- Gott nytt år -

Japp, detta blir mitt sista inlägg för iår, imorgon är det en ny dag och ett nytt härligt år! År 2008 har för mig varit ett spännande år och jag har gjort en massa roliga saker. Första början av året bodde vi ännu i Helsingfors, på Granö i vår lilla etta. Sedan lite senare började jag söka jobb i Åbo eftersom jag visste att jag ville studera här under hösten. Det som än idag förvånar mig är hur jag vågade gå på intervju till H&M och prata finska. Tänk att jag klarade det! Det bevisar att det är alltid värt att försöka även om man inte riktigt skulle våga.

På våren flyttade vi hit till Åbo till vår mysiga tvåa:) Sommaren gick åt till att jobba, vilket gjorde att vi inte hade så mycket tid tillsammans men vår resa till Grekland i början av hösten kompenserade en del. I slutet av sommaren gifte sig också min syster och vi fick gå på ett härligt bröllop! Hösten har gått åt att studera flitigt och jag kan säga att jag trivs väldigt bra!

Jag ser med spänning framemot det nya året 2009 och ska försöka göra så mycket av det som möjligt. Jag ska försöka göra år 2009 till det året jag kommer att prata om ännu då jag är 90. År 2009 ska vara ett spännande år och året då jag gör allt det jag verkligen vill! Jag ser också framemot ett nytt år med min älskling, ett nytt år då vi får vara tillsammans:)
Jag hoppas att år 2009 för med sig många härliga nya saker och överraskningar, och det tror jag att det gör också!

Ikväll ska vi iväg på en mindre fest här i Åbo, tyvärr ska jag innan dess på jobb, men det ska nog också gå bra, för sen är jag ledig två dagar! Nu ska jag göra mig i ordning och sedan iväg en sväng på stan innan jag ska sätta mig på bussen och styra kosan mot Mylly pylly, hihi!

Jag hoppas alla får en riktigt trevlig nyårsafton och att alla tar emot det nya året med en positiv inställning, det ska iallfall jag göra:)! Tack och hej år 2008 och välkommen år 2009:)! Adjö!

- Härligt! -

Morning's here, morning's heere! Som Joey's vän sjunger. Ok, i och för sig är klockan redan förmiddag och inte alls morning men whatever, jag är ledig! Gud så skönt det är att bara sitta här på soffan i min nya, varma, mojsiga morgonrock och äta choklad och kolla på Vänner! Härligt!

Efter att jag ryckt upp mig från soffan ska jag hoppa i duschen och sedan välja dagens outfit, jag tror det får bli något av det fina jag köpte igår.

Annars jag glömde helt bort att berätta det snuskiga som hände mig på jobb igår! Jag står alltså i provrummena och radar och sätter alarm på kläderna då det plötsligt kommer inspringandes en kvinna som skriker för full hals om jag har en roskis där jag står. I samma veva märker jag att kvinnan SPYR för fullt och håller handen för munnen, som om det skulle hjälpa! Jag svarade snabbt att roskisen är där och sen sprang jag efter papper åt henne! När jag kom tillbaka hade hon försvunnit och lämnat spyorna åt mig på golvet! Fy fasen vad äckligt, hur kan någon göra så? Trodde hon att jag ville städa undan hennes spy? Det hör definitivt inte till mitt jobb och dessutom klarar jag inte av att göra det utan att själv få kväljningar! Tack och lov kom Noora och hjälpte mig( läs: städa allt) och sedan sprejade vi fullt med " Body Spray" i hela utrymmet. Men fy attans vad äckligt! Usch!

Nåja, nu ska jag börja dagen, ska först söka lite ny musik, har inte hunnit på jättelänge känns de som..Ha en kul dag!

- Måndag -

En dag förbi igen då! Steg upp asatidigt, kvart över sex( ! ) och hoppade på bussen till jobb där jag skulle infinna mig klockan åtta. Jobbade till fyra och blev sen kvar efter jobb i Mylly och shoppade lite. Efter det åkte jag in till stan och in till Gina, USCH! Fick helt panik där, kollade snabbt igneom hyllorna, råffade åt mig några plagg, köpte och åkte hem! Fy vilken oreda där var och helt otroligt trångt och alldeles för liten butik!

Nåja, jag har således mina nyårskläder klara, men inget att göra på nyår! Perfect match! Nå, kanske det dyker upp något ännu, i Åbo är vi nog, men på nyårsdagen hem till Bruke en sväng tror jag!

Efter shoppande var jag hemma cirka en halvtimme för att snabbt fräscha upp mig innan bion med systrarna klockan 18.00. Vi såg " Yes man" och jag kan apselut rekommendera den om man vill se en jätterolig, lätt och skön film som dessutom har pricken på " i ": Jim Carrey! Han är bara bäst och jag har älskat alla filmer med honom ända sedan jag såg första filmen med " Ace Ventura"! En kul biokväll med syskonen, vad är bättre än det?:)

Nu ska jag bara ligga på soffan, är helt slut! Imorgon har jag inget planerat innan jobb 15.30, borde dock köpa nytt mineralpuder, det är slut och det kan det inte vara då nyår är på inkommande, utan smink kan man ju inte sitta i vardagsrumssoffan...Ajöss!

- Jul, no more -

Så var julen över än en gång. Jätteskönt att vara hemma, slappa, ha det roligt med familjen! Just en sån jul gillar jag bäst, ingen panik och allt lugnt!

På jobb har det däremot varit allt annat än lugnt, full stress och helt galna människor som är som tokiga i reakläder! Oh my! Idag har jag dessutom jobbar extra eftersom vi var underbemannade hela dagen, great! Nåja, efter jobb kom V efter mig och vi blev kvar en stund och shoppade. V hittade asafina skor från "Mekka" och en tröja från H&M och jag hittade såklart också en tröja från min butik!

Imoron är det jobb igen, 8-14, tack och lov inte längre för sen ska jag i min tur också gå och vara galen i Gina Tricot! Nu säger jag tack och gonatt för idag!


- Dan efter dan -

Julafton över för iår då. Gårdagen såg ut som våra julaftnar alltid sett ut med blomutdelning, julbastu, och den efterlängtade middagen. Efter efterrätten knackade det på dörren och julgubben steg in. Lillebror I var alldeles överlycklig över att julgubben hittade också till oss!

Jag hade nog varit extra snäll i år och fick en massa fina saker av alla. Speciellt glad är jag över fotbadet jag fick av älskade V, alldeles härligt! Dessutom fick jag en massa andra härliga saker av honom och min efterlängtade parfym av Marc Jacobs! Senare på kvällen for alla flickor i huset till kyrkan på julbön, och efter det kom vi hem och spelade spelet " Helt hysteriskt" som N fått i julklapp. Jag kan definitivt konststera att det spelet är helt hysteriskt roligt, har aldrig skrattat så mycket åt ett vanligt familjespel. Kul!

Idag är det mycket lugnare och egentligen är juldagen alltid den dag då jag mera kan njuta av julen. Julaftonen är oftast så hektisk och det blir lite svårt att slappna av (speciellt då man väntar så mycket på julgubben), medan juldagen mera handlar om det att få ha alla nya saker, njuta av en lång middag och bara ta det lugnt.

Nu strax tror ajg att vi ska gå ut och gå, det är faktiskt flera minusgrader ute, wohoo! Men ingen snö...
Ha en trevlig juldag och helg!

- God Jul -

God jul till alla!

- Klappat och klart -

Jiises vilken tid det tog med alla klappar, gosh! Men nu är jag färdig! Och jag har världens julfiilis, tack och lov! Jag är bara irriterad över att behöva jobba till nio idag och först sen kunna åka hem. Men vad kan jag göra annat än gå och tjäna pengar? Hih..

Efter jobb måste jag hem efter alla julklappar och sen iväg med syster E. Hjälp, ringer på dörren, måste öppna! Jag fick en julklapp! Wohoo! Måste öppna genast! Oh, så fint, tre ljuskoppar och örhängen ändå från Sverige skickade av min norrländska svenska! Hihi, vad gulligt! Tusen tack! Vad glad jag blev, vad julen är härlig och vad det är härligt med vänner.

Nu fick jag vekligen en härlig start på dan före dan! Nu ska jag packa väskan och sedan åka in till stan, fick en sista minuten idé på ännu en liten klapp till V, tråkigt att vara på skilda håll på jul. Men får väl försöka se det positiva i det hela och längta till varandra på håll..

Vet inte när jag hinner blogga igen, eventuellt inte imorgon så får väl lite tidigare önska alla en God Jul och hoppas att ni inte föräter er på julskinka, vilket troligen är fallet för mig:)!!

- NU -

..måste jag packa klapparna!! Att jag ska hålla på och dra ut på det hela tiden, det är julafton om två dagar! Jag kom just hem efter ännu en dag på stan, och nu är allt fixat!

Jag tog mig annars en funderare på det här med julstress, jag tror att folk vill ha julstress och jag tror inte egentligen att folk tar stressen som något negativt, utan mera som något effektivt. Jag menar jag tror att julstress fungerar lite på samma sätt som med skolstress, man lämnar det till sista minuten på flit eftersom man vet att man är mest effektiv med lite svett i pannan. Kan det vara så? Iallafall stämmer detta väldans bra på mig, jag lämnar alltid julklapparna till sista veckan eftersom jag då först märker att julen nämare sig och att det är nu klapparna skall inhandlas för att man ska ha dem innnan jul. Jag gör således upp en liten plan för vem som ska få vad och sen rusar jag iväg och handlar med effektiveten på topp. Jag tror på att denna hypotes kan stämma på många, iallafall på mig.

Nu ska jag äta V's mat och sen sätta igång. Mysig kväll till er!

- My two front teeth -

Morning!
Ännu en regnig och ruskig dag. Fy! Jag vill ha snöööö!
Nu borde jag egentligen packa mina julklappar eftersom jag är ensam hemma, V på jobb. Men här sitter jag och nördar mig. Försöker hitta två låtar av den julmusik vi spelar på jobb, den ena låten heter " All I want for Christmas is my two front teeth" och den andra vet jag inte vad som heter..damn! Har förstått att den med tänderna har funnits i Disney's " Alvin and the Chipmunks", men det är inte den verisonen vi har på jobb. Nå anyway, den är helt jätteskoj och jag måste bara hitta den!

Som jag skrev igår ska jag in till stan idag och handla det sista, hoppas det går smärtfritt! Ikväll måste jag packa klapparna och imorgon blir det hemfärd! Ha en bra dagstart!

- Jobb, jobb, jobb -

Ja, det har mina dagar bestått av till stor del. Och på jobb är det minsann julstress, vilket kanske är bättre än att ha den hemma.

Igår slutade jag halv sju och efter det föreslog V att vi skulle äta på restaurang, härligt! Vi for till Rico's och åt jättemumsig mat, det var längesen vi åt tillsammans ute, känns som att tiden abra inte har räckt till. Tråkigt, i Helsingfors åt vi ofta ute..

Idag har jag också jobbat, men slutade tack och lov redan klockan fem, innan värsta rusningen i klädhängarna! V hade fixat mat tills jag kom, så jag åt och sedan åkte vi en sväng till V's föräldrar.

Imorgon är jag äntligen ledig, härligt! Syster A och M kommer in till stan så jag ska köpa resten av klapparna med dem och sen är jag nästan redo för julen, eftersom jag ännu på tisdag har ett arbetspass från 15 till 21.

Nu börjar tydligen Mission Impossible på trean, har dock ingen lust att kolla på weirdo Cruise idag. Tror jag bara ska surfa runt lite och sedan kasta mig i säng. Ha en skön kväll!

- Julstädning -

Varför kan det inte komma snö? Det bara slaskar utanför och vinden slår mot rutorna...vad hemskt! Men dom hade visst lovat kallare väder till nästa vecka, man kan ju alltid hoppas...

Chefen ringde mig just och frågade om jag vill komma lite senare på jobb, jag tackade gladeligen ja, eftersom jag borde städa bigtime här hemma! Jag ska damma mattor, skura golv, torka damm, ja allt man bara kan! Dessutom ska jag skura duschgolvet också!

Jag har på känn att kvällen kommer att bli bråd, alla som ska stressa med julklappsköp...nice! Jag har annars fått veta resultaten i sociologin och italienska, en fyra och en trea! Jei för mej!Nu kan jag ha jullov!

Men som sagt nu blir det städning, lyssna på Koop Arponens - Insomnia, hur bra som helst!!

- Ledig dag -

Ja såhär är det sen då man har jullov, bloggen blir totalt bortglömd! Fast i mitt fall beror det som sagt inte på lov utan brist på lov. Jag har jobbat som en dåre hela veckan! Igår trodde jag verkligen jag skulle få dåndimpen, jag satt stilla 20 minuter på sju timmar! Oh my!

Idag har jag varit ledig, men det har betytt julklappsspring hela dagen för mig. Men nu har jag allt under kontroll och är rätt nöjd, hoppas alla andra är det också. Det tror jag.

Höll just på att skratta ihjäl mig åt ett mail, en "älvdans"  min kompis J skickat åt mig på mailen, gud så roligt!! Vi är alla kompisar utklädda till små gröna älvor som  tjosar och hoppar runt! It made my day! Tyvärr kan jag inte lägga upp den här, eftersom jag helt enkelt inte kan, jag är för dum!

Jag tror min handled har gått av, eller ja, iallafall mår den inte bra. Jag har burit omkring på alla kassar och sedan då jag skulle ställa ner dem, föll de bara av handen utan att min handled stoppade = min handled är ur funktion. Men kanske om jag går omkring med handen svängd i en uppåt krok, istället för neråt, kanske det jämnar ut sig?

Efter allt shoppande gick jag in i Makuuni och hyrde mig en Harry! Jag är just på ett sånt där trevigt trolleristavhumör så jag ska sätta filmen och rulla, lägga mig på soffan, äta spanska klementiner och dricka glögg! V är asalänge på jobb idag igen, och imorgon är jag det, igen! Inte så många kvällar vi har lediga tillsammans. Tråkigt! Dessutom jobbar jag hela helgen, fråga mig på måndag hur jag mår, om jag lever!

Nu blir de kväll för mig, eventullt en liten update efter Harry, om jag orkar! Ha en mysig decemberkväll!

- Jullov, or something -

Okej, det är tydligen något fel IGEN på bloggen eftersom mina inlägg inte syns. Nå, inget jag kan göra åt saken..

Idag börjar mitt jullov, vilket för min del betyder jobb! Idag blir det kvällstur, men jag måste erkänna att jag väntar på att få träffa alla arbetskompisar igen! Måste nog gå en runda bland alla kläder först så jag har sortimentet under kontroll då folk frågar.

Nu ska jag gå vidare med dagen, men en låt jag vill tipsa om är den finska gruppen Saras låt Rauhan aika. Jag tycker jättemycket om den låten och speciellt Pete Parkkonens verison i årets Idols är härlig. Ha en fin dag, enjoy it!

- Dag på stan -

Har alldeles just kommit hem från en hel dag på stan. Efter tenten, som btw gick skit, mötte jag upp Vs syster på stan för att gå och äta. Vi bestämde oss för Amarillo, och tyvärr rekommenderar jag inte stället. Det var ett enda väntande alltihopa. Servitörerna var alldeles tröga, hämtade fel mat, tog för mycket betalt och bara såsade. Allt som allt satt vi där 2 timmar. Dåligt!

Nå, efter det gick vi omkring på stan, jag köpte endast ett hårspray! Duktiga jag! Innan hemfärd gick vi till Arnold's på kaffe, som för oss betydde frukt smoothie och iste. Nu ska jag bara krypa ihop på soffan med V och invänta Desperate. Ha en bra kväll, gonatt!

- YES -

Koop vann Idols!! MIn favorit all along! Han är bara för härlig! Nu kan jag andas ut, för en gång skull har finska folket röstat rätt!

Jag vet att jag har varit lite dålig på att skriva det här veckoslutet men det har varit fullt upp hela tiden, typisk decemberhelg. Idag ska jag skriva sista tenten för i år, italienska. Har inte direkt läst så mycket, men hoppas att jag kan tillräckligt för att komma igenom...

Nu ska jag klä på mig och sen tent! Ha en trevlig dag!

- Världens skämt! -

Idag har jag varit på studenthälsan, obligatorisk kontroll som var allt annat än normal. Jag höll på att få chock då "hälsovårdaren" ropade in mig i full LUCIA mundering! Herregud jag trodde inte mina ögon. Hon bara skrattade för fullt och sa: " Johej, välkommen in, jag klidde ut mej för skoj till er elever (!) nu när det är lycia imorron"! Jag trodde att det var ett skämt och sökte redan efter kameror, men icke! Hon hade munderingen på ända tills hon påstod att det blev för varmt och därefter slet av sig sin svarta krullperuk och kronan och kastade allt samman på patientbädden! Oh my säger jag, dit rök förtroendet för henne. Helt flamsig och okoncentrerad var hon, kanske var hon hög?

Nåja, nu är jag iallafall hemma. Idag bär det av mot Bruke. Lillebror fyller år och N är med i lucian:) Jag älskar att gå till kyrkan och lyssna på sången den 13:e december. Härligt, då får jag julstämning. Dessutom minns jag den julen då jag var Lucia, vilka minnen jag har från vårt lussande:)

Imorgon ska vi hem igen, vi är bjudna på partaj och efter det blir det antagligen utgång:)! Kul, evigheter sen jag sist festade. Nu töntsåpa och sen iväg! Ha en bra fredag!

- Puuh -

Gud jag tror jag dör. Nu är tenten skriven och fy fasen vilken pärs! Har suttit här 6 timmar i sträck utan en endaste en paus! Nu ska jag äta, som man kan förstå är jag så hungrig nu att jag verkligen inte är något att leka med!...

Ha en trevlig kväll, jag ska bara ligga på soffan och chilla resten av dagen..puh! Adjö!

- Hemmatent -

Om exakt 5 minuter borde min tent infinna sig på hemsidan. Hur ska jag kunna klara av att skriva tent hemma? Det finns ju en massa andra roliga saker man skulle kunna göra...Nåja, var iallafall alldeles nyss ut på en prommis, så att jag har lite frisk luft i näsan då jag börjar. Tyvärr känner jag mig ännu lite luddig i huvet så jag får väl se hur mycket jag orkar.

Jag har iallafall bestämt att jag tänker svara på alla frågor idag, så att jag inte imorgon får världens panik. så, wish me luck! Nu ska jag fylla kaffekoppen och sen sätta igång! Blaa...inspis på noll...

Ha en bra dag ni andra i allafall!

- Nice surprise -

Ok, cirka två minuter efter att jag skrivit det förra inlägget hänger jag byke, och cirka tre minuter efter det spyr jag! Helt weird, i och för sig har jag känt mig " sjuk" några dagar och det här var säkert the grand finale! Resten av dagen har fortsatt i samma stil, jag mått apa och bara legat på soffan. Tyvärr måste jag också åka till Mehiläinen efter ett sjukintyg eftersom jag skulle jobbat idag, tur att min mage höll sig i skick under bussresan!Nå, hoppas det går om tills imorgon då jag har min trevliga hemtent.

Jag kan lätt konstatera att den film som ger mest julmys - faktor är " Love actually", som jag legat och tittat på idag. Helt underbar film om kärlek, som jag helst skulle se finnas i alla filmer:) Och Hugh Grant, kan man vara hottare? Han ser jag gärna också i varje film:)!

Nu ska jag fortsätta med att tycka synd om mig själv ändå till klockan 19.00 då V får ta över uppgiften:)! Hih...

- Mercoledi -

Onsdag. Varför känns det som om jag bara äter och sover hela tiden? Hur kan tiden bara rusa förbi såhär som den gör?

Idag blir det jobb på kvällen, men innan det sista italienska lektionen med film:) Imorgon blir det äcklig hemtent i sociologi, bla. Hur ska jag orka sitta här hela dagen och skriva..?

Igår hyrde vi film, " The bank job". Den handlade om ett bankrån som skedde i England på 70 - talet, och om hur myndigheterna lät rånarna gå fria,  så att de hemligheter rånarna kommit över aldrig skulle komma ut i offentligheten. Rätt annorlunda film, men samtidigt väldigt bra. Jag kan rekommendera.

Nu ska jag städa här och sedan göra mig i ordning, tack och lov är det onsdag idag, antagligen ganska lugnt på jobb. Ha en trevlig dag och lyssna på Michelle Williams - We break the dawn ( remix).

- Amerikanska gurkor.. -

är de bästa gurkorna som finns! Slurp!

Snuskväder ute, men här inne är det tända ljus i varje vrå som gäller:) V vilar sig, han fick dagen ledig p.g.a. armen, stackarn. Men tur för mig, för det betyder hela dagen med älsklingen och så lagade han köttbullar på köpet:)! Jei!

Nu kommer töntprogram nummer 1: " Päivien viemää". Ciao!

- Home sweet home -

Hemma igen då efter en rolig liten tripp:) Jag känner mig helt avslappnad efter helgen och tror att jag igen orkar ta i tu med allt som borde göras innan jul. Tack o lov hittade jag lite julklappar där, men de flesta är tyvärr ännu oköpta.

Igår var det skola och kaffe på stan. Visste inte att nya Aschan i Hansa är sådär otroligt stort! Övrevåningen är helt gigantisk! Är tyvärr besviken på choklad muffinsen jag köpte, inte alls god, smakade lite gammalt...

Haha, igår då jag åkte hem från stan, satt jag i bussen och märkte till min förvåning att chaffisen inte lyssnade på radio ( som de flesta) utan han hade en alldeles egen ABBA - skiva i spelaren. Det var lite skoj, tyckte jag:)

Idag är jag ledig heeeela dagen. Tyvärr måste jag läsa  som en galning på italienskan, urk! Tur att jag var så klok förra veckan att jag läste sociologi, vilket gör att jag har ett ämne mindre att stressa med denna vecka. Härligt med stress såhär innan jul...

V är nu till läkaren. Han vaknade inatt och hade helt grymt ont i armen, så ont att han inte kunde röra den. Jag har ingen aning om vad det skulle kunna vara. Armen kan väl inte gå ur led bara sådär eller..? Nåja, hoppas läkaren kan ge ett mera vettigt svar.

Nu morgonkaffe och sedan insupning av italienska. Ciao!

- Update -

God morgon! Som vanligt är jag den enda som stiger upp i mänskliga tider i den här familjen, så jag är den enda som är vaken, och passade då på att ta mig tid för ett litet inlägg. Jag har shoppat en hel del och orkar inte börja rabbla upp allting men jag har iallafall köpt en del julklappar och nya skor, vilket var några av de saker jag kom hit för att handla:)!

Idag ska vi iväg till Haninge Centrum och "Skopunkten". vilket betyder mera skor till mig! Sen ska vi väl också någon annanstans innan 50-års kalaset klockan 16.00. Imorgon blir det Gamla stan, julmarknad och julmys:)! Nu ska jag gå och hoppa lite på de andra och försöka få liv i dem, brukar fungera ganska bra:)! Jag är hungrig och vill ha kaffe, och då är jag inget att leka med! Ajöss!

- Över Östersjön -

Jag har fortfarande inte packat utan mest gått omkring här hemma och gjort ingenting! Jättekreativ dag! Nå nu måste jag iallafall packa och sedan börja göra mig i ordning! Ser dock inte framemot att vara tvungen att sova i en hyttsäng inatt, usch! Men ja, det ska väl gå an, vi är i allafall tidigt i Stockholm imorgon och det är bra så att vi har hela dagen där! Men nu är det over and out för en tid, får se hur mycket jag hinner skriva i helgen:) Tillbaka på måndag, so long!


- Potpourri -

Oj vilka härlig snöflingor det faller utanför fönstret! Jättestora, fluffiga och vintriga:) Mysigt! Trodde jag inte skulle få någong julstämning alls i år, eftersom jag vanligtvis börjar lyssna på julmusik i oktober, men nu har jag verkligen det. Vad skönt:)

Igår hyrde vi film, " Kung - fu Panda". Jag ville egentligen inte alls hyra den eftersom det inte kändes så aktuellt att tillbringa kvällen med att titta på en överviktig, kung - fuande panda, men efter Vs otroliga övertalningsförmåga ( :) ), gick jag med på att hyra den. Det var dock inte det lättaste att få i gång filmen vilket berodde på att filmen var gjord i en nyare version av Blu -Ray och eftersom vår Blu - Ray spelare var äldre än filmen var vi först tvungna att updatera spelaren. OMG vilken procedur för att kunna se på film. V kan skatta sig lycklig för att jag gillade filmen! Hih!

Jag borde egentlien sätta igång att packa nu. Borde också sätta igång tvättmaskinen. Känns som om jag inte gjort annat än tvättat kläder de senaste dagarna. Hur kan det bli så mycket tvätt, vi är ju för fasen bara två personer!? Vår hyresvärd har också meddelat att det antagligen kommer en rörsremont ( ? ) på våren, men att den bara tar ett par dar och vi kommer att kunna bo helt normalt här under tiden. Jättebra! Dessutom lovade värden att fixa våra klädskåpsdörrar, eftersom V berättade att de i princip bara hänger där och att de inte går att flytta. Great!

Vad ska jag önska mig till julklapp? Alltså jag har funderat mycket, men kommer faktiskt inte på så mycket. Jag antar att det har med åldern att göra:) Förr gav alltid jag och mina systrar våra föräldrar meterslånga listor fyllda med saker vi önskade oss, medan jag nu endast kan komma på en sak: en elvisp! Det jag mest ser fram emot är julmaten. Jag behöver inget annat än julskinka ( massvis) och mammas sillröra, då är jag nöjd! Och jag kan säga att det känns skönt att inte förvänta sig något, eller önska sig något speciellt. Det är mycket roligare att bara få något trevligt som någon annan kommit på! Och under årens lopp har jag också märkt hur mycket roligare det är att själv ge julklappar! Ifjol planerade jag länge mina julklappar och jag bara väntade att få se vad alla tyckte om sina gåvor. I år har jag inte lika väl planerat men jag ska nog hitta något bra åt var och en ändå:)

Nej nu ska jag nog aktivera mig! Haha, de som vill kan ju lyssna på det jag lyssnar på nu: Leidit lavalla( Paula Koivuniemi, Marion, Katri - Helena m.m) - Hittiputki! INga kommentarer behövs, jag vet vad ni tänker!

- Jul i stugan -

Japp, nu har jag äntligen pyntat här och julen känns med ens ett steg närmare:) Tyvärr är stjärnan i sovrumsförnstret lite sned så jag tror att V är tvungen att hjälpa mig med den:)

Gick en sväng in på Tiimari och köpte världens finaste prydnadsboll till fönstret, jättefin:) Köpte också lite ljus och annat trevligt, och är därmed nu nöjd över hur julen ter sig i denna lägenhet:)

I bussen hem blev jag underhållen av en medelålders tant och en grupp utländska studerande.  Tanten var väldigt intresserad av varför de var i Finland och de försökte på en helt oförståelig engelska ta reda på. De svarade på finska och den var ännu mera oförståelig! Till slut började de tala en blandning mellan tyska och italienska och tack och lov var det då jag skulle stiga av! 

Nu ska jag tända ljus, koka lite glögg och fixa foton:) Ha en mysig kväll! 

- ... -

Ok. Nu fungerar det igen. Great:)!

- Problem -

Ok, det är definitivt nåt problem med bloggen nu. Igår på morgonen skrev jag ett jättelångt inlägg och berättade om helgen och hur duktig jag än en gång varit och det syns fortfarande inte på bloggen. Don't know what to do.

Idag ska jag iallafall plocka fram jultjafset här:) Lite tomtar kan göra gott:) Borde kanske packa också, imorgon bär det av mot Sverige, jippii! Julshopping och trevligheter. Laters!

- Morgonrusning -

Morning! Har idag igen varit helt otroligt duktig. Jag steg upp då mamma ( :) ) väckte mig kvart i åtta. Tänk vilken lyx! Hon lämnade I och sova så jag fick äran att ta hand om morgonstressen med honom:) Nä då, skämt o sido, helt bra gick det. Jag låg kvar i sängen tills jag vaknade till då I, från sovrummet,  ropade för fullt på mamma!

Josefin to the rescue och  jag lyckades genast få honom på min linje om hur kul det är att han får vakna upp och tillbringa morgonen med mej :)! Han såg på sitt barnis och åt sin semla, klädde på sig och gick ut och väntade på mig, och efter att jag hittat honom bakom huset körde jag iväg honom till dagis.

Jag kom hem, tog en kopp kaffe och, tadaa: läste slut sociologiboken! Gud så duktig jag är! Nu ska jag hoppa i duschen och sedan åka iväg till min moster för att träffa kusinbarnet:) Hälsa på hos moffa ska jag också. Klockan 13.30 blir det tandläkare, kul:) Måste också hinna adda några låtar till min Mp3 så jag har något att lyssna på på vägen tillbaks till Åbo ikväll.

Ha en bra dag alla, och för riktigt skön musik, som lär behövas i det här unkiga vädret,  rekommenderar jag den gamla härliga Yellowcard - låten Only one!

- Scusi -

Ups, har itne varit så aktiv denna helg här på bloggen, jag har haft mycket att stå i, men nu är det dags för en ny vecka och den för med sig minst lika mycket som förra veckan.

Helgen bestod som nämnt av en snabbvisit i Dalsbruk där "Lilla Jul" firades lite smått:). På söndagen jobbade jag och var helt asatrött efter det, varför kan folk inte hållas hemma på söndagar:)?

Idag har jag varit fröken Effektiv och stigit upp med tuppen för att sätta igång med sociologiläsandet. Jag var tvungen att innan 12 pluggat igenom en bok till tenten eftersom jag inte längre fick förnya den eftersom någon annan reserverat den. Suck! Helt fullproppad med ny information styrde jag mig mot skolan och italienska föreläsning. Efter det satte ajg mig på bussen mot Bruke igen, och nu sitter jag här. Anledningen till denna visit är tandläkarbesök i morgon. Trevligt med visdomständer som inte rymms! Att dom ska tränga sig på!

Nu väntar jag på mammas mat, och är väldigt hungrig. Dessutom kan jag rekommendera att inte äta sig full med Geishan, som substitut för mat, under bussresan, eftersom det högst sannolikt leder till liknande fall av illamående som jag nu upplever! Usch!

Nåja,  nu inspektion över hur länge tid det är kvar tills min mage kan bli mätt! So long!


RSS 2.0