- Tygskor är sommarskor! -

Hejhej!

Tyvärr blev det inget mera bloggas igår på kvällen, eftersom jag var asatrött efter jobbet igår! Så trött så att jag försov mig idag och vaknade en timme senare än vad klockan var inställd på! Saken blev ju inte heller bättre av att min cykel var i skolan och att jag var tvungen att gå in till skolan. Igår kväll var det nämligen så svinkallt så jag valde att helt enkelt lämna min prescious dit, och ta bussen hem efter jobb.

Så det var inget annat för mig att göra än att vackert ta paraplyt i hand och traska in mot skolan. Tygskor på fötterna! Great! Vet för övrigt inte vad jag har tänkt med då jag yrade omkring här i morse, eftersom jag också satte på mig en kortärmad tunika och ingen tröja. Josefin, det är inte sommar mera! Get it! Så om jag blir sjuk nu finns det ingen annan att skylla på..än mina tygskor!

Nå, nu är jag hemma iallafall och ska strax bädda ner mig och mina kalla fötter under täcket för att sova en stund. Senare blir det Kåren:)

À bientot!

 

 


- One more to go -

Morning!

Har just skrivit klart sociologin för denna vecka. Puh, bara ett referat till. Hatar att jobba med panik och svetten i pannan. Jag gillar lite stress, annars får jag inget gjort, men det ska inte vara såhär att jag knappt hinner äta morgonmål innan jag måste iväg. Nå, det är ju först vid ett, så nog hinner jag ju rätt bra.

Idag blir det jobb, jippii! Riktigt längtar till jobbet idag, det var så längesen jag var. Saknar alla mina härliga arbetskompisar:)

Men nu blir det morgonmål, dusch och sen iväg. Hinner inte cykla på jobb idag, tråkigt, men måste på den förbaskade föreläsningen.  Ha en bra dag! Hej!

- Årets första -

Så var alltså årets första tent avklarad. Väldigt trevligt. Jag borde vara godkänd, men knappast så mycket mer. Där ser man vad små sötar bebisar kan åstadkomma i all sin ovisshet:)

Har just tagit en powernap och ätit lite makaroner, så jag borde vara sådär lagom preppad för att fortsätta läsningen av mina skäggiga gubbar, Durkheim på tur. Blah! Jag skulle helst bara vilja öppna min megapåse med Smoothie - karkkisar och bara dega på soffan tills det kommer Desperate, då jag officiellt får börja dega...

Näe, nu är det dags för skärpning! Ingen annan lär göra det åt mig...Salut!

- Åbo -

Hemma igen då, efter en skojig och välbehövd semestervecka i Sverige. Har nog världens bästa storasyster/ systrar:)! Synd att hon ska bo så långt borta bara, fast å andra sidan är det nog inte så långt ändå. Det kunde vara värre, om man säger så:)

Båtresan hem var grym, som vanligt. Jag har avsmak för Sverigesbåtarna med alla alkoholiserade människor i korridorerna. Det enda roliga under resan var min mamma som gick in i en dörr:)!

Skippade morgonens föreläsning för att hinna läsa om politiska ideologier och känner mig nu beredd att svara på tentfrågorna. Great!

Har världens Facebook-abstinens just nu, jag kommer inte in dit! De håller på och fixar på min sida, så onödigt! Nå, jag får väl kolla mail och läsa föreläsningsmaterial istället då. Skoj!

Strax iväg och äta med Anna. Hejsvejs!

- Söndag -

Morning!

Igår blev det våffelkalas så det härliga stod till. Jag fixade våfflor åt hela gänget och jag tror faktiskt att jag aldrig lagat så goda våfflor förr!

Idag är sista dagen här, och det känns tomt att åka hem. Jag skulle vilja ta han lilla med mig hem, men tyvärr är det nog kanske rätt så omöjligt..Men jag ska komma och hälsa på snart igen:) Jag har dessutom kommit fram till att jag trivs otroligt bra i Sthlm och att min höst antagligen inleds här, på Stockholm Universitet nästa år. Det ser jag fram emot!

Nu ska jag börja dagen med en prommis med vagnen! Laters!

- Dödens väg och EMD -

Nyss hemkommen från en heldag på..motorvägen. Låter konstigt, men det var verkligen skoj! Där fanns en massa kul saker att göra och Cirkus Cirkör var där som en promgrampunkt, och de är verkligen dutkiga! Vilken show! Jag blev helt tagen, och fick nästan en vilja att själv gå med i en cirkus. Där skulle jag verkligen kunna vara mig själv:)!

Som sista programpunkt uppträdde EMD, Erik, Mathias och Danny. Jag kände faktiskt igen en låt, "Baby Goodbye" ( så ja, Emmi, den =) )men ingen annan. Borde visst skärpa mig lite, för alla fjortisar som vallfärdat dit för att se dem, kunde minsann alla låtar. Fast så är ja ju ingen fjortis heller...

Jag tog några bilder från dagen, men kan tyvärr inte lägga upp dem här eftersom kabeln ligger hemma i lådan i Åbo. Nu blir det middag här och sen har jag paxat att byta blöja:)! Hejsvejs!

- EMD -

Morning!

Så var det lördag då och nästsista dagen här. Idag ska vi antagligen åka på invigningen av den nya motorvägen, där det lär ordnas program för barn och annat skoj. E berättade att EMD spelar där senare på dagen. Jag kan tyvätt inte komma på någon låt av dem..irriterande.

Men nu ska jag göra mig i ordning för dagen. So long!

- Shopping -

Hejhej!

Idag har det blivit lite shopping då. Dock har vi inte åkt in till stan utan har hållt oss i Haninge och köpcentrumet där. Jag köpte lite kläder och sånt från H&M och sen älskar jag att handla en massa härliga schampon, balsam och tvättgrejer! Jag har laddat upp med kroppsprodukter för åtminstone ett år framöver nu.

Efter hemkomsten därifrån blev det middag. Kyckling, sallad, bröd och mumsigt rött vin. Jag har sällan förrut druckit rött vin eller vin överhuvudtaget till maten, men det har definitivt ändrat med åren. Nu tycker jag det är skoj att testa olika viner till maten, men en god middag är i så fall ett absolut måste!

Nu blir det myskväll med syster E, M, lillgossen, I, mamma och pappa..:) Go'kväll!

- Plommon är goda -

Liten bloggpaus igen då. Gick in till stan med E cirka halv ett där vi mötte mams, paps och I för att shoppa lite. Tyvärr är Nynäs centrum lite litet så jag hittade inget i klädväg, men ett mopp-set hittade jag minsann! Nöjd!

Föräldrarna och I körde iväg och hämtade pizza medan jag och E gick hem tillbaka vid cirka tre tiden. Jättegod pizza måste jag säga, väldans gott!

Jag och I kom just hem efter att ha varit ut och gå en bit. På ett staket vid sidan av vägen hängde en korg fylld med plommon, och en skylt ovanför där det stod " Varsågoda". Typiskt sociala och härliga svenskar! Jag och I älskar plommon så vi plockade åt oss en massa, sedan gick vi hem tillbaka och sjöng " Dansa, dansa limbo" hela vägen..Japp, vi är konstiga!

Nu blir det kaffe och mammas mumsiga kanelbullar! Slurp!

- Torsdag -

Morning!

Ja, eller, god förmiddag, kanske det heter den här tiden. Jag är lite råddig eftersom jag har varit vaken sen halv sju. Jag vaknade av en helt för jäklig huvudvärk och fastän jag proppade i mig fullt med huvudvärkstabletter gick det inte om.

Pinade mig upp vid halv nio och satte mig vid kaffebordet med de andra, efter tre koppar kaffe lättade det lite. Efter min morgonprommis gick värken nästan helt bort och nu känner jag mig helt ok. En mystisk värk var det, kändes helt som en hangover, trots att jag inte druckit en droppe alkohol sen lördags. Mystiskt.

Just nu sover gossen och vi andra lunchade lite lätt. Jag fick honom att somna idag, han somnade så sött i min famn. Gullegris!:)

Nu bär det strax av mot stan, bara han vaknar och vi andra är klara. Skoj!

Statskunskapstenten ligger mig inte varmt om hjärtat nu kan jag tala om...

So long!

- Fika -

Denna långa dag börjar lida mot sitt slut. Vi har hunnit med en lång promenad runt Nynäshamn, en sväng i matbutiken och middag. Dessutom har jag hunnit med ett blöjbyte till, great!

Dagens höjdpunkt var ändå då lillkillen låg i min famn och skrattade åt/med (?) mig hur länge som helst på dagen. Han var så söt och finurlig där han låg.

Nu har vi fikat och jag bestämde mig för att ta en lugn stund framför datorn med Karl Fazers "Blueberry pie" - konfekter och en halv kopp kaffe till, i stället för att dra iväg till Coop. Ska chilla här en stund innan jag drar iväg ut och springa.

Go'kväll!

- Moster Ini -

Framme i Sverige då. Och jag kan inget annat än konstatera att min systerson är världens sötaste lilla baby! När vi kom låg han så sött och sov i mammas och pappas säng, men sen vaknade han då vi åt frukost och då höll jag honom i famnen. Det var så längesen man senast fått hålla i en så liten söt sak:)

Såklart spydde han ju på min axel det första han gjorde, men det spelade faktikst inte så stor roll, han är ju så söt! Dessutom räknade jag lite med det, redan i magen var han ju rätt envis mot mig, hih. Har också hunnit med att byta blöja och klä på honom. I've still got it!

Nu ska vi strax gå ut och gå en sväng och sen fixa middag! So long!


- Off I go -

Nu är det brådis, igen! Jag sitter fortfarande i badrock och har fortfarande inte allt packat! Jiises, att jag alltid ska vara såhär seg!

Vad ska jag egentligen ha med mig? Inte så mycket, eftersom jag ska handla typ allt nytt där. Väntar på att äntligen få shoppa, har nämligen sparat mig för det här:)

Men det jag ändå väntar allra mest på är min lilla systerson. Jag ska bara ha honom i famnen hela veckan, och fota honom tills minneskortet är fullt:) Hih!

Nej nu, hårföning och sminkning. Jei för Sverigesbåt, not!

Sveriget  here I come:)! Ciao!

- Människans bästa vän -

Morning!

Har nu varit jätteeffektiv och har redan nu skrivit klart sociologin. Jippii för mig! Nu har jag dock en held del packande kvar och borde sätta igång att jag inte lämnar allt till sista minuten. Det är så typiskt mig!

Alltså är bara tvungen att kommentera Radio Vega Nyland en gång till! Vad är det för ett meningslöst program som de kallar " Människans bästa vän". Just nu snackar de om åsnor, de är väl inte människans bästa vän heller? Herregud så pinsamt program! Snälla Vega, kom på något bättre!

Efter föreläsnigen bli det stan en sväng med Anna. Skoj! Nej nu ska jag sätta igång och fylla Matthew Williamsson med stuff! Ajöss!


- Höjdpunkt -

Äntligen färdigläst. Okej, har ju inte direkt läst hela kvällen sen det senaste inlägget, men ändå:) Strax är det dags för dagens höjdpunkt, Desperates! Det slutade så spännande förra veckan så jag väntar med stor spänning på dagens avsnitt.

Hinner med en kopp te och en smörgås innan det blir soffdegas. Borde tvätta en maskin byke till ännu, jag älskar att tvätta!

Gonatt!


- Fungerar äntligen -

Oj vad klockan går. Klockan är ju liksom sex redan och jag tycker att det just var morgon och jag var tvungen att pina mig upp ur sängen. Men så är ju obviously inte fallet. I allafall har jag haft en trevlig dag. Anna och jag möttes på föreläsningen redan halv nio och har hängt typ hela dagen:)

Vi läste lite på bibban efter klockan tio, eller ja, jag läste och Anna löste sudoku och sen gick vi och äta lunch. Sista föreläsningen hade vi vid ett och efteråt cyklade jag via butiken efter kaffe för att sen styra hemåt och vänta på Anna och Emil. Emil lovade som sagt hjälpa mig med min printer och han verkar ha magical hands för nu fungerar den! Jihuu! Måste dock köpa svart färg, röd text kan bli lite tråkigt i längden...

Dessutom fungerar återigen min tvättmaskin, Emil behövde bara ställa sig bredvid den då jag förklarade mitt problem och plötsligt slog den igång och nu tvättar den redan sats nummer två för dagen. Nice!

Vi drack, som avslutning på Emils brillianta teknikhuvud, kaffe och åt Annas goda kinuski-lingon paj och lite kex. Fika är bäst då det finns bra sällskap och massor av godsaker med på bordet:)

Nu ska jag sätta igång med att studera flitigt igen och försöka komma underfund med min vän Max Weber! Au'revoir!

- Slut på helgen -

Jag vet, väldans dålig uppdatering under helgen men jag har haft så mycket att göra hela tiden att jag knappt hunnit nörda mig alls. På lördagen blev det jobb ända till halv sju.

Efter det mötte jag världens bästa Lotta på Edison och vi hade en mysig vinkväll som slutade på Amarillo/Börs:) Idag har jag bara varit alldels dödstrött och försökte läsa lite på sociologin men det gick ju som det brukar gå då jag ska vara effektiv: jag somnar! Great!

Nu ska jag gå och sova eftersom jag är i major behov av sömn efter denna helg, återigen!

Snart åker jag till Sthlm, jee! Snart får jag träffa sötisen! Nattinatt!

- Butiken är öppen -

Vilken skoj dag hittills! Ok, inte så skoj då jag i morse märkte att natten var över och att klockan, efter att jag kollat minst tre gånger, faktiskt var halv nio. Jag var helt dödstrött och skulle helst av allt bara legat och degat minst en timme till. Nå, pinade slutligen upp mig ändå.

Drog iväg till skolan och föreläsningen 10.15 och jag kan lugnt säga att det var den tråkigaste förläsningen ever! Det enda jag fokuserade på och kunde tänka på hela föreläsningen var att professorn var klädd i en randig skjorta med en rutig väst ovanpå ( !! ) och att hans gylf var öppen! Så mycket för den föreläsningen.

Vid halv tolv mötte jag Pauliina vid domkyrkan och vi stack iväg till Kåren på lunch. Där satt vi och snacka allt mellan himmel och jord, tills Lotta ringde och hon och jag bestämde att ta en kaffe. Vi möttes utanför det nya salladsplacet " Greenz" och drack varsin jättekopp kaffe. Vår träff räckte faktiskt ända fram till nu. Mycket att prata om eftersom en hel del hänt sen vi senaste kaffedrack oss.

Kvällen är fortfarande lite oklar. Antingen är lillesyster påväg in till stan eller så ska jag iväg på Gulnäbbsakademin på Kåren. Dessutom känner jag för att göra paj!:) Skinkpaj är min specialitet!

Men nu ska jag kolla mail och fixa lite annat skolgrejs och sen eventuellt en liten tuppis! Ajöss!

- Kusligt mörkt -

Ber om ursäkt för dålig uppdatering idag, men jag har faktiskt inte varit hemma nästan alls. Jag hade föreläsning vid tio, sen lunch i skolan och vid ett följande föreläsning. Efter det raka vägen på cykeln och iväg mot Mylly och jobb. Dagen på jobb gick fort och plötsligt blev det kväll och dags att cykla hem igen.

Btw, för er som inte märkt, så är det asamörkt ute redan klockan åtta nu! Kusligt mörkt. Saken blir ju inte direkt bättre heller av att jag varken har reflex bak på cykeln ( någon har förstört den) eller cykellampa. Jag är rädd att farbror Polisen tar mig någon vacker mörk höstkväll och säger mig ett par sanningens ord. Jag försöker varje gång jag cyklar hem komma på en bra ursäkt jag kunde använda, men har fortfarande inte kommit på någon som duger..

Nu ska jag äta karelskpirog, som jag fortfarande inte tröttnat på fastän jag haft sådana som lunch på jobb hela sommaren typ, och sedan krypa till kojs och avsluta kvällen med ett avsnitt Friends:) God natt!

- Bäst -

DET HÄR ska jag också börja syssla med! Kan det här bli roligare? Gudars alltså..!


- Luolavuori -

Blev inget printer-fixas idag, eftersom jag kom på att det är rätt lönlöst att fixa printern då inte jag har papper:) Smarta jag! Men vi fixar det nästa vecka, och med vi menar jag Emil.

Kom just hem efter en härlig tripp, tillvad jag anser vara Åbos bästa plats, nämligen Luolavuori - berget:) Det är så högt och solen lyser alltid så vackert där på kvällen:). Ska lägga upp en bild på kvällssolen därifrån nästa gång jag är där med kameran med mig. Just nu är kameran hos Pauliina, där jag glömde den i lördags.

Sociologi-träffen som vi hade gällande våra texter kring Marx idag gick faktiskt otroligt bra! Jag kände att jag trots mina egna tvivel, faktiskt kunde en hel del om gubben. Dessutom kunde jag komma några riktigt brillianta tankar om honom vilka jag själv blev väldigt förvånad över att jag hade i mig:) Alltid kul att märka sådant.

Har också hunnit kolla på en film idag, "Duplex". Jag har sett den förr men hade glömt hur kul den är. Förvisso är de flesta filmer med Ben Stiller riktiga höjdare:) Nu ska jag fortsätta dricka mitt te och tappa bort mig i cyber-världen! So long!

- Akvariefiskar is the shit -

Jess! Nu har jag äntligen fått ihop plitat en sida om Marx, eller en sida och lite till faktiskt:) Nöjd! Skickade iväg den till Anna så hon kan hjälpa mig att printa den. Och sent igår kväll kom jag på att M aldrig fick möjlighet att läsa igenom den. Damn it! Varför ska jag alltid vara i sista minuten? Nåja, eget fel..

Alltså har Radio Vega idébrist gällande program på kanalen eller vad är upp med programmet om akvariefiskar, som jag lyssnar på nu? My gosh! Kan det bli mera ointressant!? Jag vet, jag kan ju byta kanal..

Nu ska jag städa här, jag får finfint besök i eftermiddag. Anna och Emil kommer och hjälpa mig med min printer!:) Jee!

Dessutom ska jag lyssna på denna låt:



Seriöst, jag börjar gråta då jag hör den här. Så fin!

- Irriterande "små"kryp -

Go'kväll!

Usch vad irriterande! Idag då jag cyklade hem flög världens största djur in i ögat på mig. Och JO, jag väljer att säga djur istället för insekt eftersom flygfät var gigantiskt! Jag höll på att cykla i diket eftersom det var helt svart framför mitt öga. Sved gjorde det också!

Jag hann bara en liten bit framåt, och det var svart och sved fortfarande i ögat, då ett till djur flög in i andra ögat på mig! What are the chanses!? Det var typ ännu större och jag var nu tvungen att stanna för att försöka gräva ut kadavren ur ögonen. Men förgäves!

Jag pinade mig hem med vattnande ögon och rusade in till wc:n för att ta bort dem, då jag till min förskräckelse märkte att det ena krypet inte ens var en fluga utan ett djur med SKAL på! Jiiises!Förvånansvärt att jag kunnat cykla hem med det där i ögat Jag skulle helt bra kunna vara blind vid det är laget, tack och lov är jag det inte. Men jag säger det igen; att cykla är livsfarligt! Nästa gång blir det brillsen på!

Nu sitter jag och räknar ner tills det kommer Desperates, jihuu! Har just suttit och skrivit lite på Marx, intressant, men gillar inte Word. Imorgon sovmorgon, skönt! Det var med väldigt långa steg jag släpade mig ur sängen idag.
 
Natti!

Ps. Detta måste vara historiens längsta berättelse om ögoninsekter..Interesting I must say!


- Jump -

Herregud, kan min läsning gå trögare? Jag har typ läst en halv sida. Fint Jossan!

Nä, skäms på mig!

Har istället hittat en massa bra, ny musik som jag ska fylla min emppari med. Jepp, jag kör fortfarande med Mp3 och inte I-pod eller något annat high-tech. Tror jag ska ringa Anna nu och snacka lite, SEN ska jag läsa. Jag lovar.

Gillar den här låten av Flo och Nelly.


- Söndag -

Det blev en tung helg denna helg igen. Efter jobbet igår, som btw var väldigt hektiskt, bestämde jag och en kompis att vi ville ut och dansa lite:)

Jag hann bara hem, duscha och äta lite för att sedan ta bussen in till stan och Pauliinas mysiga källarvåning. Vilken kväll! Vi har alltid så roligt och igår var inte ett undantag. Borde dock föra mina skor till skomakaren och byta klack, känner att de börjar bli lite slitna..:)

Nu ska jag dricka kaffe, sen sätta igång och läsa Marx. Vad ska jag göra för mat idag då?Hmm...

Ciao!

- Boring -

Ok, nu har jag tråkigt!

Jag har inget att göra, ingen att snacka med och inga idéer. Blä.

Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag senaste skulle ha suttit ensam hemma en hel dag och kväll utan ha gjort något med nån annan person. Men å andra sidan kom jag på att det kan vara helt nyttigt också, att inte göra någonting. Att lära sig att njuta av ingenting. Men nog är det tråkigt allt..

Nå, kanske ajg borde ta mig ut o gå en sväng. Piggna till lite. Jo, det ska jag nog.

Gonatt och hej!


- Stökfredag -

Puh, äntligen städat och fint här hemma. Ok, jag har ju inte direkt städat hela dagen, men det gick lite trögt.

Dessutom var jag tvungen att gå och se på en lägenhet i systers ställe på eftermiddagen, vilket också segade ner min så annars otroligt effektiva städning:) Hoppas de skulle få en lägenhet snart så att jag kan umgås med dem varje dag:) Har på känn att jag kan bli en liten pain in the ass..hah!

Har just suttit över en timme och läst om Karl Marx. Intressant att läsa om honom, men samtidigt väldigt knepig person. Det jobbiga är att göra ett ordentligt referat om honom senare. Tror jag måste fråga E's man om hjälp, så att jag inte skriver något felaktigt:)

Har dessutom planerat hösten lite och det ser ut som om att jag inte kommer att ha så otroligt mycket kurser andra perioden heller, vilket är helt bra för jag känner att denna period blir rätt stressig ändå..

Nu ska jag äta glass och ska fortsätta lyssna på Fredagshälsningen som jag lyssnar på i efterhand eftersom jag sov i morse. Jag vet, TÖNT!

Hejsvejs!

- Sötis -

Morning!

Solen lyser och jag steg just upp. Härligt! Idag är det en absolut ledig dag för mig. Så skönt det känns! Jag ska bara slappa och vara ute så mycket jag kan.

Jojo, jag ska också städa..Men först äta lite frukost och lyssna på radio och läsa mail:) Jag har också ett väldigt stort behov av att shoppa, men jag har lovat mig själv att inte köpa något innan jag åker till Sverige.

E och M's pojke är så söt så jag tror jag dör! Fick äntligen se bilder igår! Hur kan en människa vara sådär söt, jag säger som Monica i Friends : " I would like to put him in a pitabread and eat him:)"

 Förresten, det här måste vara en av de roligaste scenerna i Friends. Skrattar för fullt varje gång!

 


- Det var också kul.. -

..idag då jag cyklade till skolan och en byggnadsarbetare på Nylandsgatan strittade cement över mig! Kände bara hur något droppade på mig i farten och väl framme i skolan märkte jag att min svarta tröja hade blivit prickig.

Alltid lika kul när något så typiskt mig som detta händer.

Nice.

Har just vaknat ur min not so much - skönhetssömn. Nej, jag orkar inte städa idag utan tar det imorgon. Jag har bestämt att byta ut städningen mot att baka paj! Efter det ska jag ut och springa, och det är säkert!

Go'kväll!

- Studieliv -

Studielivet är hårt. Ojoj.

Upp tidigt igår för att vara aktiv studerande och släpa sig själv iväg till skolan till klockan 10. Föreläsning en och en halv timme, vilket räckte mycket väl för mig och min fortfarande sommarinställda hjärna.

Efter det lunchade vi på Hankens café, som btw jag fortfarande inte gillar. Men vad gör man inte för lite mat?

Gårkvällen däremot var väldigt skojig. Vi satt ett litet flickgäng på Bremer först och efter det gick jag,Henrica och Elin vidare till Klubi på Welcome Party. Väldigt bra drag där, och dansgolvet var smockat med folk som, om de hade tur, kunde dansa och röra på sig lite. Jag hade tyvärr ingen kamera med mig igår, vilket jag nu efteråt inte direkt ångrar heller:)

Idag har jag haft sociologi och sen träffat Karin och lunchat med henne på Novias minicafé:) Nu ska jag lägga mig i sängen och sova en stund. Jag har ett mega städningsprojekt på gång i eftermiddag och vill helst inte somna med golvmoppen i ena handen och fönsterskrapan i andra..

Veckans, höstens och årets otroliga väntande är nu äntligen över. Jag har blivit moster!! Jihuu! En söt gosse har min syster och hennes man fått! Jag tror inte det är möjligt att längta mera till Sverige än vad jag gör nu! Men snart.

- Varför ska gamla människor inte köra bil? -

För att de inte ska de!

Idag var typ n-te gången som jag har tänkt bli överkörd av en panschis på vägen! Idag var det dock riktigt, riktigt nära! Gubben i bilen, och gumman som satt bredvid, borde ha väjt för mig då de svängde och jag cyklade över övergångsstället, men den lilla regeln hade de visst glömt! Det var så nära att jag för ett kort ögonblick tänkte hoppa av cykeln och öppna dörren till gubben och skrika någonting fult! Men, jag gjorde det inte..Jag tror iallafall att det nu står rätt klart för de flesta hur jag kommer att dö..

Igår var jag faktiskt hemma i Bruke och kom mig bara inte för att blogga riktigt. På kvällen bestämde jag mig för att bada i bubbelbadet och det visade sig vara precis vad jag behövde. Bara en massa bubblor ( och verkligen fullt av dem eftersom I hade bestämt sig för att blanda alla tre bubbelbads doftpåsar !) och doft. Härligt! Hade glömt hur skönt det är! Idag kom jag tillbaka till Åbo och gick på första sociologiföreläsningen för i år, den verkar helt intressant måste jag medge:)

Nu ska jag äta mat och sen lägga mig och vila. Jättetrött. Jag tror helgen verkligen har satt djupa spår i mitt psyke..

Ajöss!


- Höjden av trötthet -

Är det höjden av trötthet då man inte längra orkar gäspa..?

Oberoende  ska jag nu krypa ner i nybäddad säng och sen fortsätta äta skräpmat och mysa med O.C.

Gonatt!

- Morgon två gånger -

Ok. Idag har jag alltså vaknat två gånger från en ordentlig nattsömn. Vaknade först vid 8 utan att vara det minsta trött och valde att stiga upp. Vaknande nummer 1.

 Vid tolv blev jag däremot trött och somnade så skönt på sängen, för vad jag trodde var en stund, tills jag vaknade och märkte att klockan var halv fyra och jag flög upp från sängen. Dagen var ju långt hunnen och jag i bara i morgonskrud. Vaknande nummer 2.

Grattis..

Nå, nu har jag iallafall aktiverat mig och fixat och radat med mina skolpapper. Ska bara läsa igenom en text till morgondagens föreläsning. Jag tror det kallas läxa?

Världens kuligasteutekväll igår också. Dansgolvet is verkligen the shit! Gårdagens låt måste vara denna:               



- I bilder -

Bilder som rätt bra beskriver gårkvällen och denna dag:)


Anna med våra första Cosmos:)


Och så dagen efter..=)
 
 


- Skoj, skoj, skoj -

Bonjour!

Hemma efter en skitskoj utekväll! Jag åkte vid fyra tiden iväg till Anna och Emil och där började jag och Anna med att snacka om allt möjligt och omöjligt. Vi hade en riktig tjejkväll och tog typ 3 timmar tid på oss att välja kläder, fixa hår och dricka Cosmopolitans:) Anna är btw expert på att laga Cosmos, kanske beror på att lagret är fyllt med tillbehör i deras gigantiska egengjorda bardisk! Härligt:)!

Vid sju tiden joinade Michele och Lasse oss och senare också Robban, Bob och Lenno. Eftersom Anna inte hade några högtalare till datorn hördes inte musiken så bra, så vi bestämde oss för att sjunga själva istället och Anna kopplade i Singstar. Så resten av kvällen stod vi alla främst och skrålade i vardagsrummet. Stackars grannar.

Efter en cider på Blanko drog vi vidare till nya stället " The Monkey" och resten av kvällen var dansgolvet fyllt av alla oss, fortfarande skrålande. Tyvärr. Man kan inte överrösta musiken på krog, det går inte!

Nu ska jag hoppa på cykeln och filla iväg till Anna efter mina saker. Ikväll blir det utgång med Pauliina från jobb, jee:)

Hoppas jag bli moster snart också...:) Au'revoir mes amis!


- Stora bullar -

Hur kan det vara såhär varmt? Jag kom just in efter en lite kvällspromenad och håller på att svettas ihjäl! Det är helt fuktigt ute och skulle syrsorna hörts därute skulle man kunna tro att jag tog kvällspromenaden i Grekland! My gosh!

Idag har varit en trevlig dag. Först jobb, vilket efter två dagars ledighet igen kändes väldigt trevligt:) Vid halv fyra hade vi träff med Pauliina, Tiina, Kirsi och Marianna vid café Brahe. Vi diggar deras jättebullar:) Där satt vi till klockan sex och bara snackade en massa trams och skojigheter.

Marianna och jag pratade mycket om svenskan eftersom hon kan svenska rätt bra, efter att ha varit i Sverige två år, men det konstiga är att vi inte pratar svenska sinsemellan. Grejen är det att det skulle kännas så konstigt. Vi kom båda fram till att eftersom vi en gång börjat prata finska ( jag visste inte då jag träffade henne att hon kunde svenska) är det väldigt svårt att byta om och plötsligt snacka svenska. Jag menar, det känns så konstigt att prata det med henne. Egentligen är det dumt, men det skulle kännas som "fel språk" om jag skulle prata svenska med henne. Mystiskt.

Efter kaffe kom jag hem, åt och har i princip suttit här vid datorn sen dess. No life, jag vet.

En annan konstig sak är att även om jag har alldeles fruktansvärt varmt nu, dricker jag te! Jag fick världens himo på te, och måste bara värma en kopp. Vad upp med det i denna värme?

Nej nu ska jag söka vidare låtar på tuben och sen sova en lång och skön natt! Härligt! Natti!

- Confused -

Efter att ha plockat in kläder i mitt klädskåp och rensat upp lite i mina skåp märker jag till min förvåning att det på papplådan, som hör till min kaffebryggare , står : " Kaffebryggare: Smörgåsar på ditt sätt, precis som du vill ha dem".

What? Har jag missförstått vad man egentligen ska använda kaffebryggaren till..?


                                                               


- Dna, hoppas jag -

Hejs! Efter att igår ha varit alldeles överglad för att mitt Dna fungerade, blev jag idag rätt snopen då Anna meddelade att hon inte har kunnat ringa till mig på hela morgonen! Och inte har jag fått något av hennes meddelanden heller. Argh!

Jag marsherade iväg mot Dna-kauppa och lade fram mitt lilla dilemma om att jag kan ringa och skicka medelanden med ingen kan ringa mig! Killen visste inte vad det kude bero på först, men efter en tids funderande kom han fram till vad problemet var och fixade det. Tydligen hade jag någon inställning gällande vidarekoppling, vilket jag faktiskt inte var medveten om. Men nu är det lugnt och allt fungerar. Iallafall för tillfället.

Har just ätit och är nu helt trött och funderar på att fortsätta mitt O.C  - maraton tills jag somnar. Ha en fin dag!

- Så var det färdigt -

Nu är alla bilder inne i albumet och det tog sin tid. Men nu är det klart, och det känns alltid lika bra att ha fått sitt liv i bilder organiserat. En del bilder gav väldigt fina minnen..

Men nu ska jag äta glass och choklad, eftersom jag, som är världsbäst på att klotta, kom på att det är bäst att jag limmar först och äter sen. Belöning, ni vet:)!

Ha en mysig kväll!

- Framsteg -

Hola! Jag lever nog, även om uppdateringen här tyder på annat. Idag har jag varit en snabbis till Bruke och vikarierat lite och hem via efter lite grejs som jag lämnade efter mig förra veckan.

Har sen fixat med lite häften och pennor och mappar och keikkers och borde nu vara laddad för morgondagens föreläsning. Och ja, imorgon ska jag gå!

Dessutom fick jag idag en glad nyhet gällande min musik och ska kolla upp lite grejer inför det. Bra med kontakter! Men nu närmast ska jag gå till butiken, inhandla lim och vaniljglass, nej jag ska inte äta dem tillsammans, utan sen sätta igång med att fixa fotona och samtidigt äta glass och choklad:) Känner att jag behöver få in åtminstone alla gamla foton i albumet så att jag kan avsluta kapitlet..

Ska också fortsätta med att lyssna på franska Nrj, som btw är bästa radiokanalen på nätet, www.nrj.fr!


 Jag, innan utgång:)


RSS 2.0