- Glögg -

Usch vilket tråkigt väder. All snö försvann på en gång, trist! Igår var det alltså sitz och glöggrundan. Sitzen var kanske inte den bästa men det var asakul att träffa Anna och Emelie på glöggrundan! Det var så längesen jag sett dem, jaa, har inte sett dem sen april faktiskt. Vi borde träffas oftare. Dessutom träffade jag också många andra bekanta jag inte sett på jättelänge:)

Idag åker vi till Bruke. Vi ska fira Lilla Jul och baka peppisar:) Dock blir det en väldigt kort visit eftersom jag ska på jobb imorgon igen klockan 14.30. Men nu ska alla ha en trevlig Lilla Jul och dricka glögg, glöggen tror jag faktiskt att jag ändå står över...


- Bamsefar -

Har tydligen bara hunnit blogga på morgonen under den här veckan verkar det som, och nu gör jag det igen:) Sitter som bäst och ser på det absolut sista avsnittet av " Friends". Det är helt jättebra och jag kan se det hur många gånger som helst:)

Häromdagen såg jag på avsnittet där Phoebes nye pojkvän enbart bär shorts och som Chandler sedan märker att också samtidigt visar lite väl mycket. Det roligaste är då Chandler förösker förklara åt Ross vad felet är och den svenska översättningen är : " Han skyltar med bamsefar"! Haha, helt jättekul!

Nu ska jag pallra mig iväg till stan, en runda in på H&M och sen handla lite mat:) Efter det ska jag iväg till en kompis och sen blir det sitz och glöggrunda. Ha en bra dag!


- Jobb -

Morning, igen:)! Gårdagens chokladkaka lyckades inte särdeles bra. Den såg alldeles perfekt ut då jag tog ut den från ugnen, men sedan då jag skulle vända den på fatet, lossnade den inte, så jag var tvungen att vippa tillbaks den i formen, och efter det såg kakan mest ut som ett stort skämt! Jag stod säkert och skrattade fem minuter, och då V frågade om den verkligen ska se ut sådär, skrattade jag ännu mera! Tack och lov smakade den lite bättre än sitt utseende:)

NU ska jag verkligen läsa sociologi, börjar få lite panik. Tack och lov är det en hemtent, så det " enda" jag behöver är att bekanta mig lite mera med  materialet. På dagens agenda står det enbart jobb, 15-21. Bäst att jag tar i tu med läsningen nu. Ha en bra dag!

- Only -

Hemma efter en lång och stressfri dag på stan. Det var längesen jag gått alldeles i lung och ro på stan och haft hur mycket tid som helst att välja kläder och prova dem.

Dessutom har jag idag, för första gången på väldigt länge, handlat i Only. Där brukar jag nuförtiden inte köpa någonting, men det har inte att göra med att där inte skulle finnas någonting, det är bara det att musiken är så hemsk där att jag inte klarar av att vara där inne mer än två minuter högst! Idag spelade de tack och lov helt lugn musik och då passade jag på att kolla in utbudet:) Jag hittade två jättefina tröjor, vilket passade mig ypperligt nu eftersom mitt klädskåp fullkomligt skriker efter varma och fina vinterkläder. Perfekt!

Nu ska jag baka en kaka, chokladkaka med hackade mandlar, yummie:) V slutar först 19.00 idag..hata! Go'kväll!

- Paj -

Inget nytt att rapportera här inte..det här är en väldigt tråkig vecka för min del. Inget annat än skola och jobb. Känns trist. Det enda roliga är att A kommer hit idag. Vi ska luncha och antagligen shoppa lite också:)

Det andra roliga är "glöggrundan" på fredag. Ska bli skoj att sitza lite. Har inte hunnit i höst eftersom varje gång det varit något har jag jobbat. Typiskt.

Har börjat skriva lite på en låt igen. Men känns som om jag sitter fast, får inte melodin att löpa. Kanske borde begära hjälp av V, han om någon kan föra en melodi framåt:)

Igår gjorde jag en jättelätt och god maletkött/skinkpaj. Jag ska ge receptet här eftersom jag lovade min mamma det:).


Fyllning:

250 g maletkött

en påse strimlad skinka

1 paprika

1 lök

kryddor
250 g riven ost


Börja med att steka alla dessa tillsammans,lägg dock skinkstrimlorna till sist på låg värme.


Blanda:


4 ägg

6 dl mjölk
3dl mjöl
salt + andra kryddor

Sätt bakplåtspapper på en ungsplåt och bred sedan ut fyllningen på den. Häll sedan äggblandningen på och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Klart och jättelätt!

Nu ska jag städa undan här i tonerna till vad som finns i winampen:)


- Tisdag -

Fortfarande snövitt ute, vad mysigt. Fast jag märkte igår att mina skor inte är särdeles varma, inte varma alls.
Tänka sig, igår fick jag än en gång bevisat att bussystemet i Åbo är alldeles skit!

Igår skulle jag ta en tidigare buss till jobb så att jag skulle hinna äta innan jag började, så jag ställde mig på busshållplatsen klockan fyra och väntade på att min buss skulle komma, men det gjorde den inte! Jag stod och väntade över en halvtimme på den jäkla bussen, men den kom aldrig. Till slut var jag tvungen att ta en annan buss, vilket resluterade i att jag kom till jobb cirka fem minuter innan jag skulle börja, vilket i sin tur resluterade i att jag inte hann äta! Gud så irriterande!

Idag blir det bara skola för min del och sedan hemmakväll. Brandys nya låt " Right here (departed)" är ett måste i Mp3 - spelaren! Ajöken!

- Random dag -

Lugnet efter stormen är här:) Ute är det helt stilla och träden är täckta av istappar. Mycket vackert. Idag har jag en vanlig, tråkig dag framför mig. Skol, tent, jobb hem, sova. Ungefär i den stilen.

Jag har funnit en ny kärlek för Patrik Isaksson. Jag hittade några gamla låtar av honom och lyssnade mig igenom hela stormen. Härlig röst och härliga låtar. Perfekt för att bara koppla av.

Nu ska jag ta i tu med dagens program. Ajöss!

- Stormen -

är verkligen här nu. Huj så det blåser, tack o lov att man bor inomhus! Snart börjar iallafall Idols, vi får hoppas att strömmen hlls kvar under sändningen:) Go'kväll!


- Barnsligt -

Gårkvällen tillbringade vi nog bara hemma i soffan. Vi hyrde film, "Hancock". Inte så överdrivet bra men en lite annorlunda superherofilm var det, vilket gjorde den mera intressant att se.

Söndagen har börjat i barnens tecken för vår del. Klockan 10.00 började "Mumin" som tyvärr, för min del, var på finska. Jag kan dock konstatera att muminkaraktärerna pratar likadant på finska som svenska och jag tror till och med att " Lilla Mys" röst görs av samma person både på finska och svenska. Dagens avsnitt handlade om "Tant Jenni" som kom på besök, tror inte jag har sett det avsnittet tidigare:)Mumin är nog ett av de bästa barnprogram, perfekt för små barn, och mej och V:)

Efter Mumin började min favorit: " Emil i Lönneberga". Och det var inte mera än rättvist att det gick på svenska:) Jag hade tur, idag var det ett av mina favoritavsnitt starring Emil och Griseknoen:)( Skrivs det sådär..?). Jag hade faktiskt glömt hur rolig Emil är, och när man var liten tror jag inte man förstod allt det roliga som alla vuxna också säger.  Dessutom är min lillebror I på pricken lik Emil och med tanke på lillebrors beteende och hans "hyss" kunde man tro att I är Emil:) Nå hur som helst  tror jag att jag helt på allvar ska börja följa med varje söndag med start klockan 10.25 på tvåan:) Iallafall de gånger jag inte är i Bruke och kan följa med min egen lilla Emil där hemma:)

Nu är det bara för oss att fortsätta med dagen och invänta den lovade snöstormen. Jag tycker det är mysigt med kombinatonen storm och snö, så länge som fönstren håller tätt, det vill säga...

Lyssna på Amy McDonald - Let's start a band. Grymt bra. Och ät Pirkka mandariner! À bientot!

- Lördag -

Dagen började med väckning halv tio. Jag och V for genast iväg och bytte till vinterdäck på bilen. Medan V tvättade bilen tog jag en lång, skön promenad i solen och vintervädret:) Sedan bytte vi ringar och jag städade bilen invändigt. Nu är den redo för vintern:)

Efter detta kom vi hem, bytte kläder och for iväg till IKEA:) Handlade en massa väldoftande ljus, skålar och en tidningshylla. Sedan blev det mathandling och sen sakta men säkert hemåt:) Utanför IKEA stod en liten skåpbil som sålde donitsar, " Dollyn donitsit":) Det har jag aldrig hört om förut, men V sa att dom var goda så vi köpte sex stycken:) Och goda var dom!

Inhandlade också ett apr nya skor idag, äntligen!

Nu blir det kväll här, eventuell utgång med en vän:) Trevlig kväll!

- Argh!! -

Vilken jätteonödig dag detta har varit hittills! Åkte in till stan efter städningen cirka 13.00. Gick såklart först in till H&M och provade jackan som jag lyckligtvis hittade där. Tyvärr var den inte så bra på mej som jag hade föreställt mig så det fick vara. Kändes inte så trevligt då jag var helt inställd på att gå hem med en ny fin kappa. Sedan började jag mitt skosökande och jag kan konstatera att mina fötter tydligen inte är gjorda för att användas i skor eftersom inte ett enda par av de tusenmiljoner par jag provade passade mig! VAD ÄR UPP MED DET!? Alla andra har ju skor, hur bär dom sig åt?

Gick också en sväng i nya Wiklund, ja, världens wannabe Stockmann är, enligt mig, en passande beskrivning. de har dessutom också börjat med julfönster, lika som Stockmann. Okej, kanske Wiklund haft det förrut också, men det är i så fall först nu i år ajg har märkt av det. Nåja, hur som helst  fick jag sen helt fruktansvärt mycket i nerverna på allt och alla så jag avslutade shoppingen,  gick in i Alko och köpte min efterlängtade flaska " Beaujolais Nouveau" och sitter nu här och väntar att V ska komma hem med salladen och batongen, hih,  så att jag kan dricka ett glas av mitt nya, fräscha franska vin:)

Som pricken på i,  glömde jag mina vantar i H&M, damn it!


Mmmm:)!

- Respect man! -

Fredag igen. När ska jag lära mig att hänga med i veckorna? Min mentala veckodag är kanske tisdag eller onsdag, ja, iallafall långt från fredag. Men det är väl bara att acceptera att det är veckoslut igen och att jag ligger efter!

Idag ska jag städa här och läsa på sociologi. Jag har inget ork alls och det är roligare att läsa, förlåt Alexandra, "Seiska":) Kanske jag fixar fotona istället, eller stryker gardinerna. En sak jag iallafall borde hinna med är att åka till Mylly och hämta min rock. Jag lade nämligen undan en ylletygsjacka åt mig igår på jobb, jag kan inte riktigt bestämma om den är svart eller mörk, mörk blå, koden säger att den är svart iallafall. Jag har ju nog en vinterjacka som V köpte åt mig ifjol, men det fattas en knapp på den och jag kan INTE sy överhuvudtaget så det är mer än rätt att jag köper en helt ny, fin jacka istället:) Iallafall anser jag det vara det mest logiska av alternativen.

Jag kanske kollar i H&M i stan först, om den råkar finnas där också, men om den inte finns måste jag ta bussen till Mylly:)

En sak som definitivt ännu bör sägas är hur otrevliga och rent ut sagt hemska busschaufförer är!! Det må vara elakt att säga såhär men efter gårdagens händelse har jag faktiskt inget annat att säga. En gammal tant hade tryckt på knappen och ställde sig vid dörrarna och väntade att bussen skulle stanna. Vägen var lite krokig och gumman vinglade till lite grann, vilket tydligen störde chauffören så mycket att han kände att det var helt rätt att för full hals skrika åt den gamla tanten vad fan hon står där och stapplar för innan bussen ens stannat! Jag blev fullkomligt chockad av detta! Jag menar herregud, respekt för äldre gubbtönt! Den gamla tanten ville ju nästan gråta, och jag antar att den enda anledningen till att hon ställde sig där var för att snabbt hinna ut så att bussen snabbt kunde köra vidare. Att man kan göra så mot gamla, söta tanter! Skäms på honom! Hoppas han läser min blogg! Dessutom är detta inte första gången busschaufförer är otrevliga, skriker och gapar! Ok, om de inte gillar sitt jobb, men det är iallafall inte passagerarnas fel, och allra minst oskyldiga gamla tanters!

Nu ska jag börja dagen:)


- Vitt -

Har igen inte hunnit blogga så mycket då jag har  varit på jobb och kommit hem så sent om kvällarna. Egentligen har jag inte så mycket att berätta heller, men en sak är kul, det har kommit snö:)!!

V väckte mig idag och ville visa mig något, ledde mig till köksfönstret där hela Åbo låg vitt utanför:)! Jättefin utsikt, allt ser så rent och fint ut. Hoppas det skulle bli en härlgit vit vinter i år.

En annan trevlig sak är att jag, med A och N ska åka till Sverige om två veckor och hälsa på E och M:) Jippi, ska bli jätteskojigt att få resa bort lite. Tyvärr kan inte V komma med, han får inte ledigt från jobb, och allra minst nu i december då det annars är full rulle där.

Idag blir det skola och sedan lovade jag att jag kan jobba ikväll igen. Men imorgon är jag helt ledig, i och för sig borde jag kolla in sociolgin och italienskan lite. Nya Wiklund öppnar idag också, kanske jag tittar in där innan jobbet.

Nu ska jag koka kaffe och sen tvätta byke:) Laters!


- Nokia -

Nu har jag äntligen gått och köpt mig en ny telefon. Den förra, som jag verkligen gillade, gick sönder i södern då jag satt på sängen och höll den i handen, så nu har jag använt min gamla Samsung som är helt slut och inte alls fungerar mera. Igår fick jag i neverna och tog V med mig till närmaste Gigantti och köpte en Nokia:) Den är lila och jättefin:) Och den fungerar!

Idag blir det jobb, längesen igen:) Ska bli riktigt roligt! Nu ska jag ta en kopp kaffe till och sedan diska och plocka undan här hemma. Eventuellt klistra lite foton in i albumet. Ha en bra dag!

- Oops, I did it again -

Glömde visst att i morse berätta det roligaste som hänt sen senaste update. Jag har gjort det igen! Och med "det" menar jag: helt ovetande, i sömnen slagit min pojkvän så denne fått näsblod! Det är andra gången detta händer, men det värsta var att denna gång märkte jag knappt av det själv, utan sov bara vidare! Jag kom först på morgonen ihåg att någonting hade hänt eftersom jag hade ett vagt minne av att V pratat någonting med mig på natten. Jag frågade honomom jag gjort något och han svarade helt lugnt: " Jo, du slog mig igen". Haha, vilken hemsk flickvän jag är...:) Jag kanske ändå kan påpeka att V får näsblod väldigt lätt....

Nu blir det Päivien! ajöss!


- Veckostart igen -

Så var helgen över igen då, och en ny vecka börjar. Har inte hunnit skriva alls denna helg eftersom det varit full rulle hela tiden. På lördagen var jag praktiskt taget hela dagen i Pargas i festlokalen där kalaset hölls på kvällen. Sjungandet gick bra och måste erkänna att jag hade riktigt roligt där bland alla finska, medelålders partajare:)

Igår åkte jag hem till Bruke med syster A och hennes M efter att de övernattat här hos oss. Hemma väntade syster N's födelsedagskalas och syster E som jag inte träffat sen innan resan till Rhodos. Det var så roligt att träffas igen:)! Tillbaka till Åbo kom jag sen på kvällen, pasligt till Idols. Koop var helt megabra igår! Och han gick vidare, jippii:)

Idag blir det det gamla vanliga, skola mellan 13 och 15 och sen hem igen:) Tänkte prova kocka någonting riktigt nytt idag, måste läsa i kokboken jag fick av mamma.

Nu ska jag se klart  Lilla huset på prärien:) Laters!

- Rent och fint -

Ojojoj vad jag har städat idag. Kan inte förstå det själv, att jag orkade med allt! Dessutom bytte jag gardiner i sovrummet och fixade om en massa saker så äntligen ser sovrummet faktiskt riktigt mysigt ut:)

Efter städningen, som jag var klar med cirka 15.00 skyndade jag mig ut så att jag skulle hinna innan det blev mörkt. Jag förde filmerna tillbaka till Makuuni och måste säga att det vark riktigt skönt att gå på en ordentlig promenad.

Då jag kom tillbaka märkte jag till min förvåning att det luktade helt jättemycket, ursäkta språket, koskit! Hur kan det göra det mitt i stan? Det skulle jag allt bra vilja ha en vettig förklaring på! Denna gång hade jag nämligen inte trampat i något!

Okej, ska väl fortsätta med kvällen nu då. V's syster kommer hit ikväll och imorgon blir det kalas. Hinner knappast skriva nå mera innan det, så ha en skön helg alla! Lyssna gärna på Tapani Kansa - Hopeinen kuu, så vet ni vad jag måste genomlida imorgon kväll!

Ps. Fotona var jättebra och jag bara väntar att få sätta in semesterbilderna i albumet:)


- I sagornas värld -

Ja. där har jag verkligen levt nu under det senaste dygnet. Vi hyrde två filmer igår, " Joulutarina" och Narnias " Prince Caspian". Och jag måste verkligen säga att en bättre julfilm än " Joulutarina" får man verkligen leta efter! Den här filmen är ett utmärkt sätt att visa åt världen att  julgubben definitivt kommer från Finland:) Filmen är så trovärdig att jag måste erkänna att den fick mig att tro på julgubben igen:) Måste samtidigt erkänna att denna julfilm nog var den första av filmer starring julgubben som fått mig att gråta...

Nu på morgonen har jag sett klart Narnia. Helt ok, lite samma tjafs som förra filmen med Aslan hit och Aslan dit, men har man sett ettan kan man väl inte låta bli att se tvåan heller:)

Nu ska jag alldeles strax ta i tu med storstädningen, men först ska jag kolla igenom fotona som kom precis just. Postgubben ringde på eftersom de inte rymdes genom brevinkastet, och jag öppnade som världens charmigaste med håret på ända och endast klädd i pyjamas:)

Senare ikväll blir det övning som gäller! Ha en bra dag! Det ska jag iallfall:)!


- Samma sak igen -

Okej, vad är det jag har gjort?! Finns det en lag som säger att det SKA regna varje gång Josefin är på cykeln?? Kom igen hem dyngsur och frusen. Hata regn, är det enda jag kan säga!

Nu ska jag bara chilla hemma. Tror vi inte orkar åka till kämppän, jag tror vi ska hyra film och äta någonting gott. Jag är helt nöjd med att bara få ligga på soffan och slappa hela kvällen:)

Imorgon ska jag städa, ordentligt!:)

Ha en skön kväll!

- Josefin och djungeltrumman -

Usch, jobbigt att vakna upp med huvudvärk! Riktigt störande, men tack och lov kunde jag börja dagen med kaffe idag, så det lär hjälpa:) Igår blev det ganska sent i kämppän, vi var hemma vid en elva tiden:) Helt asakul var det! Vi fixade ( och med vi menar jag V ) alla instrument, lampor, högtalare och andra grejer så att det nu ser riktigt fint ut:) Jag övade på min sång och sjöng en hel del annat också, och dessutom spelade jag trummor! Och jo, jag suger fortfarande på det! Helt seriöst, det enda jag lärde mig var något slags groundbeat och sen då V lärde mig hur jag kunde coola till det lite tappade jag totalt bort mig. Groundbeatet har jag ändå någorlunda under kontroll nu, även om jag säkert har glömt allt tills nästa gång. Dessutom finns det ju nog en hel massa olika groundbeatt, men jag har iallafall "lärt" mig ett och är nöjd! Jag tänker inte ge upp, jag ska nog lära mig de andra också! Jag SKA lära mig:) Men och andra sidan  är det helt trevligt att se på då V spelar också, det är helt OK för min del..;)

Idag har jag bara lektion från 13-15, igen, och resten av dagen ska jag bara slappa:) Väntar att posten ska komma, jag har en känsla av att våra foton kommer idag. Och dessutom är torsdag veckans bästa postdag, det kommer Seiska;) Wohoo! Vad månne Johanna Tukiainen har hittat på den här veckan?

Enjoy!

- Kvark -

Japp, det ska jag laga nu! Det är typ flera år sedan jag senast lagat det och idag fick jag riktigt "himo" på det:) Köpte hallon, grädde och kvark som bara väntar på att ajg ska svischa ihop hallonkvark:)!

Ska iväg till skolan ännu en sväng idag. Jag har en tutorträff klockan 19.30. Skulle inte alls ha lust men jag måste nog orka iväg eftersom jag inte varit så hemskt aktiv på de andra..:) Hoppas vi skulle orka ta oss iväg till lokalen efter det ännu så att jag får öva innan helgens keikka:)

Jag vill att V kommer hem nu....:(...får trösta mig med kvark så länge..:)..Ha en bra kväll!

- Inte den bästa av dagar -

Nu först har jag tid att sätta mig ner och skriva, hela gårdagen bara flög förbi på grund av diverse incidenter och jag hade inte tid att sätta mig ner och skriva. Men nu har jag det. Har just avnjutit morgonmål, och jag har, hör och häpna, druckit te. Orsaken till detta är dock väldigt enkel, vi hade glömt att köpa mera kaffe igår så burken stod tom. Jag måste få i mig något varmt så tänkte att jag helt enkelt får köa med Lipton denna morgon:) Fortfarande inget fan av denna dryck.

Hade en trevlig dag igår, ja, iallafall halva dagen. Först hade jag föreläsning och efter det träffades vi ett stort gäng på Arnold's och skvallrade:) När klockan närmade sig halv sju drog vi alla oss hemåt, och jag hämtade cykeln vid ÅA och cyklade hem, I ÖSREGNET! Jag hatar att cykla då det regnar och förstås hade jag ingen lampa på cykeln och ingen reflex på mig själv, så knappast syntes jag sådär alltför mycket då jag fräste fram. Poliserna skulle säkert ha haft något att säga om saken, men tack och lov mötte jag inga:)

Efter att jag kom hem, våt och äcklig, märkte jag till min stora förtjusning att NÅGON hade trampat i hundbajs med mina Lacoste! Och med någon menar jag jag själv! Det konstiga var att jag inte hade haft de på mig alls under gårdagen! Ja, det var inget annat att göra än att börja skura, tvätta och fejda! Medan jag höll på och tvättade kom jag på var jag stigit i bajset. Då jag på måndagskvällen kom från min promenad märkte jag att papperspåsen på min cykelsits hade blåst iväg, och naturvän som jag är ( eller iallafall blivit) gick jag en bit på stigen vid vårt hus för att se om den eventuellt låg i någon buske i närheten. Och det gjorde den. Jag plockade såklart upp den och förde den tillbaka på sitsen. Mystery solved: som tack,  för att man som den gode medborgaren man är, tog bort skärp från naturen, hittar man ett bajslass under skon! Great! Nästa gång får påsen ligga...

Efter skotvätten orkade jag inget annat än kasta mig på soffan och titta på TV. Detta varade dock inte länge eftersom min förbannade visdomstand absolut måste börja jäklas igen. Det var inget annat att göra än att börja kurera med Corsodyl, isbitar och Burana. Jag frös och det kändes som om någon satt på min tand och hamrade med en slägga på omkringliggande tandkött! Nice! Jag måste antagligen gå till tandläkaren och göra mig av med den, aj!  

Efter allt detta kallade jag kvällen natt och gick och lade mig!

Men idag är det en ny dag och inget bajs och ingen tand ska förstöra mitt goda humör:)! Dessutom började dagen bra med en ÅU i brevinkastet. Tror att syster A har något med saken att göra:) Tack! You made my morning! Dessutom fick jag reda på att jag är godkänd i kvinnovetenskapstenten, wohoo! Nu ska jag kolla igenom italienskan  och sedan fixa lite musik:)! Absolut hetaste låten i min Mp3 är Amy McDonald - This is the life, om ni inte har lyssnat, gör det! Laters!


- Deppväder -

Hujj, vilket äckligt väder. Det regnar och blåser så mycket att jag tror att taket ska flyga av huset. Jag antar att det är det här som kallas höst. Usch! Tack och lov finns det ljus och lampor man kan tända för att inte helt befinna sig i höstmörkret!

Hade idag diskussion med italienaren. Det gick som väntat, alldeles pinsamt skit! Jag kunde inte kläcka ur mig någonting vettigt och då jag försökte mig på någonting blev det helt fel! Men vad gör man, kom iallafall ganska långt med att skratta och se glad ut:)!

Nu ska jag läsa lite på italienska förhöret vi har på onsdag och sedan vänta på att V kommer hem så att vi kan åka och träna:) Men först ska jag definitivt äta glass, yummie! Lyssna på Katy Perry - You're so gay, den är konstigt bra!:)


- Kväll -

Fasen också, gick inte såå bra för min favorit Koop idag. Hoppas att han ändå går vidare, hans röst är bara för härlig! Efter Idols blir det bastu och sedan är dagen förbi, imorgon åker jag hem och då får jag träffa min V igen:) Jei!

Fick ett mail av min italienska lärare också, tydligen ska det komma en tvättäkta italienare till vår lektion imorgon och vi ska förväntas klara av att diskutera med honom! Jösses, jag kan på riktigt inte uttala mig om någonting på italienska, jag har inget ordförråd, och något säger mig att det behövs för att klara av en diskussion!Hmm...kanske jag klarar mig med att le och hålla med:)

Nu sista "artisten" i Idols! Trevlig kväll!

- Just like old times -

Hemma i Bruke igen då:) Kom hem igår på eftermiddagen med bussen. På dagen for jag och V till "reenikämppän" vet inte riktigt vad jag ska kalla det på svenska, kanske "träningslokalen", fast det låter lite konstigt. Nåja, anyway, den är helt jättepasslig och det ska bli kul att hänga där på kvällarna:) En sak jag verkligen inte kan förstå hur svårt det kan vara att spela trummor, jag menar, jag verkligen försöker slå rätt med pinnarna och stampa med fötterna på alla tre ( ! ) pedaler, men det bara inte går! Kankse mitt taktsinne inte är det allra bästa då det gäller trumrytmer..

Då jag sen på kvällen kom hem åt vi middag, syster N hade lagat mat åt hela familjen:) Jättegod rostbiff med gräddsås, tio poäng! Kring 20.00 var jag redo att träffa alla " gamla" kompisar på Portti. Helt jätteroligt att träffa alla igen:) Jag blev förvånad och samtidigt jätteglad över att så många kunde komma i och med att det hela kom ganska snabbt. Vi var säkert över tjugo stycken där och Portti hade öppet en halvtimme längre bara för att vi var där! Jei:)

Vi pratade om allt möjligt, gamla "juttun" som hände på " den gamla goda tiden" och om annat intressant som hänt:) Ett mycket intressant ämne verkade vara, tadaa: min blogg!:) Uppenbarligen var det fler än jag trodde som har kollat in den, och efter igår kan det hända att antalet läsare till och med växer;)! Vi borde oftare träffas alla såhär, tyvärr är det inte så ofta som alla är hemma samtidigt.

Idag är det också Farsdag och snart kommer moffa hit på middag och sedan ska vi alla träffas hos honom på kaffe. Jag tror att jag åker hem till Åbo först imorgon. Jag skulle egentligen åka hem idag men om jag åker med sista bussen missar jag Idols, och det går inte för sig! Så jag tror att det blir morgonbuss imorgon istället, eller eventuellt med bil med en kompis:)!

Nu ska jag fortsätta umgås här hemma:)! Ajöss!

- Godnatt -

Är absolut helt asatrött nu och kämpar med att hålla ögongardinerna uppe. Jättetungt idag på jobb och jag är helt mör. Ska bli så skönt att bara krypa till sängs och sova , sova och sova:) Imorgon hem och på söndag fira pappsen:) Syster E och M kommer hem från The States idag också, skönt att ha dem tillbaka på andra sidan potten:)

Nu: Over and Out!

- Shopping -

Oho, hann inte blogga alls igår, hade full fräs på hela dagen:) Dagen började med lunch på Kåren med en kompis, sedan fortsatte jag min dag med att gå på en jätteintressant föreläsning i sociologi. Förvånad över hur en så tråkig människa kan få en att lyssna och förstå saker så bra.

Efter föreläsningen pallrade jag mig in till stan där jag satt länge på Café Brahe med två kompisar. Det är alltid lika kul att täffas och prata om allt möjligt intressant och ointressant:) By the way, chokladkakan där är bara något man måste smaka på!

Vi stannade kvar i stan och shoppade lite grann, jag hittade två tröjor, en asful mössa ( ser ut som en kotte i den, men jag kan försäkra er om att den fortfarande var bäst av alla de 1000 mössor jag provade) och fingervantar. Nu är jag rustad för hösten/vintern!

Idag blir det jobb igen, 14-21. Skulle egentligen bara vilja bli hemma och hjälpa V fixa med den nya träningslokalen han fått hyra:) Det ska bli så kul att äntligen få syssla med det vi båda älskar: musik! Jag antar att de flesta av mina lediga kvällar kommer att tillbringas där:) Jippii!

Nåväl, nu måste jag fixa frillan och välja dagens outfit:) Laters! Och Beyoncés sköna låt - If I were a boy!

                                          
                                 Jag och mitt nya hår:) Kanske inte världens bästa bild, men anyway:)!

- Bråttom -

Dags för jobb igen då. Har en timme på mig men kan tyvärr inte slita mig från att sitta och titta på Friends. Tror att jag eventuellt utvecklat ett beroende...

Nu på morgonen hade jag en muntlig tent i finska där jag var tvungen att prata med en professor om varför jag studerar det jag gör och annat som har med min utbildning att göra. Till min förfåning var jag inte alls nervös, tvärtom, det kändes helt naturligt att prata finska på det sättet. Jag antar att det har att göra med att jag pratar finska hemma varje dag och med det facto att jag jobbar på en helfinsk arbetsplats:)

Och ja, grattis till Barack Obama, äntligen har amerikanerna använt sitt förnuft! Det var på tiden!

Nu MÅSTE jag laga mig i ordning, annars bli jag jättesen:)! Ha en bra dag och lyssna på Anna Nalick - Breathe!

- Irri!! -

Trevligt att bli informerad om att dagens föreläsning i sociologi är inhiberad då man redan står utanför dörren till salen! Gud så störande, jag menar, skicka mail för böveln!!

Sitter nu med en kompis i skolbibban och är irriterad. Ska på jobb först klockan 16.00, hur ska jag fördriva tiden?!

Färgade håret igår också, mörkbrunt. Är helt nöjd med resultatet:) Kanske lägger upp en bild lite senare.

Jah, ska väl fortsätta att vara irriterad då..fy vad jag kan reta upp mig på sånt här! Usch!


- Härlig -

Den här låten kan jag inte få nog av: U2 - With or without you. Den må vara asgammal men den är så otroligt härlig..:) Skulle bara informera om detta så att det är klart för alla:)

- Den gode medborgaren -

Japp, det är jag det:) Har inom loppet av 10 minuter hjälpt två rådlösa människor. Den första i nöd kom fram till mig då jag stod i Siwan och funderade på vilken köttförpackning jag skulle inhandla. Det kom fram en liten tant till mig som frågade: " Anteeksi voisitko sanoa jos tämä juusto sisältää rasvaa?". Först tänkte jag bara: " Hur ska jag kunna veta det", men sedan slog det mig att det antagligen står på baksidan av osten, vilket gumman också informerade mig om då hon påpekade att texten var så liten så hon inte fick någon klarhet i osthalten:). Jag hjälpte henne och konstaterade att osten var "fet" och innehöll 30% fett. Hon var nöjd med mitt svar, tackade och gick ( hon fortsatte dock att prata om osten, eller, kanske med osten, är inte riktigt säker).

Den andra nödställda kom fram till mig då jag stod och väntade på grönt ljus. Jag hade öronen fulla med Maria Mena - All this time ,då jag såg att någon försökte prata med mig. Jag tog ur propparna och kvinnan frågade pånytt: " Tiedätkö missä on SPR:n toimisto?". Jag svarade helt spontant att jag just flyttat till Åbo och inte vet var det ligger, förrän det slog mig att jag åker förbi FRK - kontoret varje dag och att jag visst vet var det ligger! Röda korsets kontor finns på Kaskisgatan och jag förklarade åt henne att hon var på helt fel gata och att hon skulle svänga höger vid nästa korsning och sedan höger där det står "Kaskisgatan". Hon tackade och gick och jag cyklade hem otroligt belåten med mig själv och mina kunskaper:)!

För övrigt har jag lagat mat, spaghetti och köttfärssås. Inte så gott, men vad gör man då man koncentrerar sig på " Päivien viemää" mera än att bry sig om att krydda maten? Inte så mycket.

Idag är det måndag, det betyder att det kommer " Desperate housewives". Jag är inte så förtjust i att hela Wisteria Lane -  gänget har hoppat fem år framåt i tiden på en vecka, och jag har lite svårt att förstå att Susan och Mike inte är tillsammans mera, men kanske jag får mera klarhet idag.

Jag hatar att pojkvännen är på jobb till 20.00! Adjö!




- Kväll igen -

Så har söndagen gått och blivit kväll. Har idag gått på stan med syster N medan A, I och M simmade i Caribia. Vi hade riktigt skojigt och hann i lugn och ro titta på det vi ville:)

Dagen avslutades på Hesburger, och jag kan konstatera att det var väldigt länge sen jag senast åt där. Fick låna "Lilla huset på prärien" av syster A och tittade genast på två avsnitt då jag kom hem:) Ojoj, det var det bästa programmet under min barndomstid, hah, alla i hela skolan visste om det, eftersom jag o A alltid hade panikbrott hem från skolan för att hinna se alla avsnitt:)Vi hann aldrig bli kvar efter skolan och prata:)

Nu ska jag titta lite på TV  och se om jag lyckas hålla mig vaken tills Idols - resultatet kommer 22.30...jag tvivlar. Är ganska trött efter gårdagens barnvaktas + att jag och N var uppe till 12 och kollade " What happens in Vegas" , och så länge är inte jag van vid att vara uppe:)

Go'kväll!

- Nyklippt -

Har just varit och fixat frillan lite grann. Nu är det bara färgen som fattas, den finns ännu på butikshyllan och tyvärr vet jag inte heller vilken färg jag ska ha:/ Ett litet dilemma, hoppas det löser sig snart!

Halloween idag då. En, enligt mig, helt löjlig helg där enbart Tiimari och andra utklädesaffärer går på plus, ja, och så barerna såklart. Känns fånigt att man först ska hedra de döda och sedan klä ut sig till dem:S Nåja, whatever.

Nu har jag och mina syskon, två av dem, bakat kladdkaka, eller som lillebror kallar det " Spök - kladdkaka":) Det ska smaka bra, bastun är också varm och "Pirates" filmen är placerad framför dvd - spelaren:) Där har ni min kväll:) Enjoy yours! So long! 

RSS 2.0