- Indiana Jones och pisken -

Snacka om att min lillebror inte kan ligga stilla och sova! Han rörde på sig hela natten och fäktade med händerna, jag vakna med ett ryck då jag kände hans KNÄ i mitt öra! Lite skojigt:) Men inte konstigt att han rörde sig hela tiden då han drömde om Indiana Jones och spindlar med hål utanför munnen(!).

Nu fortsätter vårt Indiana Jones filmmaraton tydligen, vi ser nu på andra delen av de tre delarna. V har åkt på jobb redan, men han hann fixa lillebrors hår innan, det är nu exakt lika som V's hår, EXAKT:P! Precis som det skulle vara:)

Halv fyra blir det jobb igen, fast jag mycket hellre skulle vilja leka med lillebrors Indiana Jones "pisk" utav lönnlöv och gå på upptäcksfärd hela dagen! Nåja, everything comes to an end:P! Iallafall ska han komma hit igen, det har han sagt:)!

- Äventyrspark -

Efter jobbet har jar tillbringat hela kvällen i Äventyrsparken i Kuppis:) Det var jätteskoj och min lilla bror är så skojig så det är omöjligt att inte skratta då han kläcker ur sig något:) Det roligaste han sagt idag var då han skulle förklara hur "Svarta änkan" - spindeln ser ut. Han sade: " Ja, den är sådär ljust svart och sen har den en sån där passlig rumpa":D! Gissa om jag skratta! En annan rolig sak var om en fullgubbe som låg och sov på bänken: " Han där tror jag att inte är så rik". Tänk så smart barn tänker, eller hur konkret dom tänker:) Ljuvligt!

Nu ligger mina två favorit pojkar på soffan och ser på " Robots", jag tror jag ska joina dom snart. Fast ja antar att jag får nöja mig med stolen ändå:) Två äventyrare sover gott inatt;)! Ajöss!

- The Golden Compass -

Den filmen såg vi på igår kväll. Det var så längesen vi hyrde något så vi for till Makuuni och hittadeinget annat "bra" än den. Tyvärr blev jag nog lite besviken, jag hade väntat mig något mer av filmen, speciellt då Daniel Craig och inte minst Nicole Kidman hade huvudrollerna. Det kändes som om man tittade på en blandning av "Narnia" och " Sagan om ringen" och filmen var lätt torr, om man säger så. V tyckte däremot om den, eller iaf mer än vad han trodde att han skulle tycka om den:)

Helt kul på Rento igår, alltid roligt att träffas då man inte setts på en tid! Idag blir det jobb, börjar 14.30 och jobbar ända tills 21.30. Undrar om jag har barnavdelning eller kvinno..hmm..Imorgon kommer min bror till oss, han ska vaktas:P Det ska bli jätteskoj! Tror vi ska åka till Äventyrsparken i Kuppis! Nu ska jag se klart sjätte säsongen av Friends, idag är typ enda dagen jag hinner se eftersom jag nu jobbar 8 dagar i sträck:) Ha en skön dag!

- Födisfirande -

Nu ska jag bege mig till stan och Rento för att ge min present åt min kompis och ta en cider:) Ska bli skojsigt! hade besök idag också av en gammal god vän:P Det var rikitgt roligt! Men nu blir det brådis om jag inte ger mig iväg! Ajöss!


- Ledig -

Morning! Värst vad tiden går fort, jag hinner inte med. Det är ju hela tiden morgon och kväll! Idag fyller iaf min kompis år, 20 år, eventuellt hinner jag träffa henne idag, eller sen senare i veckan:) Egentligen har jag inga planer för idag, men det är kanske lika bra det, det här är som lite av min semester, för sen börjar jobbet. Nästa vecka fullt med jobb och sen följande vecka 6 dagars vecka jobb...puh:) Tur att man trivs, och tur att jag har bekväma skor:)

Jag läste nyss på Aftonbladet om en pappa som skakat sitt barn till döds! Herregud säger jag! Vem kan göra något sånt!? Hur kan man tro att det hjälper att skaka barnet då hon gråter!? Det är sjuk, helt SJUKT! Barnet är ju långt ifrån färdigt utvecklat även om det är ute ur magen, och allting är ju så känsligt! Jaa, vart e vi på väg?, säger jag!

Igår köpte vi ny matta, den är mysig. Den går i gräddvitt och så finns där ränder och cirklar i brunt. Den passade bra, nu är det bara gardiner kvar då!

Nu ska jag diska, jei, och sen städa undan lite här! Laters!

- ! -

NEJ för böveln! Det kommer ju " Days of our lives" !!

- Äntligen -

Ja, äntligen har jag hittat sköna och bekväma arbetsskor åt mig! Från DinSko! Dom är så sköna på foten att det känns som att gå på moln! Great success!

Idag skrev jag inträdesprovet till Teologiska fakulteten som jag har som andra val i min ansökan. Provet var inte alls så svårt och jag kände mig som en riktig profet då jag skrev;) Tyvärr verkade resten av gänget så otroligt tråkiga att jag vet inte, känns som om att jag inte kommer att trivas där ifall jag kommer in. Det första jag såg då jag kom in till byggnaden var två tjejer, ena läste boken "Theo" och den andra läste BIBELN! Snacka om att det såg religiöst ut! Grejen är ju den att jag vill inte bli präst eller något sådant men jag tror att jag skulle tycka om att läsa om religion eftersom jag är intresserad av, jaa, religionshistoria, om man säger så:)Religionslärare skulle vara het kul! Nåja, vi får vä se hur det gick!

Borde lägga upp lite bilder på lägenheten också men jag har inte riktigt hunnit lägga in bilderna på datorn ännu, så vi får se hur och när det blir:) Nu tror jag det blir lite balkongsittning för min del, sol sol sol!!

BTW, ett bussregionskort komstar 60 euro i Åbo!!! JÖSSES!! Tur ska pappa fixa min cykel...hihi!

- Biker me -

Ja, jessus idag skulle jag åka motorcykel. Hade redan skrivit ett inlägg om det här, sen stärvade sidan och nu har jag inte ork att skriva allt en gång till, så jag gör ett kort sammandrag! Jag satte på mig hjälmen-> den fastnade-> PANIK!-> hysteriskt skratt då jag märkte hur dumt det var->blev utan luft-> slet den av-> ont i örat! Sen kan jag bara kort säga att jag aldrig mera ska sätta mig på en sådan mojäng! Jag trodde jag skulle dö av hastigeten och tyckte fortfarande att vi åkt jättefort även om V påstod att vi inte kört fortare än max 70km/h:D! Det var det, om man säger så!

Hann sola lite på stugan också, och nu hettar det i mina kinder för fullt! Men kiva va det!Nu hänga tvätten och sedan någon film i vår nya TV, jei:)!Adjö!


- Idag smäller det -

Just det, vem blir Europas mästare i musik detta år? Personligen har jag ingen som helst favorit, hoppas på att hitta en idag ännu, det är mycket roligare att följa med då:) Tung dag på jobbet idag, kassa hela dagen i princip, men det gör samtidigt att dagen går väldigt fort:)

Jei, idag blev det ny TV för våran del. Jag har inte något med saken och göra, det var V som ville ha en ny, stor och platt, jag var helt nöjd med den gamla Phillipsen:P Men måste ju medge att det är alldeles jättetrevligt att ha en mega skärm att titta på;)

Nu ska vi åka till butiken och handla lite snacks till kvällen. Tyvärr tror jag att jag kommer att somna då poängen ges, eftersom klockan vanligtvis är kring 01.30 då och jag är alldeles mega trött redan nu!

Annars, röda vindruvor är smaskens!


Go Teräsbetoni, NOT!


- Blomplantering och tvätt -

Jepp, det står på agendan idag ända fram till klockan fyra då jag ska på jobb. Okej, det är ju inte så att det tar 6 hela timmar för mig att plantera blommor och tvätta, det är ju inte så att jag tvättar för hand, men detta gör jag vid sidan om mitt Friends - maraton som är på gång! Då vi hade besök av 4/7 av min familj fick vi inflyttningsgåvor i form av blommor och dom vill jag gärna få planterade så fort som möjligt:) Sen är balkongen så gott som färdig, bara våra stolar och ett bord till så är det klart!

Perrelli gick vidare igår, ganska väntat, men vad är upp med bidragen iår?? Jiiises! Inget bidrag var ju bra! Herregud, vad var det Cypern kom dragandes med? Det lät inte alls som grekiska det hon sjöng, mera som ett påhittat låtsasspråk med dåligt uttal! Alla sjöng sådär halvt mediokert och ingen av melodierna finns kvar i mitt huvud idag! Den enda som hade en röst att tala om var Portugals representant. Låten hette någonting i stil med "Havskvinnan", men kvinnan som sjöng med sin starka röst hade en utstyrsel som tyvärr gjorde att det såg ut som om kvinnan kom från ett helt annat ställe än havet, som från ett mycket hett, underjordiskt ställe , långt under havet....liten miss kanske...

Min kära syster A fyller 22 idag, grattis! Jag ringde och väckte henne lite i nie svensk tid! Jag lyckades, hon sov!Wohoo;) Nu är det 2 års skillnad igen då. Alltid då jag var liten (nej, är inte stor ännu heller) tyckte jag alltid om februari, mars och april, för under de månaderna var det bara ett års skillnad mellan oss två om man bara såg på vår ålder:) Hih! Men så ser jag inte på saken idag....eller...jo, det kanske jag lite gör ännu:) Men nu är det som sagt 2 år igen, eller för att vara exakt, 1 år och 9 månader:)!Anyway, hoppas hon får en fin dag:)!

Nu ska jag göra någonting annat än sitta framför denna burk:) Laters!

- Eurovision -

Nu blir det Eurovisionskväll för våran del också! Man får väl se hur det går med Sverige...jag vet inte..låten var svänging bara en gång, nu är den mest bara slamsig, som även klänningen Perrelli bär. Men det är ju bara min åsikt.

Nu börjar Cityakuten också, som jag lite börjat följa med igen.Perfekt! Trevlig kväll!


- Trött -

Oh vad trött efter dagens arbetspass, värker i benen och fötterna och huvudet verkar också ha någonting på gång:/ Jätteskoj dag på jobbet men tungt!

Nu ska jag äta och sen gå och mystitta på Friends tills pluttis kommer hem:) Jag tänker äta glass..också! (R. G )

- Hah -

Vad fjantig jag är! Såklart att tvättställningen var färdig monterad i förpackningen! Perfekt! Nu torkar byket på balkongen och jag ska strax kasta mig i soffan, äta pizza och se på Friends, ahhh! Men först lite dammsugning och golvtorkas! Igen..puh! À bientot!

- Besök -

Idag får vi besök, jei, familjen kommer och kollar in vår nya lya;) Jag tänkte jag skulle baka något smarrigt, kanske blåbärspaj och vaniljsås? Eller Tigerkaka...hmm..eller båda;)? Får se vad jag kommer på:)

Först borde jag dock lösa problemet med vår tvättställning, hur ska jag montera ihop den? V är på jobb och tvättmaskinen tvättar, vilket betyder att tvättställningen måste upp, vilket betyder att jag är den som måste lösa problemet! Ups...

- Wohoo -

NU är jag så nöjd och glad så! Flytten gick som smort, om man bortser från mina dödsjuka armar av allt bärande, och vi stortrivs i vår nya, stora rymliga lägenhet! Allting fick plats även om vi lite tvivlade på om vårt matsalsbord skulle rymmas, men det gör det! PLUS att vi har hur mycket rum som helst för det. Jag saknar inte Granö ett dugg, möjligtvis våran granne en aning, vi fick Geisha choklad som avsked av henne, hihi:)

Idag hade jag mitt inträdesförhör till ESF i Akademin, gick...hmm...sådär. Det jag hade läst kunde jag, men det jag inte hade läst, ja, kunde jag inte så bra:P Skönt att det är över iallafall! Efteråt for jag och drack kaffe med en gymnasiekompis som också skrev samma prov som jag idag:) Det var skoj! Hon ska också bli i Åbo över sommaren, ännu mera skoj!:)

Nu ska jag nog gå och köpa sjätte säsongen av Friends, DET är jag värd:)! Laters!

- Goodbye Helsinki -

Jag får väl säga tack och hej för mig nu då:) V's pappa har varit och hämtat hälften av lasten och resten åker med oss imorgon. Jag ska ensam köra V's bil till Åbo, bakom V och skåpbilen. Men det ska nog gå bra, jag är van med hans bil:)

Jag är hungrig nu. Jättehungrig. Måste se vad som finns kvar i kylskåpet:P. Det sista jag tömmer blir badrummet..SEN är vi klara! Klockan 16.00 kommer "Days of our lives". Slutade spännande igår, en bilkrock! Jaiks!

Fick också lite arbetsturer till, de ringde från jobb. Passar mig perfekt! Saknar nästan att  vara på jobb, där är så roligt! Borde också läsa lite sociologi idag så att inte jag får panik på måndag och stressläser så att inget fastnar.

Detta inlägg blir det sista jag skriver från Granö i min lilla, LILLA etta:) PÅ ett konstigt sätt kommer nog en liten kvadratcentimeter av mig sakna detta ställe, hih:) Nästa gång bloggar jag från Åbo.

Over And Out!

                499272-6
                                                                 Granö mars 2008





- En dag kvar -

Nu är det snart dags, och jag har grymt i nerverna på denna håla! Igår var jag iallafall på kaffe med mina kompisar från skolan. Vi var till det kända Café Ekberg på boulevarden. Jag åt en Budapest - bakelse och en kaffe, ett sjuhelsikes pris var det, men ack så gott:)

Nu ska jag fortsätta packa det sista så som kläder och resten av kärlen och sedan börjar det vara klart!jee:)Laters!

- Inget nytt -

Just det, inget nytt hr, ett enda stort packande alltihopa:P...idag fortsätter vi i princip bara att packa och försöka få allt nerpackat tills V's pappa kommer imorgon och hjälper oss med ett lass:P...

Borde hinna träffa mina klasskompisar idag också, och så hade vi tänkt åka till Borgbacken lite senare. Jag skulle vilja dit innan vi flyttar, det var ungefär så vi också började då vi flyttade tillsammans, vi for till Borgacken:)

Nu är jag otroligt stressad på mitt abbonemang. Igår ringde jag och sade att det bara pipar i min telefon och begärde dom kolla felet. Hon sade att inga störningar borde förekomma men att jag skulle kolla det i stan på deras kontor. Det orkade/hann jag inte med igår så det fick vara. I nyheterna på kvällen sade dom dock att det telefonnät jag använder under dagen hade haft störningar men att det nu borde vara fixat. Men NEJ, min telefon fungerar inte ännu heller, LITE störande! Om den inte snart börjar fungera ringer jag garanterat pånytt!ÅHH!

Vet inte om jag har internet nåmera efter det här, kan vara att allt är ihop packat då:) Men isf skriver jag nästa gång nästa vecka efter att internetet funkar. Jei, hoppas allt går bra med flytten och att vi orkar bära alla saker ner från femte våningen upp till femte våningen...tur att jag ska städa:D..och tur att V har snälla kompisar som hjälper, kan eventuellt vara så att V inte har sagt vilken våning det är frågan om och att våra möbler inte rymms i hissen:D..Anyway tror jag det kommer att bli en tung men rolig lördag! JEI! Laters, eventuellt ikväll!

- Packa, packa -

Så har det börjat. Packningen inför flytten. Usch, säger jag bara, lådor och damm överallt, men det är en befriande känsla att få bort alla sina saker från detta skrymsle! Igår städade jag mitt kärlskåp och kom fram till att nu ska jag börja använda det jag sparat på tills jag har en bra lägenhet. Alla mina Pentik grejs, mitt fina Taco set jag fick av syster A och hennes M till studenten och allt möjligt annat fint! Jei:)! Hittade också mitt Fondue set jag fick till julen -06 och en massa annat skoj jag glömt att jag har!

Nätet borde fungera nästa tisdag i nya lägenheten, så det är fixat. Nästa är att göra flyttanmälan och sen borde det viktigaste vara fixat. Jag börjar dock bli lite nervig för inträdesförhöret, känns osm att jag inte hinner läsa så mycket. Men jag får läsa nästa måndag ordentligt så ska det väl gå an. 

Nu ska jag duscha och sedan ska vi iväg till en Gräsvikens köpcentrum och sedan fortsätta packa. Synd att det är så kallt ute, usch! Laters! 

- Morsdag -

Idag firar vi våran mamma:) Solen lyser för fullt ute och minst 25 grader måste det vara.  Efter att vi hade uppvakta Mamma gick vi alla ut i solen och där har jag suttit ända tills nu! Jag har blivit brun, jei:)! Fast sen blev jag rädd eftersom jag inte hade solskydd och valde att gå in emellan.

Nu ska jag och syster E gå ut och gå lite grann, kanske lillebror kommer med med sin cykel. fast jag antar att han inte kommer med utan kommer att fortsätta gräva i sandhögen som han har gjort hela morgonen. Han är riktigt ett sommarbarn nu, "solrand" i nacken och skrubbsår på benen, det är lika med sommar för mig:P. Lillesyster N är i kyrkan och samlar predikningar i sitt konfirmationshäfte:P Synd att syster A inte är med här hemma:(. Nå vi ses snart!

Ikväll åker jag till stugan där V redan är, det ska bli skönt att vara där också, innan all stress med packning och flytt börjar!:) Men roligt det med! Vi hörs nästa gång jag har internet, kan inte tyvärr säga när det blir. Beror på hur snabb Sonera är med internetförflyttningar, jag anar att det kan ta en tid:/

Ha en bra Morsdag och majsommardag! Enjoy!


- Iväg igen -

Nu blir det igen en paus med bloggande, eller iallafall tills på lördag skulle jag tro. Imorgon bär det av till Åbo igen som sagt, hoppas vi hittar fina tyger!Nu blir det Cityakuten på tv, har inte sett det på en tid, men man brukar kunna följa med ganska bra ändå:) Sen sova, ensam:(, det tycker jag inte om.

Ha en bra helg! Ajöss!

- Jiiises -

OJ, vad tiden går alltså! Vi har inte varit hemma på över en vecka! Och mycket har hänt! Vappen gick bra, egentligen var det ganska tråkigt. Vi kom fram till att det här me krogar och festas inte är så roligt längre..hmm.. tecken på ålderdom?

Det som däremot var desto roligare var att vi nu öntligen ahr skrivit hyreskontrakt på lägenheten! Jei! Hyresvärdarna är ett gammalt par, minst 80+, ( det vill säga yngre än vår nuvarande 90:P) och är jätegulliga! De bjöd på mjöd och "tippaleipä" och var så vänliga! Så dom verkar vara bra att ha att göra med! V fick flytta över från Vepsä Esbo till Raisio så han fortsätter i samma firma och började jobba redan i måndags vilket är orsaken till att vi blev så länge i Åbo. Jag kom hem nu för att läsa lite på inträdesförhör och för att lite se över vad som eventuellt kan slängas och vad som vi behöver. Allting händer så snabbt plötsligt så jag hinner inte med känns det som!Bort från Helsingfors flyttar vi den 17.5, och jag bara väntar!

Imorgon åker jag dock hem igen eftersom syster E och mamma o syster N ska in till Åbo och kolla på brudtärneklänningstyg, och jag vill gärna vara med! Sen är det ju morsdag också på söndag så då ska jag hem och fira min käre mor!

Jag har också hunnit jobba lite i början av veckan, jätteskoj som vanligt:)! Jobb i lördag igen, tidigt, från 7..usch...nåja, det går an:)! Nu ska jag läsa lite ekonomi, great! Laters!


RSS 2.0