på den nya, ska bli jättekul:)! Efteråt ska jag hem och läsa igenom en statskunskap bok, väldigt snabbt! Sen funderade jag också om jag eventuellt skulle ta ett simpass idag, jag har en sådan känsla. Energi har jag nämligen ingen brist på idag:)

Tror jag ska gå nu, kanske en sväng in i Wiklunds, skulle vara trevligt med lite nytt, fräscht vårsmink. Ha en trevlig tisdag och lyssna på min nya favorit: Jason Mras feat. Colbie Colliat - Lucky! Härlig vår/kärlekslåt:)!


- Tulpaner från Amsterdam 2 -

Oh my, jag är bara tvungen att sätta in ännu en bild på mina tulipaner! De är helt jättefina! Och grejen var den att det fanns vita och röda tulpaner, och jag valde nu en kruka med vita i, men det visade sig att de blev rosa istället! De är helt megafina och blommar för fullt. Please don't let them die! Eller i och för sig är det nog mig det hänger på:)

Igår blev det bio med V's syster. Vi såg den finska filmen " Ralliraita" och tyvärr finns det inte mycket positivt att säga om den filmen, men popcornen var goda:) Men jag lovade V att vi sku se den då den kommer på bio, och man ska ju hålla vad man lovar. Men nästa film väljer minsann jag:)

Nu blir det franska, sen en sväng till skolan och sen hem igen. Sköna studieliv:)! So long!


  Check them out!

- Runsala -

Snacka om att vara uppe och ute med tuppen:) Klockan tio i morse for jag och V iväg till Kaarina efter hans föräldrars hund och sedan iväg till Runsala på en lång och härlig promenad i vårskolen:)! Det var så fint och vackert och efter en så tidig prommis kände man sig som ny.

För mig slutade inte effektiviteten där, utan jag fortsatte och gick till simhallen där jag återigen simmade en kilometer, så skönt! Nu känns dessutom axlarna och ryggen mycket bättre! Jei!

Efter att ha haft en såhär effektiv dag hittills ska jag fortsätta på samma spår, men tyvärr styra effektiviteten till min franskabok:(! Tror det går bättre om jag samtidigt lyssnar på Kelly Clarksons - My life would suck without you:) Jag har alltid tyckt om Kellys låtar, hon är rätt cool:) Ha en skön solig söndag:)


       

               
     



                                           


                                                                             

- Evening's here -

Så var det kväll då! Dagen gick fort som attan, och nu är det inte mera för mig än att lägga mig på soffan och kolla på tv. Vi ska se på "Bad boys" som kommer på fyran, men jag tror att mina ögon inte hålls uppe så väldans länge till..:)

Imorgon är jag ledig och söndag betyder simdag för mig:)! Vad skönt det ska bli, har ont i båda axlarna och ryggen efter jobbveckan! Ha en skön lördagskväll! Natti natt!

- Morning's here -

Gomorron! HInner tyvärr inte säga så mycket mera än det eftersom det bli jobb om en timme igen och innan det måste jag hinna i duschen och äta morgonmål och sitta en stund med kaffekoppen för att få morgonro:)!

Kvällens planer är oklara, eventuellt systrar på besök:). Nu ska jag pussa V hejdå, han ska också på jobb! Ha en fin lördag!

- Herregud! -

Nu spelar de Parmas - Grattis i Fredagshäsningen igen! Vad har folk för kärlek till den här, i mitt tycke, helt otroligt hemska låt!? Snälla, kom med andra önskelåtar! Jiises!

- Resa, resan, resor -

Fredag då, tror jag iallafall! Skönt, jag är jättetrött och råddig med dagarna efter denna vecka, men ännu imorgon på jobb. Det roliga är att även om det är tungt att vara på jobb är det alltid lika roligt:)! Tack och lov! Annars skulle jag inte orka en dag till! Dessutom har vi fått in en massa härliga nya vårkläder nu, det finns verkligen något för alla och en massa härliga fräscha vårfärger:)! Idag ska jag shoppa lite innan jobb, vi har bästa ordningen i vår H&M, jag hittar inget i Kop Kolmios Hennes.

Nu på morgonen ska jag läsa franska, vi har tent i tisdag och en massa ord och grammatik, tack och lov kommer jag ihåg rätt mycket från gymnasiefranskan så jag hoppas det ska hjälpa mig lite grann:)

Jag sitter just nu och drömmer mig bort på Aurinkomatkat.fi och Finnmatkat.fi, jag vill åka långt bort med min käraste och bara mysa i solen på stranden. Det värsta är att jag bara vill till Grekland igen, där det är garanterad trivsel, men å andra sidan skulle det vara kul att se något annat i år. Sen skulle Paris inte sitta helt fel heller, jag kan inte få nog av den staden! Sen vill jag gärna också åka till Sthlm till systern och M. Det är mycket man vill, men en Sverigeresa ska vi nog hinna med, någongång efter påsk!

Just nu lyser solen för fulla muggar här i Åbo, det ser så vackert och fint ut:) Hoppas snön smälter snabbt bort, jag vill ha vårskor på fötterna och vårjackan på axeln igen:) Sitter just nu och lyssnar på Raymond och Maria - Storstadskvinnor faller ner och dör som de spelar på Radio Vega. Hih, denna grupp påminner mig om mina ungdomsdagar och alla kompisar.
 
Nu ska jag dricka upp mitt  Paulig's vaniljkaffe ( Tack Karin) och sen ta i tu med dagen! Som vi brukar säga på jobb: joka päivä on täynnä toivoa:)! Jepp, adjö!

- Tulpaner från Amsterdam -

Igår handlade jag tulpaner i kruka! Tänk så smart! Eftersom jag är världens sämsta blommänniska är jag säkert dum som inte har vetat om att det finns sånahär, men jag tycker det är skitbra! Då kan man juu ha tulpaner på bordet hela tiden:)! Jag ska försöka mitt bästa för att den ska få leva ens så länge att de första knopparna  hinner slå ut. Nu är Josefin ett steg närmare våren:)

Idag gick jag hem från skolan, med två gigant kassar, usch! Men det var skönt då solen lyste, tyvärr smälte den samtidigt snön vilket återigen resluterade i vatten i mina skor! Men vad gör man inte, dessutom var jag ju påväg hemåt, så någon större katastrof var det faktiskt inte.

Nu ska jag läsa igenom boken " Krig i vår tid" och sen jobb igen. Skoj skoj! Skulle också gärna fylla empparin med nya låtar, gud vad trögt det är i musikbranschen i år...Nåväl, ha en skön dag!


 Gudinnan Afrodite och mina tulpaner i köksfönstret:)

- Utedag -

Japp, det har vi verkligen haft idag. Vi tog ut V's föräldrars hund och gick på en lång promenad över fält, in i skogar och ut på vägar:) Jätteskönt väder, tyvärr var det inte så klokt att gå på fälten med jumppatossor, så våta om fötterna kunde vi inte undgå att bli. Men det var kul:)!

Efteråt for vi till butiken, och på parkeringen blev jag vittne till ett brott! Eller brott och brott, iallafall ett litet. En flicka skulle nämligen köra iväg från sin parkeringsruta men det var lite trångt så det tog sin tid, och tydligen var tid något hon inte hade! Jag stod alldeles bredvid och kunde konstatera att hon inte skulle kunna köra framåt ännu eftersom det då skulle ta i den andra bilen, men det kunde tydligen inte hon konstatera utan gasade fullt på och körde in i dragkroken på den andra bilen! Jag väntade att hon skulle stiga ut och kolla eftersom det inte var en liten smäll, men det gjorde hon inte, utan hon körde kallt iväg! Hah, hon blev säkert alldeles till sig och trodde att ingen såg, men tyvärr både hörde och märkte nog alla som befann sig på parkeringen att hon hade gjort något skumt. Lite skojigt! Nåja, jag kunde iallafall glad i hågen gå in i butiken och handla:)

Nu blir det kväll hos oss= tv-tittande på soffan:) Go'kväll!

- Onsdag -

Ber igen om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har verkligen sjukt mycket på agendan nu, så det blir inte mycket tid tilbringad framför datorn. Igår var det en hektisk dag igen, med jobb ända till sena kvällen.

Idag är jag tack och lov ledig. Det enda jag har är en slutdiskussion i sociologi och sen eventuellt lite shopping senare:) Tyvärr händer det inte så mycket annat omkring mig nu, vilket resluterar i tråkiga inlägg som detta. Jag börjar ha fått tillräckligt av denna vinter nu också, skulle vara skönt med vår och sol igen. Hellre grön natur än vit och grå, känns det som.

Nu ska jag kolla igenom franskan lite och sen göra mig i ordning för att gå till skolan, och jag ska faktiskt gå!:) Lyssna på Pink Floyd - High hopes, verkligen skön låt! So long!

- Tidsbrist -

Brott i branschen kan man säga! Har inte alls hunnit blogga i helgen. Men en snabb resumé; lördag grillning på isen i världens vackraste vinterlandskap, sedan hem på kvällen och tv-kväll på soffan. Söndag långlänk ute och en kilometer simning i Uittamohallen = jättehärlig helg:)

Idag blir det tent, har läst sådär halvhjärtat men hoppas på att det räcker för att bli godkänd:) Senare blir det jobb, ända till sena kvällen som vanligt:) Men V har lovat komma efter mig så då är jag hemma lite tidigare iallafall:)

Nu ska jag fixa håret och sen iväg. Tyvärr kan jag inte lägga upp bilder från helgen eftersom jag inte hade kameran med, så får vänta på att E kan lägga in sina på datorn så kan jag kanske låna:) Ha en bra dag! Det ska jag:)

RSS 2.0