- Fredag -

Saknar min V...:( Jo jag har så skönt här hemma i Dalsbruk då jag inte behöver läsa på någonting och inte stressa, men trots det saknar jag..Men imorgon ses vi igen, vad härligt:)!

Idag har det snöat, massor, och utanför fönstret faller flingorna ännu. Jättevackert ute är det, vinterfint! Imorgon blir det antagligen samma sak som idag, chill och umgänge:)

Strax blir det bastubad, bästa som finns! Har egentligen inte så mycket att komma med så ha en skön kväll!

- Mättad -

Nu har jag mättat mig med två bamse fastlagsbullor! Slurp! Det måste vara det bästa i världen att först längta efter att få äta något och sen verkligen få det man önskat sig:)! Mamma är bäst!

Jag vet en som sover gott inatt:) Go'kväll och go'natt!

- Cravings -

Egentligen har jag inte så mycket att komma med. Dagarna går så snabbt här i Bruke att jag inte hinner med. Igår var det kalas, både hos moffa och hos Linda:) Snacka om att jag hade gottedag! Passar mej perfekt:)!

Idag blir det Porttipizza till mat och så hoppas jag på fastlagsbullar, fortfarande! Fick just höra att E ätit hos gamlamoster, jag vill också ha!

Ikväll ska jag bara umgås med stora, härliga familjen. Saknar V också, men imorgon ses vi:) Ha en skön vinter/slask dag!À bientot!


- Ledigt -

Morning! Oj vad skönt, idag är jag ledig! Jag skulle ha haft föreläsning på eftermiddagen, men läraren inhiberade den av någon orsak, perfekt! Nu på morgonen ska jag dock sysselsätta mig med att läsa statskunskap, eftersom jag knappast hinner läsa så mycket i helgen. Dessutom borde jag skicka in min sociologiuppsats till läraren, jiises vad det är mycket jag ska komma ihåg!Tur att det finns kalendrar, jag ser i min kalender minst tusen gånger per dag så att jag vet vad jag ska göra. Tur så ska jag idag tillbaka till ön, får åka hem med Linda, skönt, tycker inte om bussar! Syster E är hemma på sportlov så det blir nog att umgås resten av veckan:)!

Gud, jag är så sugen på fastlagsbullar nu! Jag tycker mig till och med känna lukten av bullar i min lägenhet:(! Kanske mamma har kvar bullar från senast, så kan man fylla dom ikväll! Skulle sitta fint! Men nu ska jag äta morgonmål, och sen sätta igång med dagen! So long!


- Trögis -

Ops, har igen gått en tid:) Jag har verkligen haft fullt upp och har bara suttit framför datorn en snabbis igår. Igår kom jag tillbaka till Åbo eftersom jag skulle skriva min härliga statistiktent idag. Lovely! Jag kan gladeligen informera att jag definitivt inte är godkänd! Vilket skämt!

Idag blir det också en lång dag, har en liten  paus nu, och klockan 13 blir det sång. Sen har jag igen en massa död tid till klockan 16 då jag ska infinna mig på jobb. Puh, jag hatar död tid, skulle vara bättre att bara få hålla på i ett sträck. Hem kommer jag först efter nio ikväll:( Men det är alltid så kul på jobb så tiden bara flyger:)!

En kul sak, jag kan äta fast föda igen:)! Jihuu! Igår beställde vi pizza med V, som vi btw fick vänta på nästan 2 timmar (!), och jag kunde äta, visserligen tuggar jag bara med framtänderna och det tar en hel evighet, men jag KAN:)!

Nu ska jag göra franskaläxan tills i torsdag, även om jag själv finns i Bruke då, och sen ska jag gå in mot stan! Ha en trevlig dag!

- Kort och gott -

Hemma i Bruke då:) Gårdagen var jättebra, men jag valde att inte gå med på krog eftersom det började värka i munnen igen:( Men annars väldigt kul kväll!

Idag ska jag på Ljusfest till moster:) Ska bli helt kul, och ikväll blir det bastu, jei:)! Skriver igen då jag har tid! Ajöss!

- Lördag, igen -

Så var veckan över igen en gång. Idag ska jag och V iväg och köpa ny spis till lägenheten. Vår gamla har helt gett upp, men den är typ gjord för 150 år sen, så det är väl kanske inte så konstigt!

I eftermiddag kommer sen Alexandra hit, vi ska ut på krog ikväll. Hoppas bara att min mun är lite bättre ikväll, för just nu är läget bara bättre på ena sidan. Puh, önskar att han bara tagit ut den ena tanden, för då skulle jag inte ha ont alls mera. Men jaa, någongång skulle ju den också ha behövats ta bort, så lika bra att ta två flugor i en smäll nu istället.

Iallafall ska jag försöka kurera mig under dagen så att jag också kan fara med ut. Kan dessutom varmt rekommendera Saarioinens räksoppa! Jättegod, jag blev otroligt positivt överraskad, mums! Nå, ha en bra lördag!


- Hamsterface -

Jep, det är jag det! Jag ser ut som en hamster, tyvärr har jag ingen mat i kinderna utan, jaa, bara kinder! Oh my, hungrig är jag också! Snacka om att det här är värsta snabbdieten! Passar inte mig alls! Jag vill ha maaat, inte soppa och smörja utan skaplig mat!

Det är synd om mig....:(

- Innedag -

Fredag då, alla mina planer får jag nog ställa in. Jag hade tänkt gå och simma idag, flera timmar, men jag tror att jag är tvungen att stå över eftersom jag har ont i munnen. Eller ont och ont, det känns rätt ömt och jag vill inte riskera någonting. Det här är faktiskt inte alls så kul...men det blir väl bättre hela tiden. Jag gjord i allafall ett långsamhets-rekord i morse, jag åt en miniskål mannagrynsgröt med soppa på 45 minuter! Jösses! Det tog en evighet.

Nåja, vad annat? Jag borde väl läsa på nå jäkla tent, men jag orkar bara inte..Tråkigt att sitta här ensam, visst skulle jag kunna gå ut och gå..kanske hyra film..Nej usch, jag är på världens slöaste humör och önskar att jag ska bli bättre i munnen.

Herregud, Parma och låten Grattis måste ju vara sämst i världen! Vad är det för skit? "Grattis och lycka till"...Nej gud, kan dom aldrig spela något annat i fredagshälsningen? Nej nu är jag alltför pessimistisk, ska nog ta och skärpa till mig nu! Vill att V ska komma hem...tur så kommer han klockan fem...Ha en bra dag ni! Hejhej...

- Öm och tjock -

Usch och fy! Ska jag alltså sittä här i två dygn och ha ont i munnen? Jag har alltså idag varit och dragit ut mina visdomständer och jag kan säga att det är inte direkt kul! Okej, jag har som tur inte någon som helst tandläkarskräck men fy fasen för bedövningen! Det var ju det som gjorde ont! Dessutom bedövade den här tandläkaren som om det vore det han fick betalt för! My god, jag kan alltså inte röra min mun över huvudtaget och min tunga vet jag inte ens om att jag har! Nice! Men jag måste säga att tanläkaren var helt huippu, jag kände inget av ingreppet, och på 2 sekunder hade han rivit ut en av mina små vänner, som faktiskt inte var små alls, snarare gigantiska!

Efter ingreppet var jag tvungen att gå till skolan på sociologiträff. Haha, kunde knappt diskutera något alls och även om de andra nickade medhållande då jag kommenterat någonting i uppsatsen, tror jag inte att de hörde ett skvatt av vad jag sagt. Hallå, jag hör ju faktiskt själv hur svårtförstådd jag är! Dessutom fick jag sitta med ett papper vid munnen hela tiden, så att jag inte skulle dregla helt fullt helt omedvetet, igen på grund av att jag inte känner någonting! Jag vet, fräscht!Men jag är bedövad ända upp till öronen, bokstavligen!

Nu ska jag lägga mig ner på soffan med min kompis ispåsen och kolla Friends, borde klockan fyra dra iväg till Anna men jag tror att det inte blir något av det hela, känns som om bedövningen håller på att släppa, och då börjar det värsta! Ha en trevlig dag ni andra! Ska bjuda på en bild i all min misär!



- Rep i skrubben -

Morning! Ny dag igen då, herregud vad tiden går! Den är ju för fasen onsdag idag, onsdag redan! Nå, snart helg igen, jei:) Vi såg på filmen igår, usch, riktigt skräckande! Jag sa åt V igår att jag inte kan se på skräckisar för en lång tid framöver eftersom jag är helt paranoid nu. Tror hela tiden att jag hör en massa ljud, ser en massa skuggor och sitter och kollar mig över axeln då jag är ensam! Det är inte bra! Dessutom har jag försökt övertala V att vi borde fixa ett tjockt rep som vi kan sätta i skrubben och ifall nån bryter sig in i vår lägenhet och vill ta livet av oss, så kan vi lätt ta repet och svischa ut oss från balkongen! Bra idé tycker jag, V sa att vi knappast lär behöva svischa ut oss, men jag är hellre på den säkra sidan...Nästa gång blir det i allafall romantisk komedi!

Idag blir det skola från ett till tre, och sen ska jag på jobb! Jee, jag riktigt väntar, det ska bli så roligt! Det var så längesen, det har säkert kommit en massa nytt till barnavdelningen, härligt:)! Jätteroligt att få se alla arbetskompisar igen:)! Kommer att bli en lång dag idag,men säkert jättebra:)!

Nu ska jag kolla lite igenom statistiken, jag funderar seriöst på att hoppa av, den suger. Problemet är bara att den är obligatorisk och att jag måste gå den nångång. Men jag hinner ännu:)! Ha en bra dag, lyssna på Alexandra Burke - Halleluja, den är så fin!
Jag bjuder på en minibild av filmen:)


- Simning är sunt -

Har för en stund sen kommit hem från en härlig power promenad i vintervädret! Jag gick ända till Uittamo eftersom V sade att det finns en simhall där och jag ville kolla in hur den såg ut. Det verkar riktigt bra, eller ja, tillräckligt bra för att jag ska kunna längdsimma där, så det kommer att bli min nya " göra-minst-en-dag-i-veckan" - grej. Skitskoj! Dessutom är det inget gigantpris direkt, 2,50e och då får man simma hur länge man vill! Jag ska nog simma en till två gånger i veckan tror jag! Dessutom är det roligt att simhallen ligger på gångavstånd, okej, det är ju nog en bit, men inte längre än mina vanliga kvällsprommisar, så det kommer att bli perfekt!

Solen är fortfarande uppe och det är ljust ute! Vi går mot ljusare tider, minsann! Ikväll ska vi hyra film, vi har länge velat hyra " The strangers" och idag ska vi slå till, eftersom tisdag är en så dålig Tv-dag! Jag ska också fixa ihop en lika mumsig fruktsallad som förra veckans, bjuder eventuellt V på lite den här gången:)

Vill gärna dela med mig av en låt som jag lyssnat på varje dag den senaste tiden, nämligen Cléopatre med låten Une autre vie! Verkligen en jättefin låt och eftersom jag är helt fast i den franska kulturen igen, kommer antagligen min mp3 att fortsätta fyllas med fransk musik:) Enjoy!


 Solen på väg ner:)

- Update -

Oj, ursäkta min dåliga uppdatering här på bloggen, men min tid har inte riktigt räckt till! Helgen har varit alldeles jättebra, jag har fått en massa fina presanger och kalaset på söndagen var jätteroligt:) Dessutom har jag en ny frisyr nu, och en ny hårfärg, kul! På vändagen såg vi på bio, " Friday the 13th" och jag måste medge att det var den bästa skräckfilmen jag sett på väldans länge! Jag satt och knep V hela filmen igenom, och det är ett tecken på att filmen hade den effekten en skräckfilm ska ha!

Igår hade jag fullt upp i skolan ända till fyra, och sen mötte jag upp mamma och Nathalie i stan. På kvällen fixade jag och V pizza, mums! Jag älskar verkligen pizza, och speciellt då man gör sina alldeles egna pizzor hemma i köket:)

Idag har jag hittills haft en blaj-dag. Jag började skolan halv nio, med asstatistik, och efter det hade jag och Anna tänkt gå på PC statistik undervisning men det visade sig att det inte gick någon sådan alls idag! Fint! Anna var glad då jag lurat henne till skolan, hih:)! Så nu har jag suttit här och sitter fortfarande och väntar på att klockan ska bli ett så att vi kan ha sociologimöte. Puh!

Idag ska jag i teorin läsa på statistik men i praktiken ska  jag inte göra något alls. Ska gå hem från skolan, -15 grader. Nice! Jag har på känn att min dag kommer att vara en av de sämre idag och sådana dagar gillar jag inte! Nå, nu ska jag surfa runt lite. Facebook, here I come!

- Glad hjärtedag! -

Hade en trevlig dag igår och så många vänner kom ihåg min födelsedag, vad roligt:)! Imorgon blir det kalas i Bruke:). Idag ska jag bara umgås med V, tror inte vi ska göra så stor grej av hela dagen, det viktiga är att vara tillsammans och ha det roligt:)!

Vädret är dessutom fint också, så jag antar att jag, och eventuellt V om jag lyckas övertala honom, ska ut på en lång härig vinterlänk! Ha en fin dag, och ta vara på varandra:)!

- Happy birthday to me! -

Grattis till mig på 21-års dagen! Dagen har börjat alldeles super. V steg upp tidigt och jag, som låg i sängen och lekte att jag sov ( precis som då jag var fem, jag vet ), bara väntade att han skulle komma och väcka mig med kaffe på sängen. Efter en evighet kom han äntligen men han hade inte kaffe på sängen , eftersom han påminde mig om att senast han hämtade kaffe på sängen åt mig spillde jag ut kaffet i hela sängen och på mig själv, så det var kanske lika bra att inte riskera samma sak igen:)!

Han hade dukat jättefint med kaffe, juice, hallonsoppa, smörgås och mina favorit " Rice Crispies":) Slurp! Efter morgonmålet var V tvungen att sticka på jobb, men jag sitter fortfarande i morgonrock och njuter:) Dagen ska jag fortsätta med sång klockan tolv och så måste jag hitta en vändagspresent till V:)

Såhär födelsedagen till ära ska jag bjuda på en bild på födelsedagsbarnet själv:) Tadaaa!




- Pirr i magen -

Äntligen var den här skoldagen över. Har kännts som en evighet eftersom jag var tvungen att vänta från 12 till 15 innan vi hade vår gruppdiskussion. Nu börjar helgen för min del, och ja, imorgon fyller jag år! Wihuu! Eller egentligen inte, jag börjar få världens åldersnoja, 21 år! Herregud. Men nåja, än är jag inte närmare trettio än tjugo:) Hah!

Ikväll ska jag inte göra någonting speciellt, vänta att V kommer hem och sen eventuellt hyra nån film och bara chilla. Känns som om det var en evighet sen!

För de som ännu inte köpt födelsedagspresent till mig (E hint hint) önskar jag mig ett vitt nytt överkast till sängen:) Fast sen gilar jag överraskningar också, massor! Så egentligen önskar jag mig ingenting:)! Mammas present kunde vara en fyllkaka:) Hemmagjord, gillar inte Frödinges färdiga lika mycket som hemmalagade. Förutom kladdkakan, den är to die for!

Nu ska jag äta en drottningsstrut i väntan på älsklingen! Ha en skön kväll! Lyssna på Lord Est - Sun vieres on lämmin, min absoluta finska favorit:) Så knasiga texter om ingenting, fast den här är riktigt fin! Påminner mig om the good old days:)! So long!

- Aftonskola -

Dagen har börjat jättebra:) Lunchen med Pamela var trevlig och efteråt föreläsning som tack och lov slutade en halvtimme tidigare än vad den skulle ha gjort. Alltid lika trevligt!

Gick hem idag också, hann njuta av solen en stund:) Nu ska jag strax styra kosan mot skolan igen, uppsats, blaj, skulle inte alls orka, men antar att jag är illa tvungen!

Dagens låt får bli härliga James Morrison feat. Nelly Furtado - Broken strings. En bra låt, även om Nellys röst är otroligt nasal, rätt irriteradne faktiskt. Men nu ska jag dra iväg igen! Ajöken!

- Smoothie utan mixer:) -

Morning, morning! Ännu en dag då solen lyser över vit mark! Härligt! Gick på en riktig långlänk igår och jag kostaterade att jag nog inte skulle klara en dag ens utan att vara ute! Det är så skönt att gå och då man kommer in känner man sig tusen gånger fräschare:)

Idag blir det skola, men först lunch med Pamela vid tolv. Har inte sett henne sen november säkert, eftersom vi båda läser så olika ämnen, men nu har vi statskunskap tillsammans och i måndags bestämde vi att vi ska lunch innan statskunskapen idag:) Skoj skoj!

Igår gjorde jag världens smarrigaste efterrätt till mig själv, en riktig energibomb! Alla håller hela tiden på och tjatar om smoothies hit och smoothies dit, men även om man är utan mixer, så som jag, behöver man inte gå omkring vitaminlös och deppa, gör en fruktsallad istället! Vi har ju tänder att tugga med, så det behöver inte insupas i lösform:)

Jag skalade och skivade apelsin, mandarin, vindruvor, äppel och persika och hällde sedan över lite av persika saften för att få mera sötsmak i skålen. Jättegott var det, bättre än allt godis! Problemet var bara att jag nog åt alldeles för mycket, eftersom jag hade ont i magen efteråt. Men det är definitivt värt det, så gott!

Nu ska jag bädda sängen och sen laga mig klar för lunch. Ikväll ska jag också presentera min uppsats i grupp, borde eventuellt förbereda mig. Det är dock först klockan 18 så jag borde hinna hem efter statskunskapen och kolla vad jag skrivit :)

Här är bilder på min mumsiga fruktcocktail!:) Slurp!

          
                              

                                      

- Minigubbe med sax -

Åh, fortfarande har jag kvar mina förbenade tänder! Mitt tandläkarebesök, om man nu ens kan kalla det så, gick på tre minuter högst. Tandläkaren stoppade in fingret i munnen, petade lite med sin spegel och konstaterade att : " Jo, nog e där ju visdomständer uppkomna". No shit! Men nåjå, jag beställde tid till röntgen och i nästa måndag ringer tandläkaren och berättar när det är dags för proceduren. Nå, det känns bra att få lite fart i det här nu, har ju gått sen december och funderat när jag ska hinna ta bort dem.
 
Världens roligaste grej hände idag! Efter tandläkarbesöket hade jag tänkt att jag skulle gå och klippa mig. Jag märkte då jag gick till skolan att det fanns en frisersalong dit man bara kunde gå, utan tidsbeställning, och tänkte att det ska jag göra då jag kommer från tandläkaren. Nå, då jag sen gick dit och steg in i "salongen" tänkte jag börja gapskratta. Där inne stod nämligen en liten, liten utländsk gubbe, ja, inte längre än min sexåriga bror (!), och sopade golvet med en liten skyffel! "Herregud", tänkte jag och visste inte vad jag skulle säga då han stod där och glodde på mig. Sen frågade han" Mitä halua?". Jag var helt nära ett gigantskrattanfall, men höll mig, och samtidigt som jag kollade in hans inredning från 1950-talet med frissa-utrustning från 1850-talet (!),  svarade jag att det på dörren stod att det var en frisersalong. Jag ville inget annat än gå ut därifrån, och tack och lov verkade det som om någon hörde min lilla bedjan, för direkt efter det kom en gubbe in som hade väldigt bråttom. Den lille "frisören" frågade om jag har brått eller om han kan ta den andre gubben före mig, så jag insåg att jag där hade min chans att smita och svarade" Nej inte alls, ta han före bara, jag kan fast gå till butiken så länge". Idiot, vem går nu till butiken och handlar innnan man far till frissan? Men nåja, det fick duga. Tack och lov kunde jag gå ut därifrån med håret oklippt, jag tror nämligen att denna lilla man knappast skulle ha förstått mina önskemål och jag vågar inte ens tänka på hur jag skulle ha sett ut då jag gått därifrån. Visst, kanske han skulle vara jätteduktig, men jag vågade inte chansa...

Nej nu ska jag fixa mat och sen ut och gå medan det ännu är lite just:)! Ha en skön eftermiddag!

- Hejdå Alina -

Vår söta, snälla whippet Alina blev en ängel i hundhimlen idag:( Hon har varit rätt sjuk sista tiden men idag blev det sista dagen på jorden för henne. Jag har alltid tyckt så mycket om Alina, och nu har vi ingen whippet kvar. Känns konstigt eftersom jag har haft whippetar omkring mig hela livet. Tur har vi fina Alma kvar, förhoppningsvis länge ännu!

Har just skickat min förbenade uppsats till alla medlemmar i min grupp, att det ska vara så svårt att få alla jäkla sidonummer och allt annat tjafs att funka. Men nu räcker det iallafall, jag orkade inte stressa längre! Imorgon ska jag till tandläkaren här i Åbo, de ska kolla mina jäkla vuxenhetständer och förhoppningsvis tar de bort dem imorgon så jag slipper ha dom kvar!

Nu ska jag facebooka lite och sen lägga mig på soffan och njuta av måndagens härlighetsprogram!:) Go'kväll!

- Måndag -

Vitsi vilka smarriga våfflor det blev! Jättegott, massor med glass och sylt, perfekt!:) Efter våfflorna blev det kuorosota, men vi såg det inte till slut eftersom vi började titta på "Boogeyman" på film istället. Tyvärr blev det int av att se den till slut heller eftersom jag stängde av efter en halv timme, eftersom V såklart somnade och jag vägrade se på filmen själv! Usch, en riktig äcklig skräckis. V är väldigt svår att hålla vaken, han somnar typ alltid. Värst är det ändå då han somnar på bion, det har han gjort flera gånger! Borde kanske ta med en termos kaffe istället för cokisen nästa gång..

Som bäst sitter jag i bibban, och måste medge att jag är aningen skrämd av min datorgranne. Han verkar väldigt frustrerad och sitter och svär för sig själv hela tiden och jag kan ju säga att tangenterna inte håller vilken slags behandling som helst.. Kanske jag borde byta dator...

Idag har jag bara statskunskap kvar, ny kurs. Sen har jag bestämt att jag ska hem, kan det vara finare väder? Konstigt, igår var det helt hemskt väder och idag är det helt glömt och solen lyser som aldrig förr! Hoppas bara att jag hålls på fötterna, det är ju så förbenat halt!

Nu ska jag surfa vidare och vänta att Anna kommer så att vi tillsammans kan gå och bli statskunskaps upplysta:) Ajöss!

- Våffelkväll -

Puh, nu har jag redigerat min uppsats enligt syster E's förbättrningskommentarer, och nu tror jag den får duga:)! Jag är nu helt slut i ögonen och ska gå ut en sväng. V är och spelar och sen då han kommer hade vi tänkt fixa våfflor, jättelängesen vi senast lagade våfflor. Mums!

Senare ikväll kommer "Kuorosota", egentligen tycker jag att det programmet är ganska b, men i brist på annat ska vi väl se på det. Men nu ska jag kolla vad som finns och inte finns i kylskåpet och sen till butiken. Ägg har vi inte, så det ska iallafall inhandlas! Ajöken!

- Tråkväder -

Usch, nu försvinner allt det vita och fina. Varför ska det alltid regna och bli dåligt väder, dessutom är ju sportlovet på kommande snart! Synd för alla barn som väntar på att få skida, skrinna och åka pulka!

Nu var triologin avklarade, hade glömt hur magnifika de filmerna är. Bra att se dem emellanåt! strax ska vi iväg till V's föräldrar och äta mat, mums! Vi hade tänkt gå ut och gå med deras hund Tico också, men inte en chans att ajg går ut med den hårbollen i det här vädret!

Sitter själv och kollar på hundar nu, vi skulle eventuellt vilja ha en liten egen trofast men då vi inte riktigt hittar nån som vi helt kan tänka oss. Jag kan inte ha en som tappar en massa hår, det klarar jag inte, och dessutom är V lite allergisk! Men en Bichon Frisé vill jag INTE ha, även om de sägs vara bra för allergiker.

Nu ska jag klä på mig och sen ska vi åka iväg:)! Ha en skön söndag!


Tico:)

- Kväll -

Så var lördagen förbi. Vid tre tiden mötte jag upp Alexandra och Nathalie i stan där vi gick omkring i en massa olika butiker och hade skoj. "Lunch" blev det på Arnold's, hur goda är inte deras bagels? Jag inhandlade en blus och en topp från Gina och dynvar från Hemtex. Jag var nästan säker på att jag skulle hitta något idag, Alexandra har den effekten på mig:)

Nu har vi just sett klart Sagan om ringen 2:an och nu ska vi strax börja med 3:an:) Myskväll ahead! Ha en likadan ni med! Natt!

- The list -

Har just sett på filmen " The break-up" med Aniston och Vaughn. Ganska dålig vill jag påstå, filmen föll ganska tungt. Inget spännande och bara en massa irritationsmoment hela filmen igenom. Borde börja röja undan här lite men tänkte först lägga in en liten blogg-lista, som jag stulit från Alexandras sida. Hih:) Kul, tror jag aldrig gjort en sån här lista förrut:) Here we go!

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Uttråkat humör, väntar att dagen ska börja.
Favoritgodis: Äter sällan, bakar hellre något smarrigt!
Är det nåt du absolut inte äter: Noup, äter allting!And damn proud!
Kläder just nu: Pyjamas och min mojsiga morgonrock.
Musik just nu: Ingen musik, men grannen har någon form av trumsolo på gång?
Vad sa du senast: "Okej, kiva", till Alexandra.
Favorit-hangout: Hemma, både i Bruke och Åbo. Sen gillar jag Kinopalatsi, där trivs jag också:)!
Om du var tvungen att leva i en annan tid, vilken skulle du välja då: Hmm, framtiden:)!
Fisk eller badkruka: Fisk tror jag nog, fast har inte simmat på jättelänge:(
Saft eller alkohol: Saft, Juissi!
Hur många kuddar sover du med: En, eftersom V tar alla andra:)
Favoritväder: En varm sommardag, med en lätt svalkande bris.
Om du var fast på en öde ö, 5 saker att ta med: V, pianot, telefon, mat!, datorn
Spelar du nåt instrument: Jo, piano.
Morgon- eller nattmänniska: Absolut morgonmänniska:) Vaknar tidigt, vill börja dagen så snabbt som möjligt.
Sparare eller slösare: Beror på, slösar ibland, men kompenserar med att ibland spara:)
Bästa film: Moulin Rouge slår allt! Sen tycker jag också om Cold Mountain.
Tror på liv på andra planeter: Jo apselut! Varför sku vi vara dom enda?
Kommer du ihåg din första kärlek: Jo det gör jag väl:)
Är du fortfarande kär i honom: Näe, det var så längesen, hih:)
Har du några homosexuella vänner: Jo
Tror du på mirakel: Jo
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Absolut! Vad är det annars för mening?
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Rätt tolerant skulle jag vilja påstå.
Har du en besatthet? Jo, många onormala och normala:)

- What's wrong? -

Jag tror jag lider av någon form av "anti-shopping  - syndrom", eftersom jag just komit hem från stan och har köpt absolut ingenting alls!! Jag förde tillbaka blusen jag skulle, men valde att inte ta en likadan eftersom jag antar att det skulle gå precis likadant med den som med den jag redan hämtat tillbaka.  Jag tänkte att jag lika bra kan köpa något annat i stället, men problemet var att jag inte hittade någonting tilltalande över huvudtaget! Jag hade ingen ro att gå omkring bland alla kläder och glo, vet inte vad jag har för fel, förrut älskade jag att välja och vraka! Nå, om Alexandra kommer imorgon kanske jag får lusten tillbaka, hon är iallafall sällan den som går omkring tomhänt:)

Gick istället en sväng in i Supermarket, hah, konstigt att jag alltid hittar någonting i matbutiken:) Jag köpte vindruvor, mums! Ibland får jag rikitgt "himo" på vindruvor och då måste jag bara få vindruvor! Inget annat hjälper.

Ute är det världens snöyra på gång, och eftersom jag inte kom mig för att gå ut på dagen ska jag göra det nu, dessutom tycker jag mycket mera om att gå ut och gå då det skymmer, mera mysfaktor då. V kommer vid sju idag och efter att han igår fick den brillianta idén att vi skulle ha ett "Sagan om ringen" - maraton i helgen, antar jag att vi lite senare åker till Makuuni för att ladda upp med filmer. Jag tycker faktiskt att det var en riktigt bra idé, det är längesen jag sett filmerna och det bästa är faktiskt att se dom efter varandra så att man inte hinner glömma.

Ha en skön fredagskväll! Go'kväll!

- Färdig -

Wihuu! Nu har jag skrivit min uppsats färdigt och hoppas innerligt att det är en uppsats jag skrivit också:) Hih, vad skönt! Nu kan jag för en gångs skull ha ett veckoslut utan en massa saker jag msåte göra hela tiden. Ingen bok att läsa och ingen tent att förbereda. Great!

Har just märkt att vår nedre granne verkar ha samma musiksmak som mig och jag trodde redan för ett ögonblick att han/hon hade stulit min cd, eftersom de flesta låtarna var samma som jag har på min nya skiva. Den låt som ekade mest genom golvet var Aventura med låten Obsession. Den låten är så härligt härlig och jag får sån Tunisien - fiilis varje gång jag hör den:)!

Nu ska jag bädda sängen och sen städa undan lite granna och efter det ut i snön och njuta. Ska också in till stan en sväng, har inte hunnit det på flera veckor känns det som:(. Måste föra tillbaka en tröja till H&M som krympte efter första tvätten, jag skäms för att säga det! Men så är det! En ny ska jag ha! Tyvärr kunde jag inte ha sång idag eftersom jag känner att halsen fortfarande inte är riktigt hundra, tråkigt, jag har världens sång - fiilis:(!

Men nu ska jag påbörja min lediga, städiga fredag! Ha en bra dag! Laters!

- Darn it! -

Usch, såklart att det skulle bli värre i halsen. Idag då jag vaknade kändes det som om hela världens massa infann sig i min halv och höll på att arbeta sin väg ut genom mina öron! Nu är det tack och lov bättre men jag antar att det blir värre till kvällen igen.

Idag kom jag som sagt hem till Åbo igen, mamma skjutsade mig och vi for först till Cittari där vi gick över en timme och handlade en massa trevligheter. Jag handlade bland annat rosépeppar lax som jag snart ska äta, borde sätta potatisarna på. Jag har just skrivit två sidor till min sociologi - uppsats och känner mig rätt nöjd. Jag har fortfarande ingen aning om hur en uppsats ugående från en bok ska skilja sig från ett vanligt referat, men jag tror att jag är på rätt spår. Ska man inte i princip välja ett tema, och återberätta vad boken berättar om temat med egna ord?

Nu ska jag hänga upp byket och sen tvätta potatisarna. Här kommer lite bilder från helgen!
 

Hela gänget förutom jag:)


Hah, kul bild:)

- Plättar -

Så var dagen snart slut. Har i princip inte gjort något speciellt idag. På kvällen hälsade jag och I på hos moffa och snacka om att vi kom passligt, han hade just lagat plättar! MUMS! Jättegoda, världens bästa tror jag nästan:)

Imorgon åker jag hem till Åbo igen, saknar V:( Men jag måste säga att jag trivs mycket bra med att bo såhär nära hem, det är helt som semester att komma hem lite nu och då och få koppla bort skolan:)

Uppsatsen ska jag ta i tu med imorgon, puuh, hoppas det går snabbt undan så att jag skulle kunna vara "ledig" på helgen. Jag ska vara flitig som en myra. Nu blir det bastubad och sen sova. Tror att btw håller på att bli sjuk, ont i halsen och riktigt "tung" i huvudet. Hoppas det inte utvecklas...

Godnatt för mig!


- Syskonlunch -

Har just kommit hem från en trevlig syskonlunch med Alexandra på Portside. Fläsksås, potatis och sallad var dagens lunch, helt ok, inte nära lika god sås som moffas men det dög eftersom jag var vrålhungrig:)

Har också hunnit läsa klart sociologi - boken och har mailat min lärare om huruvida min plan för hur jag lägger upp uppsatsen duger. Det gör den! Yes, imorgon är det bara att börja skriva då! Känner mig laddad och det känns som om jag har skrivandet under kontroll. Jag borde hinna med fem sidor tills måndagen, jag har ju hela helgen på mig:) (Reklamflashback)

Nu ska jag skriva Kvinnovetenskaps texten och sen ska jag chilla med en tvättäkta kändis skvallerblaska: "Hänt, BILD".Jihuu! Älskar att läsa om alla kändisar och helt ointressanta saker som till exempel hur mycket kaffe Lindsay Lohan har börjat dricka, eller hur mycket Paris Hiltons hund väger. Härligt!

Ha en bra dag!

- Pulka -

Hemma i Dalsbruk, som bäst i M's lägenhet. Ska sova här inatt med syster Alexandra. Dagen har tillbringats ute. Först ut på isen och åka pulka, skitroligt, även om jag faktiskt inte var helt orädd att åka...

Efteråt firade vi pappa som fyller år idag, grattis:)! En riktigt lång powerlänk med mamma har jag också hunnit med. Nu blir det Friends och nattmacka och sen sängen! God natt!

- Aldrig mer -

Oh my! Återhämtad från en sjudunrande helg med kompisar,krog och alldeles för mycket vin. Vilken tung dag det var igår, ja, jag sov igår i princip hela dagen. Aldrig mera vin säger jag, aldrig mera vin!:)Men kul hade vi, tack alla ni bästa!

Idag har det varit en helt random dag, skola, stan och hem, läsning, ut och gå och slapp på soffan. Ganska skönt! That's what mondays are for!

Imorgon åker jag hem till Bruke, pappa fyller år:)! Kul, med lite kalas mitt i veckan:)! Nu ska jag duscha och sedan kolla på Täydelliset, thank heavens för måndag! Ha en bra kväll!

Ps. Bilder från lördagen kommer senare!

RSS 2.0