- Vintern rasar, lalala -

Glada vappen! Jag har redan börjat min dag för längesen men har inte riktigt hunnit sätta mig vid datorn och blogga. Vi hade tydligen franska idag så jag var tvungen att släpa mig dit och hämta min tent, även om jag var helt dödstrött efter gårdagens jobb.

Igår var en historisk dag för mig. Jag var utan mat, bortsett från en yoghurt (!), hela dagen och jag dog inte! Jag skulle egentligen äta på jobb, såklart, men tyvärr råkade jag söndra burköppnaren på jobb, nå invecklat crap från IKEA och därför blev straffet en arbetsdag utan mat! Jag trodde jag skulle dö, men det gjorde jag inte. Alla som känner mig väl vet att jag inte är en trevlig person om jag inte fått mat eftersom jag lever för maten. Stackars alla kunder i H&M, Skanssi igår. Nå anyway, I'm alive.

Dessutom är det ett under att jag är alive idag också, eftersom jag tänkte bli överkörd tre gånger på vägen till skolan. Folk är som galna då de sitter i sina bilar och jag som tänkte "gina" över Cittari parkeringen, tji fick jag! Parkeringen var proppfull redan klockan tio och där tänkte två bilar köra över mig, och på Nylandsgatan i backen svängde plötsligt en bil upp på trottoaren och jag fick tvärbromsa. Tack!

Nå, nu har jag handlat vappmat och picnic mat för imorgon och borde vara laddad för fest:) Ska snart möta Alexandra och J och de andra på stan och sen kommer de hit tills vi klockan 18.00 ska till Vårdberget för att lyssna på Brahe Djäknar! Ha en bra valborg! Hurraaa!

- Jobb onsdag -

Ah, skönt med ledighet! Ingen morgonstress och jag får vakna då jag vill. Bäst att njuta nu, för snart är det slut och jobbet börjar.

Idag blir det inget annat än jobb. Kommer hem så sent så efter det blir det nog bara soffan och Tv med V:)
Imorgon är det vappen. Ska bli skoj, syster och J, som jag inte sett på länge, kommer till Åbo med sina respektive:)

Nej nu måste jag hoppa i duschen. Jag måste också till butiken ännu innan jobbet, och så ska jag fixa ihop en fruktsallad till lunch. Ha en trevlig dag!

- Det är över nu -

Så var tenterna över då. Båda gick rätt dåligt. Hoppas jag klarar mig till en etta bara, sen är jag nöjd. Känns skönt nu iallafall. Dessutom blev jag ännu gladare alldeles nyss då de ringde från jobb och fråga om jag kan jobba i Skanssi imorgon, jihuu! Ny affär med nya grejer. Skoj!

Nu ska jag äta mat och sen tror jag att jag ska möta upp V's syster på stan och ta en kaffe:) Trevlig eftermiddag!

- Måndags cykeltur -

Oj vad skönt det var ute fortfarande! Solen lyste för fullt på oss då vi fillade iväg till Uittamo stranden. Det var så skönt och vi satt en lång stund uppe på berget och bara njöt. Vi funderade på sommarplaner och annat kul vi ska hitta på inom en snar framtid:) Jag har siktat in mig på en resa, eventuellt till någon europeisk stad, i juli, då V har semster, men jag är rätt säker på att jag inte får ledigt från jobb. Sommarrean och annat tjafs då. Usch för rea då man själv ska jobba!

En södernresa ska vi nog också göra iår, men jag tror att den får bli lite närmare vintern. November eller januari, då man har fått nog av Finlands lama vinterväder.

Nu ska jag tröstäta lite choklad eftersom min tentläsning har gått så dåligt. Hoppas jag imorgon bitti är jätte på hugget och plötsligt är en jäkel på statistik. Franskan kommer att gå halvbra, jag har inte orkat läsa så mycket. Kanske jag klarar det ändå. Nej nu joinar jag nog V på soffan, en skål med glass skulle inte heller sitta helt fel. Gonatt!
 


- Sommarhelg -

Veckostart igen. Fast för våran del känns det nog mera som söndag eftersom ingen av oss har haft jobb eller skola idag. Vi hade helt trevligt på lördag och vi åkte till en bar och lyssnade på Pepe Gonzales då han spelade live musik. Helt nice ställe och mysigt att bara sitta och chilla:) Innan vi for hem gick vi och äta kebab, mums. Jag har nog en liten förkärlek till det, även om jag tycker det ser jättesnuskigt ut då den där stora köttklimpen rullar runt på den där pinnen mitt i köket.

Igår åkte vi iväg till stugan och hade en riktigt skön dag ute i solen. Vi grillade, badade bastu och spelade gitarr och kort. Kändes som sommar:) Men idag kom vi tillbaka till Åbo eftersom vi ville gå en sväng på Skanssi, + att jag måste läsa på min två tenter jag har imorgon! Usch, statistik och franska. Känner mig rätt oförberedd för båda, men så är det alltid med vårtenter, man har inte lust att sitta inne och läsa. Men nu har jag läst lite iallafall. Lite mera franska får det bli ikväll, just nu måste jag bara få gå ut en sväng och andas!

Ha en bra veckostart! So long!


- Muffins och tivoli -

Lördagen börjar lida mot kväll. Dagen har hittills varit hur bra som helst. Det är säkert vädret som gör det! Jag började dagen med lite Friends, kändes som en evighet sen sist, men då jag visste alla skämt i förtid förstörde det lite " länge sen sist " - känslan:)

Efteråt ringde A och M och jag och V mötte upp dem i stan på gågatan. Där satt de på Café Brahe och lapade sol, vi köpte snabbt varisn kaffe och muffins och joinade dem:) Härligt sommar!

Efter det drog jag och V vidare till Mylly och sen iväg mot Tivoli Sariola med V's syster. Jag åkte ingenting eftersom jag vet att jag börjar må jättedåligt efteråt. V sade att man inte kan börja må dåligt av Sariolas karuseller men gissa vem som fortfarande mår illa..hihi:)

Senare ikväll ska vi antagligen bort på "fest", vilket jag tror att kan bli riktigt skojigt:) Har ingen aning om vad jag ska sätta på mig, antar att det får bli något från gårdagens köp. Men nu dusch och sen fixning,  ha en bra kväll!

- Fint, så fint!

Nu är lägenheten vårfin:)! Alla fönster fina, nya mattor, rent golv och skinande hyllor! Jihuu! Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av solen med en stor skål Valios " Choklad-nougat" glass och läsa lite franska:) Senare ikväll är det möjligt att det blir tivoli, skojigt:)! À bientot et bon weekend!


- Det går! -

Glömde visst att säga att det mycket väl går att laga makkis i teflonform! En jädrans god makkis blev det också, garanterat tack vare teflonet, och såklart min otroliga matlagningsförmåga! Laters!

- Oplanerad shopping -

Jag hatar bilister i Åbo! Jepp, jag vet om att jag också hatar busschaufförerna i Åbo, men bilisterna tar ganska långt priset! Visst är det lag på att om en cyklist/fotgängare är påväg över övergånsstället skall bilen stanna? Eller har jag missat något? Ingen gör det här i Åbo och varje gång resluterar det i att jag tappar nerverna och skulle ha lust att stoppa bilen och skrika några sanningens ord. Det värsta var ändå igår. Jag och V skulle se på film, men innan filmen hade V lovat att sätta upp får nya bambugardin. Tyvärr fanns borrmaskinen hos V's syster så vi kom överens om att jag snabbt skulle cykla efter den och att V skulle cykla och hyra filmen, eftersom han har Makuuni-kortet. Till borrmaskinen behövdes också en annan låda, så båda lådorna skulle jag få med mig på cykeln, ni ser problemet! Anyway, jag fick, med hjälp av min halsduk, fast den ena lådan på pakethållaren och den andra tog jag  i handen. Nu till själva issuet, inte en jäkla bil stannade då jag skulle över vägar och övergångsställen! Syns det inte att om en flicka försöker transportera två bauta lådor på sin cykel varav en innehåller en borrmaskin, att det är lite svårt!? Gud så arg jag var! Idiots, är det enda man kan säga. Idiots!

Tack och lov slutade kvällen bättre, filmen som V hyrt var helt jätteskit så vi bestämde att inte se den och åkte istället iväg och spelade:) Vi spelade Oh Lauras - Release me, och jag transponerade låten, transponerade, och det har jag nog inte gjort på sex år minst, ja senast då jag satt på musikteori med en viss Kitty. Skoj att jag kan ännu! Tiden bara flög förbi då vi en gång börjat spela, och vi var hemma först vid halv tolv. Nice:)

Idag åkte jag med V till Mylly och hälsade på på jobb för att skriva kontrakt. Hann med en kopp kaffe med gänget också innan jag gav mig iväg på min oplanerade shoppingtur. Jag har idag inhandlat skor, massa blusar och nagellack. Nöjd med väldigt förvånad över mitt flyt! Hih!

Dagen har alltså hittills varit super, förutom att jag skar upp halva fingret då jag provade ett par skor i Click shoes! My god, världens mördarsko! Tur att tanten hade plåster, annars är det möjligt att jag hade förblödit! Inte nice!

Nej nu ska jag städa här, fy vad dålig jag varit på sista tiden! Ut med mattor och in med nya. Smutsfönster och wc-stol here I come! Au' revoir!


- Härliga vår -

Ja nu märker man verkligen att våren är här bigtime! Det är asavarmt i solen och inte direkt kallt i skuggan heller. Har hört att de har lovat ännu varmare till helgen. Perfekt! Var och varannan jag mötte idag på väg till och från skolan, log och såg allmänt belåtna ut. Trevligt med sånt tycker jag:)!

Efter skolan kilade jag in på City och köpte ingredienser till makaronilåda, frid och fröjd ända tills jag kommer hem och märker att jag inte har en form att laga  maten i! Kan man laga makkis i teflonform?

Nåja, jag får väl göra något annat då om jag inte lyckas med min ursprungsplan. Tänkte bjuda på en bild med det får nog bli en annan gång eftersom jag inte har satt in några nya bilder och inte hinner ( läs: orkar) göra det nu:) Ha en bra fortsatt dag!

- Onsdag -

Så var uppsatspresentationen förbi. Det gick helt ok, även om jag inte hade en aning om vad jag satt och pratade om. Trevligt. Godkänd borde jag vara iallafall, hej studiepoäng:)!

Efteråt kom Anna till mig för att försöka fixa vår printer tillsammans med mig. Tyvärr fick vi den inte att fungera, så jag styr mitt hopp till M. Nu borde jag egentligen tvätta fönster och städa, nej, jag gjorde det inte igår av en helt enkel orsak. Jag tror inte att någon skulle välja att städa framom caramellwiener och glass. Inte jag iallafall!

Dessvärre tror jag att fönstren får bli för idag också, jag kan ju göra det imorgon. Nu blir det matlagning och eventuellt en prommis efteråt. Idag lyssnar jag helst på Gary Go med låten Wonderful. Lyssna ni med! So long!

- Tidig väckning -

Morgon! Tog visst en liten bloggpaus igår, men jag hade faktiskt inte tid med att blogga eftersom jag var hos Anna hela eftermiddagen och fixade med min uppsats. Men nu är den inskickad och allt är frid och fröjd:)

Usch, jag har stigit upp klockan 7 idag! Vår lärare klämde in en extra franska idag halv nio, före den egentliga franska timmen kvart över tio eftersom vi missade en lektion vid påsk. Men det är inget problem, jag tycker egentligen det bara är skoj med franskan. Men det är inte direkt kul att stiga upp 7 då man inte gjort det på flera månader.

Jag har skola till tre idag och efter det ska jag hem och tvätta fönster big time! Jag har fortfarande inte gjort det fast jag pratat om det i evigheter. Så idag ska det bli av! Något annat inplanerat har jag inte. Hemmakväll antar jag, och det är inget fel med det heller:)

Ha en bra dag! So long!

- Lyckad kväll -

Morning! Har inte hunnit skriva så mycket nu igen, men det vill ofta bli så då jag åker till Dalbruk. Det finns så mycket annat att göra att man inte hinner nörda sig framför datorn lika mycket som hemma i Åbo:)

Gårkvällen med flickorna var jättelyckad men tyvörr blev kameran hemma igen än gång, förstår inte hur svårt det kan vara att få den med sig! Nåja, kanske jag får låna bilder av någon annan. Vi åt gott hos Karin, spelade biljard och sen bar det iväg till "ResTony" för karaoke:) Jag hade jättekul och hoppas att det blir snart igen.

Idag blir en ute-dag har jag bestämt. Solen skiner och det räcker för att jag ska hållas ute:) Får se när det blir hem till Åbo. Uppsatsen måste jag iallafall skicka in inom imorgon, usch, hemskt att dela med sig av något man skrivit, som man själv tycker att är blaj! Nå, vi får väl se! Nu ska jag gå ut och gå! Ajöken!

- Slutrakan -

Morning! Oj vad gott med kaffe, mums! Nu ska jag skriva klart min uppsats, jag jobbar alltid bäst på morgonen, så det
är bäst att jag gör det nu!

Senare idag blir det antagligen hem till Bruke för morgondagens kväll med flickorna:) En prommis ska jag hinna med också, hoppas regnet hålls borta. Och sen kommer det ju Fredagshälsningen också, yes! No life, jepp! Fast nu spelar Vega en riktig höjdare, Lisa Ekdahl - Vem vet! Skön låt!

Ha en bra dag! So long!

- Jag har en vän -

Hejsan svejsan. Ny dag igen, börjat trevligt med en dusch av nya insikter i det franska språket. Efter franskan bar det iväg till Anna och Emil för att printa ut min franska uppsats och prata lite IA-uppsats med Anna:) Dessutom bjöds det på mjöd, hemgjord, jättegott:)!

Cyklade hemåt och tog en sväng in på citymarket, hittade mat för dagen och en fin blomma, som jag tyvärr inte vet namnet på. Men fin var den, och gul:) Fräscht. Får väl göra ett nytt försök, tulpanerna dog ju bort, som väntat.

Glömde bort att berätta om gårdagens bästa ögonblick. Jag har fått en vän. En trevlig granne-vän. Jag har tidigare sagt att jag hatar alla i detta höghus, men jag ändrar mig, jag hatar alla utom en! Igår på morgonen då jag steg in i hissen stod där en gammal tant, som jag från tidigare vet att är finlandssvensk. Hon är så gammal och söt och igår blev hon ännu sötare då hon berättade att hon ibland köper svenska skvallertidningar och att eftersom hon vet att jag kan svenska funderade hon om hon kunde få kasta in en Hänt Extra åt mig någongång då hon köpt. Hon förklarade att grannfrun som hon för Dam - tidningen åt inte gillar att läsa Hänt Extra eftersom där är för mycket text för henne,som inte kan svenska så bra. Jag sa att jag gärna tar emot tidningen och att det är snällt att hon frågar. Jag har en vän:) Nu bara väntar jag på att den ska droppa in i brevinkastet. Hihi! Så alltså gårdagens höjdpunkt.

Jag väntar fortfarande på dagens höjdpunkt, som jag tyvärr befarar att inte lär dyka upp. Denna dag kommer att från och med nu enbart bestå av uppsats och tråkerier, så vitt jag vet. Ja, jag kan ju lyssna på lite Taylor Swift - Love story, den får mig alltid på så mysigt humör. Men nu mat och sen väntar Word. Ha en bra dag! À bientot!


- Je suis contente -

Puh, nu har jag skrivit fyra sidor och känner mig rätt nöjd. Dessutom har jag också fått ihop min franska uppsats, sista för denna kurs. Jihuu! Nu är jag i stort behov av syre, vilket betyder en lång prommis i solen. Sen tror jag att jag ska sätta mig på balkongen och fortsätta att njuta. Där måste vara närmare trettio grader.

Nej nu ut, mina ögon ser i kors och det vållar inte gott för hjärnan. Ciao!

- Patetiskt -

Dagens saldo: en sida! Herregud vad jag är dålig...Men å andra sidan är jag fast tills jag får svar på mina frågor av läraren, så egentligen är det kanske inte så farligt. Imorgon kan jag säkert skriva den klart, eller iallafall ganska mycket.

Nu ska jag sova, är jättetrött. Imorgon ingen skola, men en sväng ut ti flygfältet ska jag göra med Alex, någon jobbgrej. Kan bli skoj:) Nu over and out för idag, night night!

- Nu, nu, NU -

Ska jag börja med min jäkla uppsats. Det är bara så svårt att sätta igång. Dessutom jobbar jag inte alls bra på eftermiddagen, fast det räknas i detta skede inte längre som en godtagbar ursäkt. Nej! Nu ska jag skriva, iallafall inledningen och kanske första kapitlet. Usch..

Dessutom är inspirationen och orket verkligen på noll då man suttit på sociologiföreläsning med världens tråkigaste och gråaste människa...Men nu ska jag börja. Kanske det är hur skoj som helst..

" Varför uppstår krig?"..here we go...

- Back to reality -

Japp, nu har jag haft en rätt lång bloggpaus här, men jag har faktiskt inte haft tid att blogga och egentligen har inget nytt hänt. Påsken börjar lida mot sitt slut, och jag måste säga att det faktiskt har varit en jättehärlig påsk iår. Vi har varit massor ute och njutit av det fina vädret och jag älskar att våren äntligen är här. Jag såg till och med en tussilago igår! ( Jo jag vet att folk redan har sett blåsippor och andra senare vårblommor, men jag är nöjd över min tussilago:) )

Igår var vi ute hela dagen och jag njöt av hundar, mammor, pappor, moffor, småsyskon, storasyskon och allt däremellan:) Idag har vi också varit rätt mycket ute, bland annat körde vi ut till Kakskerta och gick och tittade på V's gamla sommarstuga och områdena där omkring. Trevligt!

Men nu är ledigheten slut och imorgon är det tillbaka till vardagen vilket betyder två dagar skola i veckan för min del:) Ska bli skönt att aktivera sig lite, och jag måste skriva klart ( läs: börja med) statskunskaps uppsatsen! My god vad slapp jag är! Men nu ska jag kolla TV och chilla med en stor skål glass, som substitut för V då han är och spelar, hih! Trevlig kväll!

- Glad Påsk -

Är tillbaka i Åbo efter en trevlig kväll igår. Jättekul att se alla igen, även om besöket på Skipper's Pub var lite tröttsamt mot slutet. Men man fick ju med sig en mycket fräsch handduk som överraskningspresent. Jihuu!

Vi har just kommit in efter en lång cykeltur i det vacka vårvädret. Det är så skönt med cykel, smärtfritt kommer man fram överallt och med passlig fart så man hinner insupa omgivningen:)

Imorgon blir det vårstädning också för min del på stugan. Bära ved, jättekul! Nåja, hoppas vädret är fint så kanske man kan catcha lite bruna:)! Nu blir det långfredags myskväll på soffan. Vi har faktiskt hyrt " The passion of the Christ" såhär till påsken. Tyvärr har jag sett filmen och tycker att "pisk" - scenen är alldeles för rå och äcklig, men V hade inte sett filmen och det tycker jag nog att man ändå ska göra. Jag kommer faktiskt inte ens ihåg så mycket av filmen, kanske filmen utöver den scenen var bra? Vi får väl se:)


Ha en trevlig påsk och så får vi se när jag hittar mig framför datorn igen. So long!


- Skärtorsdag -

Natten gick förvånansvärt bra, och alla djur sov från klockan elva till klockan sju! Jihuu! Fast jag vakna klockan 6 och var helt säker på att jag snart skulle vara tvungen att stiga upp så jag försökte hålla mig vaken till varje pris. Snart somnade jag dock, och vaknade vid nio.

Fick just ett samtal av Susanna som frågade om jag kan ta hand om deras söta Alicia en stund medan de bygger lite  hus. Det var längesen jag såg Alicia så det ska bli skoj:)! Även om det bara är en liten stund. Sen ska jag hinna med en långlänk med Alma. Ikväll blir det lite get together här hos oss, skoj att se lite gamla vänner igen:)

Men nu dammsugning och sen disk. Hejsvejs!

- Energihund -

Puh, är alldeles slut efter att ha vakta hundarna och katterna här hemma i Bruke, en timme! Jiises, snacka om att det tar på. Och det blir inte direkt bättre av Hedda som bara ska bita på allting den ser att rör sig, inklusive Lovi - katten! Caesar skulle den dock gärna få bita lite på...

Nu ska jag hämta syrran från jobb och sen ska vi se vad för mat vi åstadkommer då vi som två stjärnkockar slår våra klocka mathuvuden ihop. Antagligen nudlar...

Härligt med sol, satt just ute på trappan hur länge som helst och fick helt hett då solen gassade. Nice! Fast såklart blir jag väl sjuk..Måste gå och coola ner Hedda nu, den har någon slags maratontävling med sig själv! Trevlig dag!


- Studiecirkel -

Nu börjar min vecka på allvar då. Min franska presentation gick bra, jag var inte alls nervös, och jag märker varje gång jag ska framföra något att jag inte är ett dugg nervös, tycker snarare det är kul. Jag antar att jag får tacka mina teaterår för den saken:)

Nu ska jag strax sticka iväg till Åhuset där årets sista sociologikurs drar igång. Efter det blir det statistikläsning hos Anna och Emil,studiecirkel,  jag är lite skraj för det...hih.

Inget annat nytt att rapportera, vilket faktiskt inte är någon nyhet. Det händer inget roligt mera, bara hemska dödskjutningar och jordbävningar då jorden säger ifrån!

Nå ha en trevlig grå vardag! Adjö:)!

- Dåliga bloggsida -

Varför syns ingenting nu igen?! Jag blir så arg! Tröga, tröga bloggsida! Nå, det finns inte mycket annat att göra än att vänta att det börjar fungera igen. Jag har iallafall gjort klart franskan nu, min presentation av Garou. Han är det franskaste jag vet, eftersom baguetten redan var presenterad:).Inte hans dock, haha:)!  Ibland blir hans heshet och rassel lite väl mycket och man skule önska att han skulle hosta en gång, men för det mesta fina låtar:) Jag tycker massor om Garou's - Belle, som han sjöng i sin roll Quasimodo i "Notre Dame de Paris", den har han också fått en passa pris för. Bland annat av fransmännen vald till den bästa låten på över femtio år och en Victoire statyett. Men nu ska jag sluta innan hela mitt föredrag står på bloggen:)

Nu ut och gå, det har jag väntat på hela dagen. Ciao!

- Virvon, varvon -

Så var helgen än en gång över. Riktigt skön helg, med inget extra. Hemmamys och cykelturer. Idag blir det dock andra tag, jag måste göra klart min presentation i franskan och göra lite uppgifter. Dessutom borde jag börja lite smått med att skriva min uppsats eftersom den inte direkt blev skriven i Sverige, även om det var min plan...

Lånade också filmen " 27 dresses" av V's syster igår, så antar att det blir film lite senare. Tyvärr är vädret alldeles sunkigt ute, men hoppas att det klarnar till på dagen så att man kan gå ut. Jag får abstinens om jag inte är ute.

Haha, blev jätteskrämd igår i trapphuset då jag kom hem från butiken. Jag öppnade hissdörren och utanför stod en el drös med häxor! De var alla jättekorta och jättemålade och fnittrade åt mig då jag var tvungen att ta mig igenom deras flock! Då jag kom in genom dörren slog det mig att de finska häxorna går omkring en vecka tidigare än de finlandssvenska och sjunger sin " Virvon, varvon" - ramsa. Mycket trevligt. Jag minns bra tiderna då vi själva gick häxor, score blev det om man fick ett påskägg av någon. Jag tycker att vårt sätt att gå häxa är mycket bättre än det finska, vi sjöng alltid en massa och gav något trevligt och fult papperspåskägg som vi själva gjort:) Sedan log vi brett och hoppades på påskägg:) Vi gick påskhäxa tills vi var typ hur gamla som helst, men vi slutade gå det året vi alla fick varsin apelsin...

Nej nu ska jag diska, blä, men sen ska jag fixa en smoothie, jag tror jag har blivit beroende..Hejsvejs!

- Godnatt -

Är nu jättetrött men har inte kunnat gå i säng eftersom jag sträckläst boken " Mias systrar" av Maria Eriksson hela kvällen. Efter att jag och V kommit hem efter middag på Panini och vår cykeltur, satte jag mig ner och läste och kunde bara inte sluta. Nu är klockan elva och jag kan inget annat än att säga : Läs den!

Nu blir det sängen för min del, den andre sover redan för fullt. Hihi:) Natti natt!

- Familjebil nr. 1 -

Morning! Så var det lördag igen då. Sjukt. Men trevligt:) Såklart att solen ska vara gömd bland molnen nu då både jag och V är lediga. Hoppas den kommer fram snart.

Förresten den som säger att Fiat Punto är en liten bil, dit ingenting rymms, tycker jag att ska tänka om. Den bilen om någon, är en familjebil! Igår hämtade vi V's cykel från Kaarina och efter att vi efter femton minuter lyckats klura ut vad koden till cykellåset var, skulle V cykla hem den till oss. Men, såklart började det regna och vem vill cykla i regnet? Det var inget annat att göra än att trycka in den i bilen, och DET GICK! Haha, gud så jag skrattade och gud så sjukt det såg ut, men vi körde cykeln till oss i V's Punto:) Det rymms verkligen allt i den bilen! I somras köpte vi ett köksbord och två stolar och också de fick vi intryckta i bilen. Jättebra bil med enormt mycket utrymme, iallafall om man vill!

Tur att vi hämtade den för på kvällen slutade det regna och då cyklade vi iväg till Makuuni och hyrde film:) Det är kul att cykla, och speciellt om våren känns det som om man är fem år igen och vill cykla hela tiden, bara för att man kan!

Nu ska jag fortsätta med dagen, som dessutom började väldigt gott med hallonsmoothie:) Den som inte hört Milow - Ayo Technology, måste göra det! Sjukt skön låt. En omgjord verison av Timberlakeans då alltså. Trevlig lördag! À bientot!

- Info -

För er som inte vet att våren har kommit: Gå ut!! Jag har redan hunnit med två prommisar i solen och en liten cykeltur:) Trevligt! Det är absolut det bästa vårvädret man kan tänka sig idag! Fast jag har fortfarande kvar min förbenade huvudvärk som tydligen vägrar att gå om, andra dagen nu och it's still going strong! Alvedon sucks!

Kanske borde ta en Burana, men jag intalar mig själv att min dundersoppa ska göra susen! Nu blir det mat och svenskt knäckebröd, mums! Ajöken!

-Back in business -

Hemma efter en jätterolig vecka i Sverige:) Jag har verkligen inte funderat på någonting utan bara njutit av min lediga vecka:) Jätteskoj har jag haft! Kul att  E och M hann komma in via oss en sväng på kaffe innan mamma och pappa kom hit, sen fortsatte de alla iväg upp mot Vuokatti. Kul att sitta tolv timmar i bilen, NOT!

 Men nu är det tillbaka till vardagen som gäller för mig och det första jag måste ta i tu med är att tvätta byket från resan. Jag hatar att saker och ting blir och hänga så jag vill gärna fixa undan allt så snabbt jag bara hinner. Sen ska jag också inviga min nya jacka med en lång promenad, tänka sig att våren har kommit till Åbo också. Fast lite störande är det nog att det fortfarande finns snö kvar på gräsmattan utanför huset, usch!

Jaja, men nu ska jag sätta igång! Trevlig fredagsstart!

- Vårfin -

Jihuu, äntligen har jag hittat en perfekt "ut och gå" - vårjacka åt mig! En knallrosa, precis som jag ville ha det:)! Köpte också lite sängkläder och annat smått då vi gjorde en andra tripp till Farsta. Nöjd!

Jag har också märkt att jag inte har tagit tillräckligt många bilder under denna ledighet, jag har faktiskt bara tre bilder i kameran! Vad ska jag nu bjuda på här på bloggen då jag kommer hem? Nä, inte annat för mig nu än att gå och ta lite bilder. Vet bara inte vad motiven ska vara, det måste ju vara något trevligt och underhållande..hmm..Vi får väl se vad det blir..:)

Trevlig kväll! Det verkar iallafall grannen ha, jammar för fullt på sin basgitarr. Härligt...

- Se den! -

Glömde ju att säga att alla som inte sett "Män som hatar kvinnor" baserad på Stieg Larssons bok med samma namn, måste gå och se den! Vi såg den igår och jag satt med ögonen fastspärrade i skärmen från början till slut. Så otroligt bra och välgjord. Fast den är nog inget för mjäkisar eftersom den var väldigt rå, och vid ett tillfälle mådde jag väldigt illa! Men absolut sevärd!

Nu ska jag gå ut, är nöjd med mig själv, allt fixat:) Adjö!

- Effektiv -

NU ska jag ta i tu med statskunskapen, och sen ska jag fixa franskan också. Jag som skulle vara så effektiv under dagarna så ajg är ensam här, och så har jag ändå lämnat allt till sista minuten..Nå, semester har jag haft iallafall:)

På eftermiddagen blir det antgaligen en sväng in till något köpcenter, har lite grejer kvar som jag vill ha. Men nu effektivering och en kopp kaffe! Hejsvejs!

RSS 2.0