- Almost -

Jess, nu är jag nästan frisk. Är dock hemma från jobb ännu idag och imorgon så att jag inte smittar ner andra i min närhet. Antagligen var det en helt vanlig influensa jag hade påstod läkarna men jag är nästan säker på att det var svin. Jo, jag vet bättre än läkarna, det är så!

Nu ska jag få åka och äta till min söta syster som lovade, surprise, fixa grissås. Mums! Jag själv ska fara flitig medan maten lagas och läsa tent. Härligt med syster i stan!

Ciao!

- Hata! -

Ok, nu är det något som är fel. Jag är fortfarande sjuk och nu när jag säger det kommer det att klinga "svininfluensa" i allas öron. Och jag vet inte, kanske det är så. Hatar det glr jag iallafall! Usch!

Jag har varit borta från jobb hela helgen och det enda jag gör är stirrar på väggarna eller Täydelliset på datorn. What a life!

Jag ska fasen bli frisk till fredagen, då är det glöggrundan!Dit går jag även om jag har svin, doesen't matter!

Nu ska jag effektivera mig lite och eventuellt förflytta mig från sängen till soffan för att läsa lite tent. Jo, såklart har jag tent att läsa på också, det är väl klart, även om jag håller på att hosta ut minga lungor i tentboken!

So long!

- Inte helt frisk -

Men gud, kan inte halsen ge med sig nu redan! Ingen feber har jag men halsen är ännu sjuk. Eller egentligen är den bättre då jag inte ligger ner, hur mystiskt är inte det?

Anyway, idag åker jag hem till Bruke igen. Ska dock hålla mig på lååångt avstånd från bebben, vill inte smitta honom, men jag kan iallafall sitta och se och lyssna på honom på en stol i ett annat rum..

Vet inte riktigt när jag åker hem tillbaka till Åbo, antagligen fredagkväll eller lördag morgon. Jobb i helgen igen.

So long!

- Älska Rudolf -

Med Annas vitlök och glögg och Sunes sommar känner jag mig nu mycket bättre. Jag bara älskar Rudolf, Peter Haber är som skapt för den rollen!


" Det är borta"- Benet?!?" Haha



Det här är det absolut bästa i hela filmen! My God!:)


- Bästa Anna -

Jag har nog världens bästaste kompis:) Anna hade med sig ett riktigt bra survivor-kit för sjuklingar. Kolla in detta:

Finrexin, glögg, vitlök, ÅU, en beskrivning vilka åtgärder man själv kan göra för att hålla sit undan svinisen, och en film, " Duplicity" med hottisen Clive Owen:) Tusen tack sötis!

Mår redan mycket bättre, hihi! Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på film. Har dessutom fått början på en ny låt, känns skoj!


- Sjukling -

Dålig uppdatering, jag vet. Har bara inte hunnit/orkat blogga de senaste dagarna. Helgen har tillbringats hemma i Bruke. KOm tillbaka till The City på söndagkvällen och jobbade igår.

Nu är jag tyvärr inte alls pigg och känner mig lika döende som en överkörd mask på en våt väg. Usch. Har sovit max 3 timmar inatt, stegring och halsont är det som hållt mig vaken. Nice!

Tack och lov kommer Anna snart med piano och vitlök. Vilka bra vänner man har! Svininfluensan får gärna hålla sig frånvarande..

Nu ska jag vila tills min underhållning kommer. Tror faktiskt att febern är borta dock. Ciao!

- Hihi -

Saker och ting händer!

Idag är jag så glad så glad!

Livet lever! Och jag med det! K ikväll, hem imorgon:) Jee!

Thank you and goodnight!

- Allt jag orkar nu -




Now I see myself through different eyes
it's no surprise
but being alone would make you realize, when it's over
all in love is fair
I shoulda been there, I shoulda been there, I shoulda shoulda


- Morning -

Godmorgon!

Jag var uppe med tuppen idag, eller ja, nästan, klockan 8 steg jag upp och försöker nu i all hast lära mig det sista inför tenten. Jag tror jag kan det nu. Eller jag har inget val, ska skriva tent om en timma.

Måste väldigt snabbt hoppa i duschen nu och sen iväg. En lång dag idag igen, skola, lunch, tydligen blodgivning ( Annas idé) och sen jobb till nio. Puh!

Ha en fin dag ni andra som kanske hinner njuta lite av hösten! Hej!

- TÖNT -

Japp, det är jag det! Helt idiotisk är jag! Har lyckats odugliggöra min telefon, big time! Jag satt och kollade på Desperate igår på kvällen och kollade samtidigt vad klockan var på telefonen. Råkade då tappa telefonen i golvet och såklart trillade batteriet ut och hela telefonen stängdes av.

Jag satte på telefonen pånytt och knäppte vant in PIN-koden, trodde jag. Jag märkte att det for fel första gången så jag gjorde det en gång till, men det var fortfarande fel. Då kom jag på att jag kanske inte bytt koden, och klämde in den vanligaste PIN-koden. Men NEJ, det var för sent, telefonen begär nu PUK-koden! Jag blev helt panikställd och fattade inte vad jag gjort fel, förrän jag märkte att jag ju faktiskt inte längre har Saunalahti SIM-kort utan DNA och att koden har ändrats...Det bör tilläggas att Desperate var VÄLDIGT spännande igår!..

Finns inte så mycket annat för mig att göra än att dra iväg till DNA-kauppa och få min bloody PUK-kod, det är ju inte direkt så att jag kan ringa til kundtjänst och begära den..

Nå, nu ska jag väl klä på mig så att jag hinner innan det blir jobb igen..Hejsvejs!

- Snuba -

Jep, nu är det hänt. Jag är sjukling. Eller nästan, egentligen är det idag mycket bättre än igår och så länge jag inte har feber är jag igång. Men hata att snyta näsan hela tiden, papper kan vara nog så otrevligt!

Kom hem till Åbo igår med Ale och M. Fick nervsterv på min socklåda, så städat hela lådan och klädskåpet ordentligt igår på kvällen. Hatar oreda i skåp! Ändå lyckas jag alltid åstadkomma det..

Idag har jag börjat dagen med läsning för allt vad jag är värd. Jag måste komma igenom tenten nu på onsdag, orkar inte tenta om den senare, dessutom har jag inte tid med flera tenter heller.

Vid halv fyra blir det jobb. Hade tänkt ta en promenad innan det, lite frisk luft gör ingen skada.  Ha en trevlig dag, här kommer några bilder från helgen:)


Jag och Cilla:)


Jag och kvällens värdinna=)

Vår alldeles egna taxichaffare:)


- Pappa -

Grattis på farsdagen! Är hemma med nästan alla nära och kära och firar vår pappa:) Skoj!

Igår var det tjejkväll med mina söta vänner, så skoj vi hade! Vi måste snart ta om det!

Ha en fin söndag! Imorgon börjar ny vecka igen, med två tenter. Usch!

- F-f-f-finlandsvensk -

Grattis till alla svensktalande i detta land. Jag är en av dem! Tyvärr verkar de flesta andra som talar det andra inhemska språket vilja utrota oss andra..Men we stand strong!

Har börjat dagen med musik, morgonmål och tentläsning. Ska fortsätta dagen med städning, i stor skala, och sen invänta mamma, pappa och moffa. Ska bli skoj, moffa har inte sett min lägenhet ännu:) Dessutom blir det middag hos Alex och M senare ikväll. Nice.

Ha en trevlig dag! Ciao!

 


Utanför min balkong hänger flaggan sådär passligt:)


- Duracell -

Jah, jag lever! Efter fem timmars sömn, en presentation, en sociologiföreläsning och sju tinmmar jobb, lever jag fortfarande! Jag trodde jag skulle somna i provrummen efter första halvtimmen på jobb, men icke. Jag har jobbat på som en Duracell-kanin helda dagen på jobb idag! Är väldigt nöjd över min Hello Kitty - sminkhylla, som jag kämpat med halva dagen, även om jag hatar den där förbannade katten väldigt jättemycket.

Konstigt nog är jag dessutom så pigg att jag kunde blogga denna tid på dygnet och att jag faktiskt seriöst funderar på att inte gå direkt i säng utan kolla på ett avsnitt Desperates från 6:e säsongen som Anna fixat åt mig. Äta ska jag iallafall, i massor. Och dricka te! Kände i morse att min hals inte mådde toppen och snuva har jag också. Ska inte bli sjuk, nej,nej,nej!

Nu bort från datorn. So long! Och godnatt!

- Trattoria Romana -

Efter att ha lyssnat på Beyoncé och Leona Lewis hela dagen är det nu Akons tur. Han är så charmig:)

Ska alldeles strax in till stan och äta med Marianna, Paulis och Kirsi, skoj! Längesen jag sett dem, förutom Marianna, henne såg jag i förrgår. Antar att det blir en sväng till Kåren också, eftersom där är Valvaka. Imorgon föreläsning 10, lunch och sen jobb 14-21, så knappast så mycke uppdatering imorgon. Tyvärr.

Ha en mysig kväll! Ciao!


- Åh -

Här är den!Älska Beyoncé! Gör hon inget annat än bra musik eller?




- Onsdag morgon -

Godmorgon!

Ska sticka iväg och luncha/äta morgonmål på Arken nu. Blir ett lite längre inlägg senare. Dessutom har jag världens låt som jag bara måste dela med mig av.

Laters!

- Möra ben -

Gokväll!

Är nu hemkommen från jobb och är helt slut. Idag har jag mest sprungit runt som en tok och stressat för att hinna med allt, med andra ord en dag mycket olik gårdagens lugna tempo. Skönt att nu äta, sen lägga sig i sängen och kolla på Friends. Fasen vad jag saknat dom. Jag behövde verkligen en annan serie emellanåt, för nu uppskattar jag mina vänner så mycket mer:)

Gonatt, imorgon är en ny, ledig dag! Jihuu!

- Tisdag -

Morning!

Härligt att vakna upp med ont i både rygg och axlar. Verkligen. Jag håller på och öser i mig i kaffe i hopp om att värken ska gå om, inte för att jag tror att kaffe har med den saken att göra, men man kan ju alltid prova. Eller så kan man ju prova värkmedicin som andra normala människor..

Dagens program då. Jo, först läsa på tent, sen iväg till skolan och lämna in sociologin, sen föra lite böcker till bibban, kolla tentreslutat, handla lunch till jobbet och sen iväg med bussen till jobb vid halv två.

Hem klockan nio och sen sova någongång då jag coolat ner mig från jobbet. Trevlig stressdag idag igen. Tur att jag imorgon är bara ledig, lunch med Anna och Karin cirkus 12. Har inte sett Anna på en eveighet känns det som, vad tråkigt. Har nästan lite Anna-abstinens redan:) Hih.

Ni ska ha en trevlig dag, och bara jag får bytt Jenni Vartiainen och Disco - skivorna till Pitbull på jobb kommer jag också att ha en mycket trevlig dag! Tjohej!


- Asatrött -

Asatrött efter en asalång dag på jobb. Vår butik är jättefin och ny nu men inte ens det kunde rädda denna tråkiga uttröttande dag.

Nu ska jag äta kvällssurskorpor och sen sova. Ska först titta lite på bilderna syster E skickar på sitt översöta barn och min systerson. Så han växer och blir stor. Tur att de snart kommer och hälsa på så att jag får pussa och krama honom, och byta blöja, såklart!:)

Godnatt!

- Inlärningsdagbok -

Blaah.

Är nu helt slut i huvudet efter att ha ägnat morgonen åt att skriva inlärningsdagbok i sociologin. Så jäkla onödigt. Men nu har jag nästan fått ihop tre sidor och är nöjd. Eller nästan, med tanke på att den sista sidan består av lösryckt svammel och bullshit.

Nu ska jag snabbt äta morgonmål och sen duscha och sen iväg på, surprise, jobb! Men det är konstigt, även om jag jobbat helt massor nu, vill jag ändå på jobb. Dessutom ändrar utseendet i vår butik idag och det ska bli intressant att se hur länge det tar för mig att hitta rätt plats åt alla klädesplagg:)

Ska nu sätta på Spotify och antagligen Sean Kingston eller Pitbul, bara för att få igång hjärnan igen. Ha en bra måndag! So long!

- Söndag -

Morning!

Har just vaknat och känner mig väldig pigg och aktiv, vilket är bra eftersom jag ska jobba min första söndag för hösten. Det blir antagligen en rätt lång dag med mycket folk och skrikande barn. Härligt.

Fredagen blev extremt lyckad med eftersläpp på både Sode och Borgen. Gårdagen var också väldigt trevlig med middag hos syster och sen utgång till börsen. Tyvärr var börsen inte alls lika hejsan som den brukar vara, men helt kul ändå. Hade världens problem att få taxi hem dock. Det verkade som hela Åbo var ute och åkte taxi igår. Jag bestämde mig sen för att börja gå upp för Kaskisgatan och fick typ en taxi genast. Tyvärr var gubben helt puckad och började snacka om hur många fortkörnigsböter han redan har fått detta år och att polisen verkligen har kollat honom strängt. Nice att veta, snacka om att jag spände fast bilbältet!

Nu ska jag röja undan lite här, det ligger kläder överallt! Ha en fin söndag, iallafall är vädret helt perfekt för att bara vara ute hela dagen:)

Hej!

RSS 2.0